за полезността на млякото (прясно или кисело)

АК

09.09.11
20:30

Доколкото съм чел, млякото е неизменна част от хранителният режим, но напоследък се чудя доколко е полезно предвид че се продават какви ли не боклуци по магазините, а и като цяло според вас, добре ли е да се пие мляко и колко често, за качване на мускулна маса ? Кои марки мляко според вас  са най-хубави и съответно трябва да е нискомаслено, нали ? Също не е ли по-полезно да се приема повечко кисело мляко пред прясно ?
Бих бил много благодарен на всеки, който ми даде някакви насоки отностно млякото и всички въпроси свързани с него, благодаря предварително.

09.09.11
22:33

Да,боклуци има много,но обикновено,те се виждат и по цената,и по опаковката....и по други фактори,като купил един път и повече не повторил :)
Дали е полезно?Странен въпрос,че то ако не беше бозайниците нямаше да кърмят,а да си режат мръвки с цел нахранване на чаветата от специална част на тялото,която се възтановява...или нещо от сорта
Е,има и хора с лактозна непоносимост,но говорим за масата все пак

Аз лично,консумирам по половин литър прясно сутрин,и по 400-500г кисело следобяд,почти без излючение.Кое е по полезно е трудно да се каже,за това пия и двете

09.09.11
22:33

казано от А К на 09.09.11, 20:30:

млякото е неизменна част от хранителният режим

....на кърмачетата и котките.
Прясно мляко не консумирам от ...откак съм бил котка, може би. :D
Кисело - рядко, предимно Верея - 2%, защото за мое учудване, сякаш е по-гъсто и маслено от 3.6 процентовото.
Забелязал съм, че киселото мляко не ми се отразява особено добре, затова не наблягам на него, както не наблягам на шоколада и пържените картофи. :)

09.09.11
23:02

Ами..
milk is for babies…

аз пак пия де ;Д

MF

11.09.11
10:16

Честно казано, и на мен не ми действа много добре. Прясно мляко ако пия самостоятелно или с какао, стомахът ми реагира странно. А при киселото мляко - различно - понякога като че се подувам от него (а не би трябвало!). А пък от гръцкото “кисело” мляко си се чувствам бомба :D ха да видим сега кое е по-добро :D :D

11.09.11
12:26

И на мен ми действат странно на стомаха прясното и киселото мляко, затова и ги избягвам. Извара и сирене хапвам на периоди, но винаги гледам да са от проверени (доколкото е възможно) източници.
Като цяло не можеш да генерализираш дали са полезни за всички или не - има хора, които са здрави, консумирайки млечни продукти, а има и такива, които причиняват ужасен дискомфорт.

11.09.11
12:34

От погледа ми върху темата, разбирам ,че повечето не ви понася млякото и се чудя защо? Аз съм изпивал по 1/2 литър мляко и ми няма нищо-за киселото по 3 кофички на ден ... Според мене млякото трябва да си присъства, дори да не е всеки ден поне няколко пъти на седмица в меню-то. Също като рибата

Всяка вечер пия мляко преди лягане, а сутрин го ям с овесени ядки. До сега не съм имал проблеми с млякото. Лактозната нетолерантност е една от най-срещаните алергии, така че не се учудвам, че толкова много хора не им понася.

11.09.11
13:07

казано от А К на 09.09.11, 20:30:

Доколкото съм чел, млякото е неизменна част от хранителният режим, но напоследък се чудя доколко е полезно предвид че се продават какви ли не боклуци по магазините, а и като цяло според вас, добре ли е да се пие мляко и колко често, за качване на мускулна маса ?

Хем разсъждаваш правилно, хем се чудиш за странни неща :D
Млякото като мляко си е екстра. Боклуците по магазините са си боклуците по магазините - дали ще са месо, мляко, яйца .. все е шит. Проблемът не е в продуктите, а в 21вия век дето живееш в него, затова се радвай че си в една “по-изостанала” страна и все още имаш шанс да си набавяш храна не от супермаркет ;)
Внуците ти надали ще я имат тая възможност.

22.09.11
01:51

Ооо, кисело млекце - ям по около 1.2 кг на ден, отразява ми се перфектно на гастроинтестиналния тракт ;)

22.09.11
16:49

Лично аз сега, когато съм в период на качване не падам под 1 литър прясно мляко и поне 600 грама кисело. За прясното бих ти препоръчал да пиеш FF Вкус ( произвежда се и се продава само във Фантастико) Цената му е страхотна под лев за литъра 85 стотинки мисля, че беше.Единствения минус е, че след отваряне трябва да се изпие до 24 часа след отваряне, защото в противен случай се разваля.

22.09.11
21:00

кво такова прясно мляко бе пич? Бабката като ми прати 3- литра ми стоят отворени във хладилника по 2-3 седмици и не се вмирисват .. нещо е гнило тва мляко

22.09.11
21:58

Ами не знам какво е, не съм го изследвал,но за тези пари толкова.Не е лошо и на вкус .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1