Дневникът на SportFreak

Темата е заключена.
Прескочи до:
SP

27.09.11
14:12

Стига писахте, не съм ви искал мнението, а и никой не ви кара да четете дневника. Всичко, което правя си е за мен, а не за вас. После като сгреша, тогава пишете :) Айде чао.

Няма нищо лошо човек да пробва нови неща, а на повечето дървени философи, които още не могат да си отворят кутията с пастет сами и тръгнали да обясняват кое как се прави и приема, не им обръщай внимание.

Успех!

Мнението беше редактирано от Преслав Додев на 02.10.11 16:37.

казано от SportFreak на 27.09.11, 14:09:

Ох, майко колко сте тъпи :) Защо когато Сашо Маринов тренира главно ръце, защо когато Преслав Додев НЕ тренира крака - не им кажете нещо ? Защото виждате, че без тъпите упражнения като клек, се постигат супер резултати. Аз може би защото нямам такова тяло като техните, а и скоро няма да имам и заради това се правите на много умни.

sir Troll-a-lot - пич, това което написа е много тъпо. Казвам едно, а ти все едно отговаряш на съвсем друго нещо. Защо всички тея клекаджий не пуснат снимки на краката, да видиме как изглеждат, а не да клякат с 100 и да бутат с 100кг :)

Добре, че си ти, УМНИЯТ, за да ни покажеш светлината :) Защо когато, защо когато. Защото така. Ти не си нито Сашо Маринов, нито Преслав Додев(освен ако нямат раздвоение на личността :D ). Мисля че изказването “тъпите упражнения като клек” прекратява всякакво съмнение, че имаш “знания” :D Колкото моите по парашутизъм :D А че скоро няма да имаш съм сигурен, то само с трениране не става, трябва и мисъл :D :P

СпортФрийк, пич, аз си отговарям баш по това, което си казал. Че не можеш да го разбереш - това е съвсем друга тема :) След 3 седмици искам снимка на яката бицара, ама без да я надуваш с помпичка преди снимката :D

П.П. Преслав, може ли да те викна да ми отваряш пастета? Моля?

27.09.11
21:49

казано от sir Troll-a-lot на 26.09.11, 23:15:

казано от Ramon Dekkers на 26.09.11, 22:33:

казано от sir Troll-a-lot на 26.09.11, 21:38:

П.П. 5% мазнини са на границата на неразумното и идиотското ;) Ама ти нали имаш знания? :D

Мартин Беркхан- 5.5% мазнини през цялата година.

Предполагам си му ги мерил цяла година, ежеседмично? :D Няма нужда да ми отговаряш :D

даже ежедневно. Чуствам се длъжен да ти отговоря!

SP

28.09.11
21:49

казано от sir Troll-a-lot на 27.09.11, 21:28:

казано от SportFreak на 27.09.11, 14:09:

Ох, майко колко сте тъпи :) Защо когато Сашо Маринов тренира главно ръце, защо когато Преслав Додев НЕ тренира крака - не им кажете нещо ? Защото виждате, че без тъпите упражнения като клек, се постигат супер резултати. Аз може би защото нямам такова тяло като техните, а и скоро няма да имам и заради това се правите на много умни.

sir Troll-a-lot - пич, това което написа е много тъпо. Казвам едно, а ти все едно отговаряш на съвсем друго нещо. Защо всички тея клекаджий не пуснат снимки на краката, да видиме как изглеждат, а не да клякат с 100 и да бутат с 100кг :)

Добре, че си ти, УМНИЯТ, за да ни покажеш светлината :) Защо когато, защо когато. Защото така. Ти не си нито Сашо Маринов, нито Преслав Додев(освен ако нямат раздвоение на личността :D ). Мисля че изказването “тъпите упражнения като клек” прекратява всякакво съмнение, че имаш “знания” :D Колкото моите по парашутизъм :D А че скоро няма да имаш съм сигурен, то само с трениране не става, трябва и мисъл :D :P

СпортФрийк, пич, аз си отговарям баш по това, което си казал. Че не можеш да го разбереш - това е съвсем друга тема :) След 3 седмици искам снимка на яката бицара, ама без да я надуваш с помпичка преди снимката :D

П.П. Преслав, може ли да те викна да ми отваряш пастета? Моля?

Добре, какво си постигнал като правиш клек ? Нищо, нали. Може би имаш страхотно тяло, бърз си като спринтьор, силен като стронгмен и издръжлив като маратонец. И това всичко ти го е дал клека. За това съм съгласен, че може да се постигне(не само с клек, но помага доста), но нито ми е цел, нито някога ще бъде ГЛАВНА цел. Когато искам да тичам по-бързо - ще клякам тежко, но вмомента искам големи ръце и ще сгъвам яко. Клека реално не помага толкова, колкото се говори из тоя форум.  Макар, че се повтарят фрази от типа на “Ако искаш големи бицепси - клякай”, никой, на който целта му е големи ръце - не е клякал всеки ден, без да прави сгъвания. Като си толкова клекаджия, защо не пуснеш една снимка на краката и на така добре развитите от клек, ръце ? Повтарям го за 2ри път, но явно се усещаш, че не си прав и пак ще овъртиш въпроса.

КАЗВАМ ГО ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ. НЕ МИ ПИШЕТЕ В ДНЕВНИКА. ТОЙ Е МОЙ И САМ РЕШАВАМ КАКВО ДА ПРАВЯ. СЛЕД ВРЕМЕ КАТО ИМАМ ПО 200 ЛЕГ и 100 КЛЕК, ЩЕ СЪМ ПО-ЩАСТЛИВ ОТ ВАС, А ВИЕ ЩЕ КЛЯКАТЕ С 200, НО НИТО ЩЕ ИМАТЕ ДОБРЕ РАЗВИТИ РЪЦЕ(ЗА КОЕТО РЕАЛНО ВСЕКИ МЕЧТАЕ), НИТО НИЩО. ОСТАНАЛ СЪМ С ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ ХОРАТА ТУК КЛЯКАТ ПРЕЗ ДЕН, САМО ЗА ДА СЕ ХАРЕСАТ НА “ПРОФЕСОРИТЕ”.

28.09.11
21:59

Дневникът е публичен и в него може да пише всеки стига да спазва условията на форума ;)

казано от SportFreak на 28.09.11, 21:49:

СЛЕД ВРЕМЕ КАТО ИМАМ ПО 200 ЛЕГ и 100 КЛЕК

И ще се събудиш отвит на отворен прозорец ;) :D А иначе, моите ръце са слабички и хилави като на всеки клекаджия... :D Дано това признание те успокои :D Като забиеш на плато с лега, пак ще си говорим за клек :D Цунки :*

200 лег трудно ще имаш без да правиш клек и тяга. :)

SP

30.09.11
10:17

Ще кажа само едно - Андрей Ташев :) Има доста повече от 200 лег, без да кляка и да дърпа тяга. Ама обаче в тоя форум всичко е толкова ограничено, че нямам думи :)

Чий х*й дириш тук тогава ?

30.09.11
15:16

Аз сега се зачетох в дневника ти...че ти си на 14, за къде си се разбързал с билдърски схеми ?
До 18-20 годишен и без химия, за визията ти ще е все едно дали се спукваш от сплитове или тренираш с  базови многоставни и силови движения и упражнения със собствено тегло...но за последващите години и функционалното ти състояние няма да е все едно...говорим пак без химия ;)
Нооо...гледам и на “авторитети” намери да се позовеш...ти си знаеш, един ден си спомни какво съм ти написал :)
Здраве и късмет от мен !

SP

30.09.11
15:27

Добре де, защо просто не спрете да пишете и да ме оставите да си правя каквото искам ? Много по-добре ми се отразява на визията когато правя базови + изолиращи упражнения. Няма как да правя клек, раменни преси и гребане в една тренировка, без нищо друго. Все пак нали всеки има своята цел, защо моята да не бъде визия ? Ако ми щракне нещо и реша, че искам да имам по-силен клек или пък някое друго упражнение, ще изпълнявам главно него.  И още нещо. Бедрото ми е 64-65см, прасеца 38см, това малко ли е за килограмите ми, та ми говорите постоянно за клек и т.н. ? И бедрото и гърдите са единствените мускули, които в отпуснато състояние се отличават от другите мускули, т.е. те са ми едни от най-развитите мускули.

казано от Мак Сим на 30.09.11, 15:16:

Аз сега се зачетох в дневника ти...че ти си на 14, за къде си се разбързал с билдърски схеми ?
До 18-20 годишен и без химия, за визията ти ще е все едно дали се спукваш от сплитове или тренираш с  базови многоставни и силови движения и упражнения със собствено тегло...но за последващите години и функционалното ти състояние няма да е все едно...говорим пак без химия ;)
Нооо...гледам и на “авторитети” намери да се позовеш...ти си знаеш, един ден си спомни какво съм ти написал :)
Здраве и късмет от мен !

Искаш да кажеш, че споменавам човек, който е постигнал постиженията си с химия ? Е, защо няма и други в България, които имат такива постижения? А да ти кажа, много от тях зобят. Не си прав за това, което казваш за сплитовете. Отразява ми се много по-добре да тренирам по сплит, отколкото по някоя система само с базови упражнения.

30.09.11
15:32

На тази възраст е нормално да го вълнуват само бицари и колко бута от лежанка. Но пък точно защото е малък, има време да направи всички възможни грешки и накрая евентуално сам ще стигне до правилните изводи ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.09.11 15:32.

30.09.11
15:32

казано от SportFreak на 30.09.11, 15:27:

Добре де, защо просто не спрете да пишете и да ме оставите да си правя каквото искам ? Много по-добре ми се отразява на визията когато правя базови + изолиращи упражнения. Няма как да правя клек, раменни преси и гребане в една тренировка, без нищо друго. Все пак нали всеки има своята цел, защо моята да не бъде визия ? Ако ми щракне нещо и реша, че искам да имам по-силен клек или пък някое друго упражнение, ще изпълнявам главно него.  И още нещо. Бедрото ми е 64-65см, прасеца 38см, това малко ли е за килограмите ми, та ми говорите постоянно за клек и т.н. ? И бедрото и гърдите са единствените мускули, които в отпуснато състояние се отличават от другите мускули, т.е. те са ми едни от най-развитите мускули.

казано от Мак Сим на 30.09.11, 15:16:

Здраве и късмет от мен !

Искаш да кажеш, че споменавам човек, който е постигнал постиженията си с химия ? Е, защо няма и други в България, които имат такива постижения? А да ти кажа, много от тях зобят. Не си прав за това, което казваш за сплитовете. Отразява ми се много по-добре да тренирам по сплит, отколкото по някоя система само с базови упражнения.

Аз, който съм на 36 години, имам 22 години тренировъчен стаж и един куп тренирали под мое наблюдение и съвети, ли не съм прав или ти, който си на 14 не си прав ? :D
Я пак си помисли...:) Много добре знам, че всеки си има своята малка правда и си я отстоява, но понякога е добре да помислиш, преди такова категорично заключение ;)
Няма да споря с теб - насила хубост не става .

SP

30.09.11
15:34

Чакай малко. Много по-запознат си от мен, но няма как да знаеш дали обикновените билдърски сплитове ми се отразяват по-добре на визията или тренировките с базови упражнения, на макс. Просто  няма начин да знаеш какво мога, колко мога и какво ми се отразява добре :)

30.09.11
15:36

казано от SportFreak на 30.09.11, 15:34:

Чакай малко. Много по-запознат си от мен, но няма как да знаеш дали обикновените билдърски сплитове ми се отразяват по-добре на визията или тренировките с базови упражнения, на макс. Просто  няма начин да знаеш какво мога, колко мога и какво ми се отразява добре :)

Моля ти се, откъде ще знам...ти си първия 14 годишен, с който ме среща живота...:D
Както казах - успех !

SP

30.09.11
15:37

Много смешни ти се вижда явно, а ? Казваш, че само с клек, лег и тяга ще направя всичко, което искам. Ето това е смешно :)

30.09.11
15:38

казано от SportFreak на 30.09.11, 15:37:

Много смешни ти се вижда явно, а ? Казваш, че само с клек, лег и тяга ще направя всичко, което искам. Ето това е смешно :)

Къде го казах това, я прочети внимателно и виж какво точно казах !

30.09.11
15:38

Тонът му е малко по-остричък...
Ясно е, че има мнооооого да учи, ама както е тръгнал с капаците...се усложнява перспективата...

Аз лично не го чета и този дневник...хората не искат и не разбират от съвет...те си знаят всичко...някои даже и от 14 годишни...

ЕВАЛА!!!

Както каза Мак Сим...УСПЕХ!

SP

30.09.11
15:49

казано от Мак Сим на 30.09.11, 15:38:

Същото е. Каза, че сплитовете няма да са по-ефективни за ВИЗИЯТА МИ, отколкото тренировките с базови многоставни упражнения + упражнения със собственото тегло. Аз поне разбирам нещата така. Тренировката с лег и флайс примерно наистина няма да е по-ефективна от тренировката с лег и кофички, но тренировката за бицепс с бицепсово сгъване и концентрирано ще бъде по-ефективна от тренировката с набирания подхват.

казано от slavko на 30.09.11, 15:38:

Тонът му е малко по-остричък...
Ясно е, че има мнооооого да учи, ама както е тръгнал с капаците...се усложнява перспективата...

Аз лично не го чета и този дневник...хората не искат и не разбират от съвет...те си знаят всичко...някои даже и от 14 годишни...

ЕВАЛА!!!

Както каза Мак Сим...УСПЕХ!

Не знам всичко, напротив. Никой, ама наистина никой не знае всичко. Единственото нещо, което знам е че много по-добре ми се отразяват на визията(оф, за пореден път)билдърските тренировки, осколкото тежките клекове, тяги, раменни преси и т.н. И тея ми знания са достатъчни, за да постигна това, което искам.

Така, сега ще напиша нещо, което не го пиша за първи път, но ако смятате да ми пълните дневника с коментари, първо отговорете на въпроса ми :)

Човек, който се готви за състезание по трибой, кляка, дърпа тяга и бута на лежанката. Човек, който се готви за състезание по кросфит, подобрява издръжливостта си, бързината, силата или каквото му изостава. Човек, който се готви за състезание по културизъм тренира предимно изоставащите групи, но не пренебрегва нищо. А какво прави човек, който НЕ се готви за състезание, но иска по-големи ръце, по-силна лежанка и в същото време не му се тренират крака, като... ги е тренирал винаги и са доста по-развити(тук искам да уточня, че гледам от други момчета на моите килограми и височина)от горната част на тялото ?  Моля ви, стига говорихте какво бихте направили вие и какво ви вълнува. На мен не ми пука дали ще имам 300 клек и дали ще ме пита всеки как и той да клекне с толкова кила. Пука ми да се харесвам на мен и на околните.

30.09.11
15:56

казано от SportFreak на 30.09.11, 15:49:

казано от Мак Сим на 30.09.11, 15:38:

Същото е.

Да, да...абсолютно индентично е...:D (yawn)

Каза, че сплитовете няма да са по-ефективни за ВИЗИЯТА МИ, отколкото тренировките с базови многоставни упражнения + упражнения със собственото тегло.

Е, къде са само клек, лег и тяга, къде е това ?
А сега се връщаме на горния абзац...иначе аз не съм прав... :)

Аз поне разбирам нещата така. Тренировката с лег и флайс примерно наистина няма да е по-ефективна от тренировката с лег и кофички, но тренировката за бицепс с бицепсово сгъване и концентрирано ще бъде по-ефективна от тренировката с набирания подхват.

Щом с твоя опит така си решил, така прави...явно вече се виждаш в 10ката на някоя Олимпия...както казах - успех, аз акъл ей така, не се насилвам да давам ;)

30.09.11
15:58

Поредния хитов дневник-оставете човека да пробва, на 14г е. Аз като се сетя кви неща съм мислил, правил, говорил на тия години и ме избива на смях. Но определено се радвам, че си подновявам дневника от понеделник ;).

SP

30.09.11
15:59

И все пак, защо ли никой не отговори на въпроса ми. Айде да си затрая и да не казвам защо :)

30.09.11
16:03

Много ясно приятел тренирай си както искаш. А на въпроса съм сигурен, че щеше да получиш компетентни отговори(не от мен де-не се имам за много разбиращ)ако го беше задал 20-на поста по-рано, преди да се изрепчиш на хората, от които щеше да получиш добри съвети за своите цели, стига естествено да ги беше обяснил ;)

SP

30.09.11
16:07

Ама аз обясних какво искам и какво смятам да правя. Дали е от възрастта ми или просто не ми пука за това с колко клякам - не знам, но ако някой ден стана и краката са ми по 40см, ще почна да клякам, да правя тяги и т.н. и то всеки ден ако трябва. Просто краката не са ми малки - 65см са, а пък ръчичките нито са  релефни, нито големи като размер.

казано от SportFreak на 30.09.11, 16:07:

Ама аз обясних какво искам и какво смятам да правя. Дали е от възрастта ми или просто не ми пука за това с колко клякам - не знам, но ако някой ден стана и краката са ми по 40см, ще почна да клякам, да правя тяги и т.н. и то всеки ден ако трябва. Просто краката не са ми малки - 65см са, а пък ръчичките нито са  релефни, нито големи като размер.

Аз съм почнал да тренирам с ръце 29см и крака 55см. Сега краката са ми с 2 санта отгоре, а ръцете - с 12. И не съм спирал да клякам...
Значи това, което търсиш, че намира в това, което си написал и съм го цитирал. Именно: ако краката са ти 40см ще започнеш да тренираш клек и тяга, а няма да тръгнеш да питаш хората във форума. Защо всички знаят как да качат в краката, но никой - в ръцете? Отговориш ли си на този въпрос, то ще разбереш, че почти всички писали преди мен са прави :)
Но нека ти помогна с малка подсказка - всеки знае, че ще направи няколко серии тежък клек/тяга, и ще му порастат задника и бедрата. А за ръцете се почва - 4-5-6-7 упражнения, чийтинг, 21, пикова флексия, частични повторения...

30.09.11
16:14

казано от SportFreak на 30.09.11, 16:07:

А не ти ли идва на ум, че това е така точно защото си на 14 и тренираш по твоя си начин ? ;)

SP

30.09.11
20:46

“Защо всички знаят как да качат в краката, но никой - в ръцете?”
Това не е вярно, просто на никой не му харесва размера на ръката. Всеки типичен билдър би искал още 1см към обиколката. А пък всеки, който тренира за здраве, за кеф и т.н. би искал краката да му бъдат по-силни(примерно). За това не е нужно да качва размер там. Иначе лесно бих добавил 2-3 см на ръцете, като кача 5-6кила. Мога да ги кача тея килограми за 2 месеца, но вече видях какво става като качвам бързо. Качвам сила, маса, но и мазнини, а това не ми се иска, защото вече нямам никакви плочки по корема - само 1 черти отстрани. И сега ще излезне, че съм поредния путьо с цел плочки. Не е така, просто наистина много омазних последните месеци. Бях около 11% мазнини, сега съм поне 14%, защото никакъв спомен от релеф по корема няма.

“А не ти ли идва на ум, че това е така точно защото си на 14 и тренираш по твоя си начин ?”
Пак ще повторя. Какво лошо има това, че искам да имам по-голяма ръка и да се харесвам както на себе си, така и на околните ? Наистина съм доста неорентиран, сигурно от възрастта, но все пак това няма никаква връзка с начина, по който тренирам и това какви са ми целите.

ПП:Ще се радвам, ако има толкова посещения дневника ми и занапред и ако имам въпроси, по-компетентните да помагат, но няма нужда да ми правите забележки какво да правя. Ще изредя няколко причини, поради които не правя клек вмомента.

1.Казах го и преди, краката са ми наистина големи като размер - 65см не са малко за 70 килограмов човек.
2.Не смятам, че ще постигна краткосрочната си цел, като клякам. Говоря за близките няколко седмици
3.Освободен съм от ФВС, защото имам проблем с палеца на крака и нито мога да тичам, нито да скачам, нито да играя волейбол, футбол, баскетбол и т.н. Това означава, че не мога да правя упражнения за крака като напади, ТЕЖЪК клек и т.н. Казвам “ТЕЖЪК”, защото когато правя тежки серии, при клякането, вдигам пръстите, за да пазя по-добро равновесие, а с тоя палец просто не става.

Ти си 170 висок 70 кила колко искаш да ти е бедрото ..... 65 е нормално...

SP

30.09.11
20:54

174 съм някъде. Не е много 4см, но не е и малко. Все пак ако един човек е 150см и 50кг, бедрото няма как да му е 65см

SP

30.09.11
20:55

Както и да е. Спирам да пиша, че гледам и другите се кротнаха. От утре продължавам да си водя дневника.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 30.09.11 20:55.

Искаш да тренираш по сплит, т.е. билдърски. Ще ти дам един сплит при който с много качествена храна ще качиш много (поне при мен проработи). Основни упражнения се ползват само...

Гръб + бицепс (и трапец ако искаш) - набирания 5 серии, гребане с щанга 5 серии, тяга 5 серии (тежко), мечка 5 серии, бицепс 6-9 серии
Гърди + трицепс - 16-18 серии бутания (5 серии лег, 5 серии горен лег, 3 серии горен с дъмбели, 3 серии равен с дъмбели или кофи), 6-9 серии за трицепс
почивка
крака - тяги и клеков (20 серии са достатъчни)
рамене, прасци - милитъри 5 серии, вертолет 5 серии, задно рамо 5 серии, избери си 2 упр за прасци.

Всяка тренировка не трябва да е повече от 40-45 мин.

ЯЖ ДОСТАТЪЧНО И ЩЕ КАЧИШ МНОГО И ТО НЕ САМО ПО РЪЦЕТЕ, ами НАВСЯКЪДЕ !!!!!!

П.С. Някои хора може помислят, че е твърде много, но при мен проработи . УСПЕХ !

30.09.11
22:27

казано от Калоян Чолаков на 30.09.11, 21:04:

Искаш да тренираш по сплит, т.е. билдърски. Ще ти дам един сплит при който с много качествена храна ще качиш много (поне при мен проработи). Основни упражнения се ползват само...

Гръб + бицепс (и трапец ако искаш) - набирания 5 серии, гребане с щанга 5 серии, тяга 5 серии (тежко), мечка 5 серии, бицепс 6-9 серии
Гърди + трицепс - 16-18 серии бутания (5 серии лег, 5 серии горен лег, 3 серии горен с дъмбели, 3 серии равен с дъмбели или кофи), 6-9 серии за трицепс
почивка
крака - тяги и клеков (20 серии са достатъчни)
рамене, прасци - милитъри 5 серии, вертолет 5 серии, задно рамо 5 серии, избери си 2 упр за прасци.

Всяка тренировка не трябва да е повече от 40-45 мин.

ЯЖ ДОСТАТЪЧНО И ЩЕ КАЧИШ МНОГО И ТО НЕ САМО ПО РЪЦЕТЕ, ами НАВСЯКЪДЕ !!!!!!

П.С. Някои хора може помислят, че е твърде много, но при мен проработи . УСПЕХ !

МДа и с какво ще му помогне на него? Сигурен ли си че при него ще проработи??? Аман вече

SP

01.10.11
15:41

Тренировка

Разгъване на щанга зад глава - 12(27.5),12(30),12(35),10(35),12(30)
——в суперсерия с——
Бицепсово сгъване с щанга - 12(30),12(30),10(30)
И
Бицепсово сгъване с дъмбели - 12(12.5),12(12.5)

Храната

4яйца, 2 пълнени чушки с ориз
ТРЕНИРОВКА
3яйца, 300мл мляко(последното)
НЕЗНАЙНО ***

В скобите пиша килограмите. Ако се сещате за някой по-лесен начин, пишете.

*** - Ще ходя на Рожден Ден на един приятел и ще хапна каквото има. Имам предвид, че ще има и джънк.

01.10.11
16:37

Упражнение - 10, 15, 10 - 20 кг; - по-удобно, ако не сменяш много тежести
или 10х20кг; 15х17.5кг при смяна на тежестите при всяка серия 
Когато са в суперсерия, може да ги обозначаваш с
А1 Френско от стоеж      -  12 x 27.5кг; 12 x 30кг;
А2 Бицепсово с прав лост  ...

Въпрос: защо 1 упражнение, дори и да е в 5 серии, за трицепс, а 2 за бицепс?

Съвет(ако искаш го чети):
Разгъването с щанга зад глава(предполагам от стоеж или седеж) е по-лесно и по-щадящото за лактите, но предимно заради възможността за много силен читийнг.И дори и така, не ти препоръчвам да започваш с него като първо упражнение.
Преспокойно, можеш да започнеш с  няколко серии лег с тесен хват или друго упражнение.

Погледни този вариант:
лег с тесен хват - бицепсово сгъване
френско(от лег) - концентрично, чуково или друго бицепсово сгъване
Като на първите две упражнение залагаш на по-тежкото изпълнение, а в следващата двойка на стриктна техника, особено на френското.
Ако правиш бицепсово с дъмбели с неутрален хват,  можеш да си позволиш по-тежко изпълнение с разумен чийтинг.

А и за суперсериите - едва ли ще ти дадат очакваното на този етап от развитието.

SP

01.10.11
23:57

Ще те послушам за записването на тренировката. А иначе смятах да направя и бицепсовото сгъване 5 серии, но на 3-тата серия не можах вобще да се натоваря както трябва и реших да направя сгъване с дъмбели(макар и 2 серии). Просто бицепсовото сгъване с лост не ми харесва като упражнение, но защо всеки път си мисля, че ще стане нещо и ще почне да ме кефи не знам. Гледам примерно в едната тренировка да натоваря външната глава на трицепса и върха на бицепса. В другата - вътрешната глава на трицепса и вътрешната глава на бицепса. За сега мисля, че съм добавил 0.5см към лявата ръка, дясната не съм сигурен колко беше преди... Суперсериите ги правя, защото ми харесват - не очаквам някакъв по-голям ефект от тях. Целта ми е в края на тренировката и 2-та мускула да са напомпани, защото ако почна с трицепса, докато завърша бицепса, той вече няма да е напомпан :D

SP

11.10.11
22:16

Здравейте, бях известно време без интернет и сега да напиша малко.

Тренирам си по програмата, като видимо съм оформил бицепса, а при трицепса не виждам да има някаква голяма разлика. Тея дни малко ме беше хванал грипа, но продължих да тренирам. В училище имаме и фитнес и утре мисля да пробвам малко лежанка с пауза. Ако бутна 85кг ще съм доволен. От моя клас иначе са все някакви по 15 кила и е яко тъпо. Някакъв ми вика “Ръката ми е 28см, но ако почна пак да ходя на лостовете, спокойно може да стане 35, но не ми се занимава” Други си говорят как клякали с по 60 кила 2 пъти и колко много било това. Много, много смях... Утре ще ме изпитват по  литература и физика, по психология сам ще стана да ме изпитат, а пък по математика имаме входно.

SP

12.10.11
18:31

Тренировка
Лежанка - 10х20,40,60кг ;5х70кг *; 1х80кг *; 1х80кг* ; 1х95кг **
Раменни преси от седеж, с докосване в гърдите - 10х40; 5х50кг; 2х55кг

* - Изпълнява се с пауза на гърдите, в случая 5 повторения на 70кг, с пауза, което означава над 80кг с пауза за макс.

** - Без пауза и с пружиниране в гърдите. Не съм сигурен дали успях сам да се справя, защото имаше човек над мен, който през цялото време държеше щангата.

Храна
500мл прясно мляко
3 кюфтета с картофи и хляб
Ориз с агнешки дреболии
Ориз с агнешки дреболии
500мл прясно мляко

Обобщение за деня
Добра тренировка, след 2 седмици ще пробвам 85кг с пауза, въпреки че 80 не са ми чак толкова тежки. Стигна ли 100кг, ще се пробвам на състезание, защото ми е голям кеф. Без значение ми е дали ще съм първи или последен, важното е да постигна целта си, която е 100кг. Храната е слаба днес, но поне пък вкусна. Общо взето почти всеки ден ми е така, от около седмица. Когато имам яйца, ги добавям сутрин и след тренировка, но сега нямам. Месо когато има, вечер слагам и на обяд, а другото е така.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 12.10.11 18:31.

SP

14.10.11
14:10

Тренировка - няма

Храна:
500мл мляко
4 кюфтета с 2 хлебчета, порция пържени картофи и салата
100тина грама черен дроб, филия хляб
500мл мляко
Ориз с агнешко
Ориз с агнешко

Обобщение за деня: Много шантав ден. Никога, наистина никога не съм имал толкова много оценки за един ден. Като започнем...

Английски - 4 и 1/2, т.е. 5
Математика - 5, 4
Информатика - 5
История - 6
Биология - 2
Психология - 4

:D :D
Много яко тръгна деня, като изключиме 4-ката по математика. След това тая по биология ме изнерви максимално... Няма да уча по биология, пък каквото ще да става. Аз на входното имам 6-ца и тя не иска да ги пише оценките, защото нямало смисъл.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 14.10.11 14:13.

SP

15.10.11
21:28

Тренировка:
Клек - 10х20,40,60кг ; 4х80,90кг; 6х95кг
Раменна преса от стоеж, допрян до стената - 10х30,40,45кг;

Храна:
2 тостера с сирене, домата и луканка - сиренето е общо към 70-80гр
Ориз с агнешко
ТРЕНИРОВКА
4 яйца
5 домашни кюфтета, хляб, лютеница(също домашна)

Коментар: Реших да разнообразя, защото ми писна лег, ръце, лег, ръце. Бях решил да правя рамо, но ми се прикляка и така. Шестицата на 95 я считам за рекорд, защото не си спомням колко съм правил до сега най-много. Уморих се след тази серия и реших да не продължавам, а мислех да пробвам макс на 100кг. Раменната преса без никакъв чийт и то от стоеж. До сега не бях правил 45кг и се надявам да мога другия път да повторя постижението. Уморих се после да правя други неща и си тръгнах. Храната... ами слабо, много слабо.

ЕДИТ: Колкото и смешно да прозвучи... Обмислям да се подготвя за състезание по лег за другата година и ако се съгласи човека, с който си писах да се занимава с мен, може би ще станат нещата. Вмомента имам към 85кг някъде макс с лека пауза, а гледах в моята категория правят по 110-120кг и смятам, че до другата година ще мога да бутна поне 105-110кг. Не ми се занимава и с трите движения, защото съм яко назад от другите и ако тръгна да мъча всичките упражнения, нищо няма да излезе.

Мнението беше редактирано от SportFreak на 15.10.11 21:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1