26.09.11
23:41
На кратко програмата ми е :
1. Набирания широк хват 4x8
2. Мечка 3х12 обърната пирамида
3. Гребане с дъмбел 3x12 обърната пирамида
Четох че за гръб не трябвало да има повече от 12 13 серии, тоест мога да включа още едно упражнение. Въпроса е какво да е то. Понеже имам съмнения, че кръста ми е слаб и често ме наболява и си мисля, че гребането с щанга и мъртвата тяга ще ми дойдат в повече заедно с мечката.
26.09.11
23:41
Какво ниво на опит имаш?
26.09.11
23:51
Програмата не ми допада особено много,а и 3 упражнения за гръб ми се виждат доста малко,а все пак е голяма мускулна група.
1.Набирания
2.Гребане щанга/дъмбел
3.Тяга
4.Мечка
Това е !
Тренирам от над две години. Смятам се за леко напреднал :) Тягата до сега да съм я включил, но я избягвам заради кръста.
Мнението беше редактирано от retro на 27.09.11 01:17.
Той кръста ти по-добре няма да стане докато не се опиташ да го заздравиш по някакъв начин.
Ако нямаш някаква травма си и е просто извинение.Разбира се,когато се тренира нещо се започва с леки тежести.
Голям и силен гръб без здрава основа не става.
Моята програма е подобна, само че гребането е с щанга и съм вкарал 3 серии на хор.скрипец.Доволен съм от резултата.
27.09.11
16:57
На какво искаш да дадеш приоритет - на широчина, или на плътност. Потребностите трябва да ти диктуват как да структурираш тренировката. Ако си достатъчно широк, сложи движения които уплътняват гърба. Ако си достатъчно плътен но тесен - набиранията и пулдауна са твоите движения. 3 упражнения са малко, колегите са ти дали примерни добавки.
Един въпрос - знаеш ли защо правиш обратни(разбирам низходящи) пирамиди?
Ако трябва да съм честен не съм чел много са обърната пирамида :) А в момента мисля, че повече искам да работа за широчината.
@ Biad__ Травма кой знае каква не се сещам да имам, освен няколко падания, но мисля че на всеки се е случвало. По мое мнение кръста ми не е слаб, но често ме наболява и за това гледам да го пазя повече.
Мнението беше редактирано от retro на 27.09.11 17:14.
27.09.11
18:37
Обратната пирамида представлява метод, който се използва предимно при редуциране на мастна тъкан. Ако не си наясно каква идея проповядва, те съветвам да не я използваш. Работи си в рамките на 8-10-12 повторения за серия. Щом искаш приоритет на широчина, се ориентирай към упражнения които акцентират върху Латисимус дорси, или широкия гръбен мускул, като всички видове набирания, пулдауни и Гребания с широк хват.