Диета без месо.

25.09.11
00:30

250 грама овесени ядки с кофичка кисело мляко
5 яйца цели
100 грама фастъци
200 грама извара

Събират се  почти 130 грама протеин при това без месо. Аз съм 70кг, като махнем мазнините и умножим по 2.2 излиза, че този протеин ми е достатачен, тоест ще раста добре и без наличието на месо.

Така ли е наистина?

Не съм против месото, ям когато мога, просто идва по-скъпо.

Благодаря.

Щом финансите те ограничават - дреболии. По 3-4 лева килограм са...
Относно манджата - провери дали усвояваш това, което приемаш. Огромните количества храна с цел покачване на маса попринцип не са особено ефективни.

25.09.11
00:59

Ами общо взето първете две хранения са овесени ядки със мляко
после яйцата
после ядките
и последните две по 100 грама извара

отделно ще има още едно ядене, но вероятно ориз или картофи - чисти.

ПС: Каде е това месо по 3 лева за килограм...

Мнението беше редактирано от Красен на 25.09.11 01:00.

25.09.11
01:00

Половината от тия 130 грама белтъци са растителни. Освен това, калориите от цялата храна са само около 2000.

В магазините. Свински/пилешки черен дроб и сърца. :)

MF

25.09.11
13:16

Ако си набавяш необходимото количество протеин, естествено, че може и без месо. Аз от време на време правя безмесен ден, в който ям бъркани яйца с извара на тефлон, също бобови култури (за обяд, че имат и въглехидрати) - старият боб, лещата и нахутът са доста богати на протеин. Правя го, защото наистина обичам месо и има дни (особено нисковъглехидратните) когато ям месо по 2-3 пъти дневно и си мисля, че ми трябва разтоварване на бъбреци, дроб..

25.09.11
19:22

Проблем ле е, че имам толкова протеин от растителни източници?

25.09.11
19:25

Проблем е- не е с пълен Амино киселинен профил. А от това- не можеш да качиш нито да свалишщ

бтв- не си го и сметнал правилно. 70кг х 2.2 = 154гр

Мнението беше редактирано от Абазаба на 25.09.11 19:27.

Ох колко е лесно то но аз като хапна един черен дроб и ми иди да го повърна.... :(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1