22.09.11
17:57
Здравейте на всички от BB-Team. Днес реших да си направя дневниче след дълго време “разхождане по сайта”. Тук ще споделям моите планове,успехи и т.н.
Ако трябва да съм честен се занимвам с фитнес от 3 години,но бях непостоянен и винаги пропусках тренировки. От 7 месеца тренирам както трябва, така че ще считам 7 месеца за стаж.
Ето и “данните” за мен:
Години - 18г.
Ръст-183см
Тегло -70кг
Личните ми постижения:
Лег-55кг 3х6
Тяга- 70кг 3х6
Клек -55кг 3х6
Горен Скрипец- 60кг 3х7
Има още много други ,пиша най-основните (ако следите дневникът ми ще видите другите постижения. Надявам се на нови резултати.
Ако искате мога да напиша всички мерки.
Програмата ми е взета оттук. 3 дни тренирам (понеделник-сряда-петък).
Понделник: - Гърди,бицепс
Сряда: - Гръб ,Трицепс
Петък: - Рамо, крака
Корема - вторник и събота
Храненето ми е на ниво.
Незнам какво мога да пиша още за момента,но мисля че за първи пост е ок.
Темата беше редактирана от Любомир Куцаров на 23.09.11 21:10.
22.09.11
22:16
Включи корема в понеделник и петък и в събота и неделя почивай.
22.09.11
22:29
Благодаря за съвета :)
Докато не съм забравил скоро сменям програмата тъй като минаха 3 месесеца от старата .
Тя ще включва 5 упражнение за голямата мускулна група (нп. - гърди ,гръб) и по 3 упражнения за по - малките (нп - бицепс,рамо).
Та програмата е следната:
Понеделник: Гърди + Трицепс + Корем
Сряда: Гръб + Бицепс
Петък:Крака + Рамо + Корем
Също така реших да почна добавки и искам да избера между 3 комбинации ,ако може да ми кажете коя ще бъде най-добрата.За пръв път ще ги пия. Та ето и комбинациите:
- Креатин + Глутамин
-Креатин + Аминокиселини (незаменими)
-Креатин + Джак три де ( Jack3d)
Доста добра е комбинацията Гърди+трицепси и Гръб+бицепс. Много по добра отколкото да тренираш Гърди+бицепс и Гръб+трицепс. Това разбира се си е мое мнение. Обаче не знам как успяваш да си правиш рамото след краката. Вкарай още един ден и ги раздели в 2 тренировки.
че кво муе на рамото милитари прес, разтваряне в страни/хеликоптер и нещо за задно
23.09.11
10:08
Интересно име имаш “Дебелако” явно сигурно си мазен. НО на 70кг да си мазен?! Иначе за добавките - creatine+jack3d : )))))))))
23.09.11
20:56
Здравейте хора ;) Днес ще опиша как премина денят ми:
Хранене:
Закуска- 200гр. кис. мляко + 250 гр овесени трици със зародиш.
Второ хапване: 2 принцеси
Обяд: 3 домата + паста (по широки спагети са това) с пилешко месо и задушени зеленчуци (моркови,зелени чушки)
Четвърто хапване : 2 средни ябълки
Вечеря:Салата от домати,краставици,червени чушки подправени само със сол + 50гр сирене.Пица (домашно приготвена) + 300 мл айрян
Шесто Хапване тъй като още не е дошло ще бъде или 1 ябълка или 1,5л. вода
Вода консумирана досега за деня - 5л.
Тренировка:
Тренировката мина доста добре,приятна бих казал.
Тренирах рамо и крака + хват (предмишница)
Рамо:
Раменни преси: 3 серии по пирамидка с качване на килата 20 - 30 - 40 кг.
Вдигане на дъмбели от седеж: за рамо 3 серии по пирамидка с качване на килата 12 - 14 - 16 кг.
Разгъване в страни с дъмбели: 3 серии по пирамидка с качване на килата 6 - 8 - 10 кг.
Крака:
Клекове с щанга на гърба: 3 серии по 30 кг ( имах тежка контузия на кръста преди и ме беше страх да експериментирам,така че това е добър старт след 2 месеца никакви клекове).
Бедрено разгъване : 4 серии по пирамидка с качване на килата 30 - 35 - 45 - 50 (първата серия е нещо като загрявка)
Бедрено сгъване: 4 серии по пирамидка с качване на килата 35 - 45 - 50 -55 (първата серия е нещо като загрявка)
Подвигане на пръсти за пръсец на смит машина 3 серии по пирамидка 20 - 40 - 60
Хват(предминица):
Освен упражненията за предмишница реших да взема колкото се може по тежки дъмбели (22кг) и да стоя прав с тях доката просто ръцете ми откажат тъй като имам проблем с хвата и ми се изплъзва та така че реших да експериментирам.
На кратко така прекарах денят си,все още се чудя коя комбинация да закупя и да ползвам. Приятна вечер на всички. :)
24.09.11
00:04
3 упражнения за рамо и 3 за крака?! Бива ли такова нещо г-н “Дебелак” ? Сложи още 1-2 упражнения за бедра и едно упражнение за задно рамо :О
24.09.11
10:28
@ Георги - не го броя като хранене но след вечеря ми беше леко тежко за това се двуомях въобще дали да ям или просто да пия вода защото тя запълва...
@ Зуек - Това е още по старата програма скоро почвам новата тогава ще вкарам още упражнения :)
24.09.11
10:32
Яж само вода ще пораснеш много голям :*
26.09.11
21:01
Здравейте на всички ,ето как премина денят ми.
Почнах новата програма Гърди - трицепс ; Гръб - бицепс ; Рамо - Крака + почнах да приемам Кре - Алканин.
Хранене:
Закуска - кис мл. 200гр. + 250 гр овесени трици със зародиш
2ро хапване - 2 ябълки
3то хаване - зеле на фурна със 70 гр. черен хляб
Обяд- ориз 300гр + 1 голям домат
4то хапване - 2 банана
Вечеря- Борш (руска супа от зеленчуци) 500 мл + 1 домат + 1 пилешка пържола
Тренировка:
Гърди + Трицепс
Тренирам рано сутринта:
Ще опиша преди упражненията приема на кре- алканина : 2 хапа 30 мин след закуската 15 мин преди тренировка и веднага щом свърша тренировката още 2 хапа (това е в тренировъчен ден). В нетренировъчен 2 хапа на гладно преди закуска 2 хапа преди лягане.
Та Тренироката:
Гърди:
Горна лежанка - 4 серии пирамидка.
Хоризонтална лежанка - 4 серии пирамидка.
Долна лежанка с дъмбели- 4серии пирамидка.
Долна лежанка флайс - 4 серии пирамидка.
Пул-овър - 4серии х 20 повторения.
Трицепс:
Лежанка тесен хват - 3 серии пирамидка.
Дъмбел зад врат - 3 серии пирамидка.
Кабел надолу (незнам как се казва машината) - 3х 10 след последната серия дроп серия.
Приятна вечер на всички. :)
26.09.11
21:18
Г-н Дебелак?! Къде са ти кг-мите?! Айде пиши ги!