27.09.11
10:57
Здравейте. На 17 съм тежа 66-67 висок съм 1.76 . Тренирам някъде от началото на това лято- около 3 месеца . Не искам да е само за лютото, а искам да продължа и натам, но немога да си намеря подходящ режим .. До сега не съм тренирал на сплит, ами в тренировките наблягам на минимум 4-5 мускулни групи. Ето една примерна моя програма, да ви кажа само че тренирам сутрин от 8-8.30 някъде до 10-10.30.
1. Бутане на щанга от лег 4х10
2. вдигане на дъмбели от полулег 4х10
3. Раменни преси на машина 4х10
4. Вдигане на ръце с дъмбели 4х10
5. разгъване на крив лост за трицепс 4х10
6. Придърпване на горен скрипец за трицепс 4х10
7. Бицепсово сгъване с крив лост 4х10
8. Сгъване на дъмбели или чукове 4х20
9. Коремни преси 4х20-30
10. повдигане на краката от стенд 4х20
Общо взего е това. В някой дни правя и вдигане на щанга от полулег и нещо за груб като хоризонталното придърпване на горен скприпец или придърпване на долен скрипец. И за предмишница правя понякога..
След тренировка тичам 20-30 минутки в процес на чистене съм, защото имам доста мазничко по мен.
Това лятото всичко перфектно резултати има.
Сега ще ходя 3 пъти седмично на фитнес, Пон,Сря,Пет за да мога мторник и четвъртък да тичам сутрин.
Можете ли да ми драснете някъкъв сплит, защото така се притеснявам да не си претренирам дадена мускулна група като ги правя всяка тренировка ? Мускулна треска не съм имал никога.
И възможно ли е корема, бицепса и трицепса да се включат 2 пъти в седмицата в тази 3 дневна програма ?
Мерси ако някой удари едно рамо :) Добавки не пия, но скоро може да си взема сунтрекс файр или някой друг евтин бърнър, че имам за чистене доста
27.09.11
11:30
за груб като хоризонталното придърпване на горен скприпец или придърпване на долен скрипец. И за предмишница правя понякога..
Прави набирания за гръб,махай ги тези скрипци .. Гръб се прави със свободни тежести и с набирания,а не на машини..
28.09.11
08:15
Раздела ли обърках или нещо бъркам тотално ?
гледам никой не пише
днеска в фитнеса правих следното
1. Вдигане щанга от лег - 4х10
2. Вдигане на дъмбели полулег-3х10
3. Раменно разтваряне в страни- 4х10
4. Разгъване на крив лост за трицепс - 4х10
5. Горен скприпец придърпване за трицепс- 4х10
6. Сгъване на кривия лост за бицепс- 4х10
7. Бицепсово сгъване на дъмбели прав - 4х20
8. Вдигане на щанга за трапец-4х8
не правих кардио, защото нещо нямах енергия, не можах да се наспя
Мнението беше редактирано от goshkoo goshkov на 28.09.11 10:36.
30.09.11
13:53
Защо не опиташ така: тренировка А и Б
А:
Вдигане щанга/дъмбели от лег -4х8
Видгане щанга/дъмбели от полулег - 4х8
Набиране/вертикален скрипец - 4х8
Гребане с щанга - 4х8
Милитари преса - 4х8
Б:
Клек с щанга -4х8
лег преса - 4х8
нещо за задно бедро по желание - 4х8
Лег тесен хват - 4х8
Бицепсово сгъване с лост - 4х8
Тренираш А в понеделник, Б в сряда, А в петък и другата седмица се завъртат като Б, А, Б... Така ще имаш седмица със 2 пъти упражнения за ръцете, като те съответно ще се товарят и при тренировка А. Корем можеш да включиш когато прецениш. Също е добре след тренировка А примерно да заучаваш техниката на мъртва тяга с леки килограми. Съответно помисли и над хранителния си режим.
Не ми се вярва, че при 66-7 кг на 1.76 см имаш толкова много за чистене. Не бързай с добавките, а се постарай да се храниш с качествени храни. В сайта има бол теми отностно храненето.
Поздрави
Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 30.09.11 13:57.
Като начало почни да тренираш гърба и краката, щото без тях все едно не тренираш.
Програмата в горния пост е добро начало.
01.10.11
13:38
Петко К е прав , може ли да не тренираш гръб и крака ( двете най-големи мускулни групи в човешкото тяло) и да очакваш резултати :)
Поздрави !!!
01.10.11
19:57
Тренирам Кик бокс понеделник, сряда и четвъртък и краката са ми много уморени общо взето през цялото време и едва ли ще имам ефекта на пилешките крака скоро .. Гърба пък ме боли зверски ако го тренирам, после ходя прегърбен доста време и то при малко натоварване .
Програмата която ми е написал момчил ганев, ако я изпълнявам така, едва ли ще усетя ефективноста на тренировката .. свикнал съм да се натоварвам повече, имам въздух издържлив съм и просто с 5 упражнения през ден едва ли ще имам ефект .. говоря изцяло за себе си де и на база сравненията и преценката която съм си направил за мене.
Благодаря за коментарите :) и все пак ако краката са ми по-развити от другите мускулни групи и не ги тренирам тях известно време, забавям ли останалите части от тялото ?
02.10.11
11:49
Кик-бокс в понеделник, сряда и четвъртък; фитнес - понеделник, сряда и петък; пък и тичане във вторник и четвъртък... Момче, ти зверски претренираш, поне според мен, де.
02.10.11
11:55
от малък правя и други дейности свързани с физическа дейност и честно да ти кажа не усещам да съм се претренирал. Интересното е, че не приемам никакви (почти) мазнини и минимално количество въглехидрати, а слоя мазнина не мърда .. и това от 2 години насам .. а тренирам и тичам от не помня колко години ..