24.09.11
22:40
Знам само три сайта за такава проверка. Разполагам и с една програма за изчисляване на калории, но никъде не присъстват стойностите за приготвена продукция. Има само за в суров вид, но не ми върши работа.
Притегли суровото количество,като го свариш,единственото,което става е да се надуе от водата.Не е толкова сложно за това хората не се занимават с таблици за приготвено количество.
25.09.11
10:59
#2
За да мога да си слагам точно колкото ориз ми трябва ( готвен ) го претеглеих в сурово състояние след това го претеглих в гтовено състояние.... раделих готвен:суров и получих коефицент на поемане на вода = 3,81 :D демек 1гр суров ориз = 3,81гр готвен и сега ако ми трябват 50гр суров ориз си слагам 190гр готвен и готово :D и ти измисли няква сехма такава
и аз преди като ядях ориз ползвах метода на Кристианчо...най - функционален е ; D
25.09.11
13:20
#4
Не сте прави. Въпросът си е много правилен, защото при термична обработка не само се поема вода, някой вещества се разрушават, намаляват, променят. И аз се присъединявам към въпроса точно за пшеницата, защото и аз си варя, а не откривам хранителни стойности.