Хранителните стойности на 100гр приготвена пшеница (варена)

24.09.11
22:40

Знам само три сайта за такава проверка. Разполагам и с една програма за изчисляване на калории, но никъде не присъстват стойностите за приготвена продукция. Има само за в суров вид, но не ми върши работа.

25.09.11
00:11

Притегли суровото количество,като го свариш,единственото,което става е да се надуе от водата.Не е толкова сложно за това хората не се занимават с таблици за приготвено количество.

За да мога да си слагам точно колкото ориз ми трябва ( готвен ) го претеглеих в сурово състояние след това го претеглих в гтовено състояние.... раделих готвен:суров и получих коефицент на поемане на вода = 3,81 :D демек 1гр суров ориз = 3,81гр готвен и сега ако ми трябват 50гр суров ориз си слагам 190гр готвен и готово :D и ти измисли няква сехма такава

25.09.11
13:06

и аз преди като ядях ориз ползвах метода на Кристианчо...най - функционален е ; D

MF

25.09.11
13:20

Не сте прави. Въпросът си е много правилен, защото при термична обработка не само се поема вода, някой вещества се разрушават, намаляват, променят. И аз се присъединявам към въпроса точно за пшеницата, защото и аз си варя, а не откривам хранителни стойности.

25.09.11
13:25

Прекалено много се вманиачавате :)

25.09.11
17:11

Разбрали сте ме погрешно. Знам как да си приготвя порция. Просто ме интересуваше колко калории и респективно колко въглехидрати съдържа въпросното хранене...

Както и да е.
По-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1