Американски футбол

29.09.11
20:23

Здравейте,искам да попитам има ли отбор по американски футбол за юноши до 18 години?

SP

29.09.11
20:27

Има, в САЩ :)

29.09.11
20:45

много хубава игра за жалост само в США ..

29.09.11
21:06

Чак много хубава .. :D
Че и игра, не му пасва на това ненормално блъскане думата “игра” :D

Много тежък и типично американски спорт, “хубава игра” е малко неуместно :P

29.09.11
21:44

mastajay защо си тръгнал да търсиш американски футбол в България ?

29.09.11
22:02

казано от G33K на 29.09.11, 21:06:

Чак много хубава .. :D
Че и игра, не му пасва на това ненормално блъскане думата “игра” :D

Много тежък и типично американски спорт, “хубава игра” е малко неуместно :P

А ръгбито не е ли ненормално блъскане? И все пак на Острова си го тачат :) Малко само да погледаш и да му схванеш правилата ти става супер ясно и яко да го гледаш :)

29.09.11
22:08

казано от Мирослав Николов на 29.09.11, 21:44:

mastajay защо си тръгнал да търсиш американски футбол в България ?

Защото ме кефи като спорт,а не мога да отида в Америка.

30.09.11
00:15

Ако не се бъркам в НСА имаше нещо такова,направи ми впечатление един плакат,защото този спорт е доста непопулярен тук.
Едвали е за под 18 г,но все пак си е нещо.Не ми се вярва да намериш друго.

30.09.11
16:03

И аз се интересувах, като се върнах от щатите...
Има някакви момчета, разцъквали на НСА, ама май по-скоро ей така, от любов към спорта:)
Иначе работих 4-5 месеца на стадиона на отбор от NFL…и ми се разбиха представите за атлети...това са нехора...!!!

30.09.11
16:07

Като се замисля има няколко отбора в България. Единия даже е от Плевен-набор 91 от МГ май го сформираха ама вече сигурно са по София момчетата. Търси в google за Pleven Bravehearts и в София не може да няма.

01.10.11
08:58

Виж тука www.teamsofia.org

01.10.11
22:06

Чичо гугъл знае всичко, потърси! ;)

Мнението беше редактирано от Valentin Stoyanov на 01.10.11 22:07.

02.10.11
22:53

Току що дадоха по новините за “единствения отбор по американски футбол в България - Мечките” - виж линка по-горе.

03.10.11
20:56

Няма ли в Пловдив бе деба :))

BU

07.10.11
21:46

казано от slavko на 30.09.11, 16:03:

И аз се интересувах, като се върнах от щатите...
Има някакви момчета, разцъквали на НСА, ама май по-скоро ей така, от любов към спорта:)
Иначе работих 4-5 месеца на стадиона на отбор от NFL…и ми се разбиха представите за атлети...това са нехора...!!!

Разкажи в детайли,де.

07.10.11
23:13

1.80см. поне
100 метра за 10.15
250тяга
245клек

рънинг бек

на 19 години с 20 милиона в сметката...к’во да ти разкавам...гугъл...Jacksonville Jaguars и действай...

09.10.11
12:19

100 метра за 10 секунди, че той Болт ги бяга за 9 бе :D Тия с к’во ги зобят :D Една от мечтите ми е да стана американски футболист, да не кажа невъзможна..Но то в България за никъв х.. не става. Така, чел съм, че повечето момчета почват да играят американски футбол в колежа, вярно ли е това? И изобщо да се учи в американски колеж освен английски какво друго трябва? Сертификати, чудесии? ;<

Мнението беше редактирано от Riko на 09.10.11 12:42.

09.10.11
13:25

казано от Rikoo на 09.10.11, 12:19:

100 метра за 10 секунди, че той Болт ги бяга за 9 бе :D Тия с к’во ги зобят :D Една от мечтите ми е да стана американски футболист, да не кажа невъзможна..Но то в България за никъв х.. не става. Така, чел съм, че повечето момчета почват да играят американски футбол в колежа, вярно ли е това? И изобщо да се учи в американски колеж освен английски какво друго трябва? Сертификати, чудесии? ;<

Повечето момчета почват да играят в гимназията демек 9-10 клас. Имам братовчеди в Чикаго и от 1-ви източник знам, че почват от 9-10клас , а вече профи кариера - на някой мач в колежа ако те забележат ;)
иначе- зелена карта ти трябва и сертификат ,че знаеш енглишки ;)

Мнението беше редактирано от Абазаба на 09.10.11 13:26.

11.10.11
11:00

казано от Rikoo на 03.10.11, 20:56:

Няма ли в Пловдив бе деба :))

едно време имаше - “Пловдив Брадърс”, тренирахме на колодрума, дет сега го няма ;)

11.10.11
11:13

Кога е “едно време”?
Преди 15-тина години там живеех и ходех да се мъча да тичам... Помня само, че тренираха някакви колоездачи и имаха много гаден треньор, който ме гонеше, за да не ме смачкат :) Май някакви хора хвърляха гюле, но американски футбол не помня... или не съм знаела, че е това.
И все пак, си беше хубаво място :)

п.п. Тоя пост да се брои оффтопик, нещо ми стана носталгично просто :)

Мнението беше редактирано от Atom на 11.10.11 11:21.

11.10.11
11:22

казано от Силвия Морова на 11.10.11, 11:13:

Кога е “едно време”?
Преди 15-тина години там живеех и ходех да се мъча да тичам... Помня само, че тренираха някакви колоездачи и имаха много гаден треньор, който ме гонеше, за да не ме смачкат :) Май някакви хора хвърляха гюле, но американски футбол не помня... или не съм знаела, че е това.
И все пак, си беше хубаво място :)

п.п. Тоя пост да се брои оффтопик, нещо ми стана носталгично просто :)

95-96 година.Но ти да не си мислиш, че всеки ден е имало тренировки ;)

13.10.11
00:53

Отбор с пълна екипировка са само София Беърс и то мисля, че ти я даваха под наем докато си купиш собствена която струваше колкото един танк.. абе бая е... и мене ми беше много мерак да го тренирам обаче имам едни уникални болки при претоварвания в краката отгоре до долу и това ме спря.. мисля даже и че имам физическите характеристики с малко повече настройка ставам перфектен .. разгледах всичко що има в нета за тоя спорт в България... и толкова не си заслужават контузиите за да го тренираш тука ,че не е истина... иначе американчетата ги почват от гимназията от рано да се блъскат.. даже мисля, че ако разни гимназистчета дойдат тука срещу София Беърс ше ни спукат от бой... тия там тва им е кръвта..

Точно София Беърс са имали мач с Букурещ Предаторс на 2 октомври на игрището за ръгби при НСА.
Ако темата представлява интерес можем да пишем тук кога ще е следващия мач. Мечките ще имат 2 мача на родна земя и три в Румъния, а от другата година най-вероятно ще участват в Сръбската лига.
Иначе има и други отбори, които от време на време се срещат на турнири. Примерно - Купа София, състоял се през септември на игрището за бейзбол на Техническия с участието с двата отбора на споменатите мечки, Грифоните от Благоевград - младши и старши, Брейвхартс от Плевен и София Хоукс.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 13.10.11 10:46.

13.10.11
22:06

казано от Iavor Petrov на 13.10.11, 00:53:

Отбор с пълна екипировка са само София Беърс и то мисля, че ти я даваха под наем докато си купиш собствена която струваше колкото един танк.. абе бая е... и мене ми беше много мерак да го тренирам обаче имам едни уникални болки при претоварвания в краката отгоре до долу и това ме спря.. мисля даже и че имам физическите характеристики с малко повече настройка ставам перфектен .. разгледах всичко що има в нета за тоя спорт в България... и толкова не си заслужават контузиите за да го тренираш тука ,че не е истина... иначе американчетата ги почват от гимназията от рано да се блъскат.. даже мисля, че ако разни гимназистчета дойдат тука срещу София Беърс ше ни спукат от бой... тия там тва им е кръвта..

И колко същност струва екипировката? За един човек разбира се.

14.10.11
00:36

казано от Rikoo на 13.10.11, 22:06:

И колко същност струва екипировката? За един човек разбира се.

http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=1875243
http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=4014897
http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=4013658
http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=3098463
http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=4096580
http://www.nflshop.com/product/index.jsp?productId=4032445
http://www.ebay.com/itm/Reebok-NFL-Burner-Speed-III-American-Football-Cleats-Mens-White-Shoes-5-8-SD3-/260854984896?pt=US_Men_s_Athletic_Apparel&var;=&hash=item8265b16c2d
http://www.ebay.com/itm/Large-Champro-Bad-Boy-Football-Shoulder-Pad-w-Collar-/280402309136?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item414947b010

Мисля ,че е това... като се има предвид ,че зависи от колко пари си готов да дадеш за екипировка (лично аз не бих щадил хартийките имайки предвид травмите) ,но г/д със 2 неща втора ръка ти излиза: 796,92$ + грубо казано 200$ доставка... завърташ едни 1000 долара за спорта.. ако махнеш топката печелиш едни 80 долара ли колко бяха там.. даже и външната екипировка вероятно е малко повече от тая оранжева тениска за нея не знам.. те даже ми говориха за по огромни цени .. така ,че това е просто намерена стока.. а ако почнем да говорим за качествена стока вече сигурно ще удариш 2 бона. :)

ахаохаохаохаохахохоооооооооооооо .... ето ти една пластмаса на Riddell ... главен спонсор който зарежда NFL
http://www.riddell.com/shop-riddell/helmets/varsity-football-helmets/ - 420 долара.. добре ли е?
Гледам ,че раменните протектори са скромните 392 долара... значи кратката логика води до факта ,че марковата стока и качествената вероятно 2 неща ти излизат приблизително 1000 долара ... екипировката фул.. 2-3 бона по късмет.. :)
Другия спонсор е добре познатия ни Reebok .. може и тях да ги разгледаш мен ми се уби желанието да гледам тия каталози вече.. аз толко пари през живота си няма да видя .. :)

21.10.11
19:39

Затова просто тренирайте нещо по-мъжко и по-малко бронирано :D

Мнението беше редактирано от x_3_mar на 21.10.11 19:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1