18.09.11
20:22
Здравейте, чета ви от година насам. На 21 години съм, 65кг, 170см. Тренирам от около сериозно от 2 седмици насам и съм твърдо решена да продължавам в същия дух. Целя се към отслабване и релеф.Изключила съм от менюто си хляба, олио, захар,газирано,свинско месо. В общи линии се храня със зеленчуци, телешко, немазна риба, пилешко, мляко. Тренирам във фитнес зала.
Тренировъчния ми режим е 5-дневен
Ден 1 Крака
1. Лег-преса - 1х12, 1х8, 2х6
2.Клекове с дъмбели- 1х12, 1х8, 2х6
3.Балетен клек- 3х8
4.Мъртва тяга с прави крака- 4х10
5.Напади- 3х12 за всеки крак
6. Сиси клек 3х8-10
Ден 2 Гръб/рамене
1.10 мин. кростренажор
2.Гребане с V-ръкохватка пред гърди 4х10
3.Гребане на Роу машина- 4х6
4.Гребане с V-ръкохватка на долен скрипец- 3х10
5.Гребане с прави ръце от стоеж- 3х12
6.Гребане към брада на долен скрипец- 3х8
7.Разтваряне встрани с дъмбели с успореден захват 3х8
8.Изнасяне на дъмбели встрани от полунаклон 3х10
9. 30 мин. кардио
Ден 3 Гърди/бицепс/трицепс
1.Изтласкване с дъмбели от лег- 4х10
2.Пек-дек- 4х12
3.Сгъване с дъмбели от полулег- 3х8
4.Френска преса с дъмбели- 3х10
5.Сгъване с прав лост на долен скрипец- 3х8
6.Разгъване с прав лост на горен скрипец- 3х8
7.30 минути кардио
Ден 4 Крака
1.Екстензия от стоеж- 4х12
2.Сгъване от лег- 4х12
3.Абдуктор- 4х25
4.Адуктор- 4х25
5.Хипертензии- 4х30
Ден 5- Час и половина кардио и сауна :)
Темата беше редактирана от dalches на 18.09.11 20:23.
Привет :)
Съвет: не влизай в сауна след тренировка, особено кардио
Час и половина кардио са безсмислено много.
Много гребане, много нещо :D При положение че тренираш от две седмици, не мисля, че “гребането с прави ръце” има смисъл за теб на този етап.
По начина, който са обяснени, упражнения 7 и 8 от деня за гръб ми изглеждат почти еднакви.
...и като цяло програмата ти е от типа, който може да те откаже скоро от тренирането :)
Здравей Маргаритка, благодаря, че се включи :) Програмата ми е правена от треньора ми, не съм добре запозната да съм честна. Какви подобрения могат да се внесат в програмата ?
Аз лично смятам че е неподходящо на начинаещ да се дава сплит, но това си е мое мнение. :)
Здравей Рада, добре дошла (sun)
Аз също смятам, че е рано за сплит, само 2 седмици стаж във фитнеса ....не знам, мисля че по подходящо за теб, поне месец е кръгова :)
Добре заварила :) аз тренирах преди 2 години, но поради някои причини се наложи да спра :) съжалявам, не се изразих правилно в първия си пост. Да ви се похваля програмата.на треньора дава резултат днес се теглих и съм -2кг :).
19.09.11
12:33
Изобщо не е наложително да бягаш от по-мазната риба и свинското месо. :) Бъди внимателна с въглехидратите - в никакъв случай не ги елиминирай от режима, а подбирай източниците и количествата им за съответния момент. Тренировъчният план и на мен не ми е много по душа, но в крайна сметка ще се въздържа от конкретни препоръки, тъй като разполагам с много по-малко информация от човека, който го е съставил.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.09.11 12:49.