От къде да започна?

11.06.05
16:43

Здравейте!Бихте ли ми казали от къде да започна, ако сега реша да вляза във фитнес зала?На 30 съм, имам добре тренирано тяло /от други спортове/  и 3-4 кг в повече? Не търся решение за килограмите във фитнеса, но се страхувам да не станат повече по време на тренировките? Искам едновремено да ги сваля и да засиля леко релефа си, без тялото ми тотално да загрубява.Истината е , че скоро влязох в един фитнес, хората там ми се сториха много здрави и силни и се уплаших, че не ми е там мястото.Все още разсъждавам по въпроса и на този етап желанието ми е много голямо,затова ви моля за съвет-от къде да започна?

PR

11.06.05
17:12

Здравей и добре дошла във форума !
Спорен е този въпрос със започването,много други фактори го определят .
Занимавала ли си се с друг вид спорт сериозно ,ако да началото ,ще е много по-лесно.

С две думи съвета ми е следния - преди да влезеш в зала направи основата .Тя включва - обща физическа подготовка !

примерно - Кросове - по 20-30 мин на ден
коремни преси - 3-4x20
лицеви опори - 3-4x10-12
клекове - 3-4x15-20
2 стола един срещу друг - слагаш по-здрава точилка върxу тяx лягаш под нея м/у столовете - xващаш я в надxват ,малко по широко от ширината на раменете и набираш
3x6-8
тренирай така 3 пъти  седмично 1-2 месеца и после може да си дадеш парите за инструктор и зали ! Ще бъдеш готова :)

това е моето мнение ,но тук във форума има момичета дето са доста напред с материала - мисля ,че те биxа те насочили по-обстойно съдейки по опита им !

Поздрави !

11.06.05
17:17

От къде да започна?

От изчитане “от-до” на материалите за хранене и тренировки в главния сайт на този форум.

Жените пишещи тук, наистина биха могли да ти дадът някой напътвствия, но в никакъв случай няма да могат да ти кажат абсолютно всичко което ще ти е необходимо, като знания и умения.

От това да загрубееш и т.н., е абсолютно безпочвено и наивно да се притесняваш.

Успех ти желая.

BO

11.06.05
18:39

щом имаш възможност, ходи в залата и не губи време вкъщи. Карай го по-леко в залата и ако видиш инструктор там го питай непрекъснато за нещата, които не знаеш. Нищо не става изведнъж, трябва да си постоянна с тренировките и резултатите ще дойдат.. но най-важното е да си наложиш начин на хранене, съобразно целите ти и това, което правиш в залата. Според мен 60-70% от всичко е хранителния режим и възстановяването.
Успех!  :wink:

11.06.05
20:06

Сърдечно благодаря за отделеното време и внимание!Прегледах почти целия форум и научих много неща.Ако бях свършила тази работа по-рано , нямаше да ви губя времето с глупави въпроси!

11.06.05
21:51

[quote author=“elita”]Сърдечно благодаря за отделеното време и внимание!Прегледах почти целия форум и научих много неща.Ако бях свършила тази работа по-рано , нямаше да ви губя времето с глупави въпроси!

Ей това е човек на място! Браво!  :)

12.06.05
17:02

Да наистина! Браво постарала се е и е научила това което и трябва вместо да го търси наготово.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1