Неовкусен Желатин

30.09.11
17:16

Здравейте,
интересуваме от къде мога да си купя неовкусен желатин?
Днес попитах в Кауфланд, жената от персонала ме изгледа накриво и ми каза, че не знаела.

По възможност да не е 10лв. пакетчето.

Хммм, аз си мисля, че в по-големите магазини би трябвало да има желатин. Това, че персонала не знае, че има не е гаранция, че няма. :)

На фирма “Доктор Йоткер” има желатин, но не знам дали е овкусен или не е - http://www.oetker.bg/oetker_bg/html/default/debi-7xfdkw.bg.html .

30.09.11
17:48

В ЦБА, Билла има със сигурност.

30.09.11
18:15

аз пък си купувам от 30 стинки един в жълти пакетчета неовкусен на биосет мисля
http://3267.bg.all.biz/cat.php?oid=12681
в пакетче е 1 доза- 10гр стига за 400г/мл течност или каквото там ще се желира

30.09.11
18:40

Благодаря много. :)

30.09.11
18:40

От любопитство, за какво го използвате ?

30.09.11
18:57

Аз исках да пробвам нещо, което видях в YouTube.
Става дума аз почистване на кожата на лицето. :D

Но сега, след като видях хранителните стойности се чудя дали е добре за консумация?
Гледам - има високо съдържание на протеин, има изключително малко мазнини и въглехидрати.

30.09.11
20:00

Питам щото някои го пият за ставите.

30.09.11
20:07

Желатинът е една от малкото храни, които причиняват обща загуба на протеин, ако се превърнат в изключителна съставка на хранителния режим. През 60-те, няколко души умират от недохранване в резултат на популярните по онова време течни протеинови диети,освен това желатинът има  високо съдържание на заменимите аминокиселини глицин и пролин (т.е., онези, които човешкият организъм може сам да произвежда), докато в него липсват незаменими аминокиселини или са  в пренебрежимо малки стойности ...

30.09.11
20:18

казано от emzo на 30.09.11, 20:00:

Питам щото някои го пият за ставите.

Желирани шотове с водка а?

30.09.11
20:31

Ммммного обичам желирани неща - парфенца, мляко и тн :) От скоро доста често пия желатин, точно от тоя по 30-40 ст. пакетчето. Добре е за ставите, да :) Поне така казват - не съм чела подробно. Но ми се струва логично... все пак от това се прави, хрущяли и кокали :D А “подобни се разтварят в подобни” :)

Мнението беше редактирано от Atom на 30.09.11 20:32.

30.09.11
22:02

@Борислав, изключително много ти благодаря за мнението.
Това не ми беше известно.
Явно желатинът няма да го използвам като източник на протеин.
Може от време на време като средство за заздравяване на костите.

@Ramon, от къде купуваш желатина на БиоСет?

Мнението беше редактирано от Jewelz на 30.09.11 22:04.

30.09.11
22:35

казано от Jewelz на 30.09.11, 22:02:

Ами всъщност във всеки един магазин малък и голям в нашия град го има :) Пробай в бакалийките и в големите вериги :)
Иначе аз го ям- щото стават хубави десерти, но не повече от 2-3 пъти на седмица. Пък ако помага за ставите- още по добре :)

01.10.11
17:25

казано от Ramon Dekkers на 30.09.11, 22:35:

казано от Jewelz на 30.09.11, 22:02:

Ами всъщност във всеки един магазин малък и голям в нашия град го има :) Пробай в бакалийките и в големите вериги :)
Иначе аз го ям- щото стават хубави десерти,

Я сподели някой идеи за такива :)

01.10.11
19:34

Значи-
-1 пакет желатин
- 350мл прясно/кисело мляко
- 1 супена лъжица какао
- 1 щипка канела/ може и ванилия да се ползва според предпочитанията
-овкусител- може да ползваш стевиа, може да ползваш захар или да не ползваш изобщо. Аз не използвам и вкуса си е супер.
- 50- 100гр ядки- орехи, овесени също може, лешници със шоколад е добра комбинация
ПО ИЗБОР:
- плодове- най-добре става с банани/къпини/малини. Също с ябълки и повечко канела е добре на вкус. Най-гадно е с грейпфрут и портокал/ ягоди.
- сладко- зависи ако търсиш повече ККАЛ , но може и без.
- разни работи за поръсване- кокосови стърготиини други подправки
Всичко без желатина се омесва в по-голям съд и се разбърква добре . Желатина се разтваря в 25-30мл вода и се оставя 10 мин да набъбне. После в микровълновата за 30 сек ( 800вата) разбъркваш го при останалите работи и с купата в хладиллника. Оставяш за 1 вечер да престои и е готово.
Парфе също става , само че ти трябва заквасена сметана и кисело мляко. Виж в интернет как става

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1