Съвет стак за маса !

23.09.11
17:59

Здравейте.Аз съм момче на 16 години тренирам вече около година ,храненето и трениривките са ми на ниво.Не съм употребявал до сега добавки и искам да се консултирам с вас за един стак за мускулна маса през основния период.Целта ми е да кача маса.
За сега съм се ориентирал към следните хранителни добавки.
протейн-whey shake на syntrax
бцаа-Xtend на scivation
Искам да попитам да си купя ли отделно глутамин или този в Xtend-а ще стигне и да взимам ли креатин,витамини и минерали и мастни киселини или може и без тях.Мерси предварително надявам се да ме посъветвате,да изкажете мнение и се извинява ако питането ми е глупаво.
Мерси предварително!

Темата беше редактирана от Георги Гетов на 23.09.11 18:33.

23.09.11
18:39

На твоята възраст тези добавки са добре.По късно може да добавиш някой креатинов продукт и in-train добавки.
За витамините и мастните киселини,зависи на какво ниво ти е храненето.Ако си набавяш всичко необходимо,не нужно да ги пиеш допълнително.

23.09.11
19:02

Благодаря за бързия отговор.Значи сега да пия бцаа и протеина и напролет да взема един креатин.А за витамини и мастните киселини, ако преценя че не си ги набавям с храната ще взема.Под in train добавки какво имате предвид (purple in train на controlled labs) или ?

Глутамина в Xtend е достатъчен само като еднократна доза за след тренировка (2.5гр.). Когато някой реши да взима глутамин, приемът може да стигне и до 20гр. на ден, в зависимост от телосложението, тъй че и да си вземеш отделно няма да е проблем.

Повече за глутамина можеш да прочетеш и в статията за него.

С кретина мисля, че можеш да почакаш още малко, но комплекса от витамини, минерали и полезни мастни киселини мисля, че никога не е излишен.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.09.11 19:37.

23.09.11
19:52

Благодаря за съветите!Сигорно ще взема и глутамин отделно, но за витамини и мастни киселини ще видя, защото за жалост бюджета ми е ограничен на около 200лв.Ако знаете някой изгоден продукт с удоволствие ще изслушам предложенията ви .
Мерси предварително. Лека вечер!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1