29.09.11
21:33
Преди няколко дена си купих това чудо, наречено ab wheel. Е, няма такава мускулна треска. Нищо досега не съм усещал толкова добре в пресата както този уред. Правя rollout от стоеж и все още не мога да стигна до пълно разгъване, не мисля, че ще успея скоро. Някой да има опит с този уред? В t-nation няколко човека казват, че са получили значителна хипертрофия чрез него, препоръчват го и треньорите там. Аз мога да кажа засега само, че е несравнимно като натоварване с всичко друго което съм правил за корем.
Карфур - 12-17 лв.В зависимост от модела,наистина е този уред за мъчения е много ефективен.
Съвета ми е започи на колене до пълно разгъване,после се мъчи на пръсти до пълна амплитуда.
От колене ми е прекалено лесно дори до пълна амплитуда, а не съм фен на прекалено много повторения дори за корем.
Аз все още го ползвам на колене (дори и така не мога с пълна амплитуда), но ръцете ми се изморяват преди корема. Хубаво ме подсети, напоследък съм го забравила колелцето :)
30.09.11
08:33
Упражнението е отлично - обхваща доста мускулатура (има много стабилизатори и синергисти), натоварва много добре коремната преса, а изисква и поддържане на определено ниво на координация и баланс, което е допълнителен бонус. Аз, обаче, предпочитам да то правя не с колелце, а с... щанга. Според мен предимствата при изпълнение с щангата са: (1) възможност за промяна на усилието (т.е. добавяне на тежести), (2) възможност за вариации в широчината на хвата (аз усещам по-добре натоварването при хват на широчината на раменете), (3) възможност за по-голяма амплитуда на движението (особено ако на щангата се сложат дискове с по-голям диаметър). Неудобствата са ясни - колелцето е компактно и може да се използва по всяко време в домашни условия, а във фитнес залата има нужда от повечко място за търкаляне на щанга. При всички положения препоръчвам да се пробват и двата варианта на упражнението.
30.09.11
10:08
Това колелце не удря ли повече в кръста ?
30.09.11
13:05
Никога не съм се замислял, че това упражнение може да се изпълнява с щанга, което е една чудесна идея. А дали няма да се усложни още повече ако се изпълнява с 2 дъмбела? Отново можеш да си определяш сам широчината на хвата и също така тежеста на дъмбелите, но стабилизиращия момент ще е още по-голям.
30.09.11
13:20
Garibaldi, за изпълнение с дъмбели ще ти трябва допълнително по-голямо усилие в китките, за да поддържаш успоредното движение на дъмбелите. Опитвал съм с дъмбели, но нещо не останах очарован, защото контролът върху движението им е излишно труден.
Ей, добре, че я прочетох тази тема.
Някъде в нас имам такова колелце, трябва да го намеря.
Върши страхотна работа!
27.12.12
19:41
Прегледай и статията с подходящите упражнения.
27.12.12
17:57
Моля споделете мнение за този уред