Хранене през нощта.

22.09.11
21:06

Добър вечер на всички.
В момента съм в период на качване и имам един въпрос.
Въпроса ми е.. понеже почти всяка нощ ставам до тоалетна 1-2 пъти добре ли е да изям нещо 1 път? Може би 5-6 белтъка или протеинов шейк. Последното ми хранене е около 9 часа, а си лягам между 10;00 - 10;30.
Благодаря предварително.
ПОздрави :)

Разбира се,че може.Супер полезно е,защото после ти се изхранват мускулите през нощта.Поне така съм чел.

22.09.11
22:26

казано от Bojidar Yagodin на 22.09.11, 22:09:

Разбира се,че може.Супер полезно е,защото после ти се изхранват мускулите през нощта.Поне така съм чел.

И аз за това се замислих... не съм чел, но от доста време го мисля това .. да ям като ставам по 1 път :) , ако се стана де...

22.09.11
22:28

а защо се затормозяваш с такива глупости? Да  си на 400-500мг тестостерон , да ти е завишен белтъчния синтез, та да хапваш, ама ако не  мислиш да ставаш кулутрист или гониш категориия според мене и червата ти трябва да почиват! Никой не е е артрофирал , дет не е ял 8 часа

22.09.11
22:48

И аз съм пробвал да ям през ноща и ми се отразява много добре на възстановяването. Като говорим за ядене през нощта трябва да се уточни че става въпрос за белтъчини и никакви въглехидрати нали? Пробвал съм и с извара смляна в блендера  и с протеинов шейк. И с казеин дори. И 3-те варианта възстановяват идеално. Моя съвет обаче е да се ориентираш към нещо течно за да се обработи по лесно от стомаха. Не го практикувам често  защото ме разсънва яденето през нощта, което си е проблем ако после не можеш да заспиш.

Реално погледнато просто трябва да опиташ, за да установиш дали ще постигнеш по-добри резултати, но една такова хранене има както предимства, така и недостатъци. Подаването на енергия в такъв момент вероятно ще ти се отрази добре в този период. Идеята за течна храна е наистина добра, но пък е свързана с отделяне на време за приготвянето й (т.е. разбиване на шейк). Аз бих помислил в посока на парче мръвка и/или яйца, т.е. нещо, което не се нуждае от подготовка преди изяждане. Помисли дали едно такова хранене няма да те разсънва прекалено... нощният сън е твърде важна част от възстановяването.

23.09.11
00:24

Би било лошо, но само ако си навиваш часовника, за да те буди през нощта. Ако така или иначе се става до тоалетна и използваме момента за един протеинов шейк, само ще спечелим от това. Хората с много бързи метаболизми и тези, които тренировките са им по към вечерта само ще спечелят с това хранене през нощта. Не мисля, че дори ако се разбие шейка преди лягане за 3-4 часа ще се прецака, после само се разклаща малко и се пие. Аз също ставам поне един път през нощта до WC и това доста ми прецаква съня мамка му.

23.09.11
11:08

В никакъв случай не бих си навил часовника.. просто ставам тази нощ станах в 4;14 ;д  За нощтно хранене само протеин.. белтъци, пилешко или шейкче .. Като си легна и заспивам веднага... има дни обаче като стана и немога да заспа ;д Ще пробвам и ще видя как ще ми се отрази :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1