Смяна на тренировъчна програма и мнения за храненето ми

16.09.11
13:53

Добър ден от 2 месеца тренирам по тази програма
1ви Ден – Гърди ,Бицепс

1. Повдигане на щанга от лег. – 3х 8-12
2. Повдигане на дъмбели от полулег. – 3х8-12
3.Флайс – 3х8-12
4.Горен Кросовер 3х8-12
5.Сгъване на щанга от стоеж – 3х5-10
6.Скотово сгъване– 3х5-10
7.Бицепсово сгъване от седеж – 3х5-10

2ри Ден – Гръб,Трапец
1.Набирания – 4х8
2.Гребане с Дъмбел – 4х12
3.Придърпване на хоризонтален скрипец тесен хват – 4х8
4.Придърпване на вертикален скрипец широк хват – 4х8
5.Мъртва тяга  – 3х8
6.Повдигане с щанга за трапец - 3х8
7.Повдигане с дъмбели за трапец -3х10

4ти Ден –Крака,Корем
1.Клек с щанга зад вратa – 4х10
2.Лег. преса – 4х10
3.Екстензия – 3х12
4.Лег. Екстензия – 3х12
5.Коремна преса  3х45
6.Повдигане на краката от вис – 4х15

5ти Ден – Рамо трицепс
1. Раменна преса с дъмбели– 3х8-12
2.Повдигане на щанга до брадата – 3х6-12
3.Задно рамо 3х8-12
4.изтласкване на щанга от лег с тесен хват – 3х8-12
5.трицепсово разгъване на скрипец 3х8-12
6.френско разгъване 3х8-12

На 15 години съм, висок съм 190см, 80 килограма, година и 9 месеца стаж, сериозно се занимавам от март месец. В средата на юли спрях баскетбола
от март до сега съм качил 11 килограма...
В новата програма искам да наблегна на гърдите като ги тренирам два пъти. Втората тренировка да не е толкова тежка. За сега не съм избрал нови упражнения, а само съм си разпределил в кой ден кои мускулни групи да тренирам

Понеделник
гърди, корем

Вторник
гръб трапец, бицепс

Четвъртък
гърди и трицепс

Петък
крака, рамо
Добре ли са подредени мускулните групи ?

Хранене
Като стане в 6 и 30 ( за училище ) 10-15 ореха, 1 супена лъжица мед, 1 чаша прясно мляко ( домашно ) и се чудя дали да вкарам и 2 сварени белтъка. В училище 2 кебапчета ( мисля че е по добре от колкото някакви фаст фоод ) 2 банана. След училище 100 - 200 грама печени картофи. Преди фитнес 1 супена лъжица мед, 1 банан. След фитнес  2 банана , 4/5 белтъка, 3 жълтъка, 300-350 грама пилешки гърди, около 100 грама печени картофи. 1 час след това 2 чаши мляко и ако ми е останало месо го дояждам. Ако има сготвена леща или някаква супа с месо си ям и от тях. 20 минути преди лягане 1 белтък, 2 филии пълнозърнест хляб със около 150 грама извара и една чаша мляко.

Цел: повече мускулна маса с възможно най - малко мазнини... Знам че храненето ми не е перфектно, но се опитвам да го изглаждам... Да добавя ли нещо към храненето ми и какво ?

Въпрос: Защо вечер не трябва да се ядат въглехидрати ?

Няколко снимки:

Темата беше редактирана от Toni Ivanov на 16.09.11 14:03.

16.09.11
14:21

Яденето,като цяло ти е зле нищо лично.Провери има достатъчно статии.Почни ВВД.Прави от 6-8 яденета с по-твърда храна.

Мнението беше редактирано от sadsggsa на 16.09.11 14:24.

16.09.11
16:41

Като например, с какво да почна да се храня

Месо,яйца,сирене,кашкавал,ориз,салати.. абе всичко трябва да си ядеш,след като искаш да качиш мускулна маса.

Повечето от храните, осигуряващи енергия за тежките тренировки в този хранителен режим са в някоя от по долу изброените групи въглехидратно преобладаващи храни.
хляб и хлебни изделия
ориз и оризови изделиядруги зърнени храни (елда, пшеница, ечемик, ръж, просо)
захар и захарни изделия
царевица, царевични изделия
картофи, картофени каши
грах
овесени ядки

Консумацията на масла и мазнини е умерена. Желателна е консумацията на големи количества зеленчуци при разделен тип хранене, а при смесен или комбиниран тип, консумацията им е задължителна. За препоръчване е ядките да се консумират отделно от въглехидратно преобладаващи храни. Мястото на сладките и сушените плодове в хранителния ден e малко -след ставане от сън сутрин и четвърт час след тренировка. Как да разпределим приема на храна в ВВД? Ако тренировъчните занимания са добре съобразени с хранителния режим, то дневната доза хранителни съставки могат да се разпределят, както следва:
при смесен тип хранене, дневният порцион може да се раздели на 4 – 5 средни порции
при разделен (при разделен прием на белтъци от въглехидрати) дневният порцион може да се раздели на 6 – 7 по-малки порции
при комбиниран вариант (включващ и смесени и разделно приготвени порции), 5 - 6 порции са “златната среда”.
Това е от статията за ВВД.  http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz1Y7r0gqWM

16.09.11
18:25

Toва съм го чел

Абеее... моето предложение е РБД диета.... в случая направи следното:

1. Не тренирай гърдите два пъти... толкова сериозно акцентиране според мен трябва да се прави от хора с опит ( тренировъчен ) и изградени хранителни навици ( а не тепърва изграждащи се )
2. Виждам, че тренираш типично билдърската... затова за малките мускули ( бицепс, трицепс, рамене и гърди ) прави по 6-8повторения в сериите, за големите мускулни групи ( гръб и крака ) прави по 8-10повторения а за прасци и предмишници може по 12-15повторения
3. Храненето - чети чети чети... започни да си носиш храна от вас ако искаш нещатата да станат. Ако те е срам да си носиш храна от вас ще те е срам и да се съблечеш лятото ;) Срам за Срам един вид. Сметни си RMR, КБ и прочие...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 16.09.11 20:36.

16.09.11
21:57

сметнах си калориите които са ми необходими за моя начин на трениране - 3036, и засега си ги постигам, протеина ми е около 150 - 160 грама, мислил съм да си нося от нас, но какво да бъде то  ?

Ами ти решаваш какво ще е.То си зависи по кое време е и как си разпределил храненията.Аз си носех сутрин в даскалото кво ли не.. яйца,фъстъци,омлети... :) Има ли желание има и начин.

16.09.11
22:24

еми това може да си го носа, ама не да почна да нося месо или прочие

хех защо може яйца а не може месо ?!

17.09.11
20:54

еми защото кой ще става в 5 часа за да го пече, ако си правя предният ден, като го остава в хладилника си губи вкуса

17.09.11
22:17

Хората са казали “Има ли желание, има и начин ! Няма ли желание се намира оправдание”

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1