30.09.11
14:33
Здравейте!
От доста време следя форума,но чак сега реших да пусна тема за проблема ми.
Проблема ми е следния.Докато учих по Биология за матурите и прочетох за този синдром и разбрах,че го имам,защото имам същите проблеми.Съмите симптоми така да ги нареча са-тесни рамене,по-слабо окосмяване,широк таз и недоразвити полови органи(има и още,но това са тези,които имам аз).Самия синдром се наблюдава само при момчета.Не знам какво друго да напиша,освен че съм на 19 години.
Ако можете да ми помогнете със ситуацията,дали има някакво лечение или с някакви съвети какво да правя занапред?
Също така не знам дали ще има полза от някакви добавки за увеличане на тестостерона.
Благодаря!
Защо не се обърнеш към специалист по въпроса? Може просто развитието ти да позакъснява. Ако проблема е в ниските нива на тестостерон единственото което ще има ефект е тежки тренировки с основни упражнения, които стимулират производството на тестостерон. Добавки има много но това което ще промени физиката ти са само тренировките и то точно в тази възраст, в която си! Пак ще ти повторя основни упражнения!
30.09.11
15:09
Не съм се обрърнал към професионалист,защото не знам към какъв точно да се насоча.Аз въпроса го проучих в интернет,но искам и други мнения по въпроса.
30.09.11
16:20
има си установен ред - отиваш при личния си лекар и той преценява дали има смисъл да те праща на специалист и дали да ти дава направление.
би трябвало да те прати на андролог, който вече да постави диагноза и да назначи лечение.
30.09.11
16:25
казано от ts.vassilev на 30.09.11, 16:20:
би трябвало да те прати на андролог, който вече да постави диагноза и да назначи лечение.
Което излиза над 400 лв на месец...
казано от Мак Сим на 30.09.11, 16:25:
казано от ts.vassilev на 30.09.11, 16:20:
Което излиза над 400 лв на месец...
Понякога човек няма избор :)
30.09.11
16:45
хм...какво ще да е това лечение? ако се третира симптоматично(не че можем да ти променим гените), то ще приемаш някакви хормонални препарати.
30.09.11
17:03
Пич, може въобще да го нямаш този синдром.Този проблем е на ниво хромозоми, не се ли направят изследвания, не може да си сигурен в нищо! Стискай палци да имш някакъв вид хипогонадизъм ,който да оправиш с тренировки, хранене и някоя друга добавка.
30.09.11
17:34
Това нямаше да убягне нито на родители, нито на роднини, нито на приятели- никой чак на 19 години не го подозират за Клайнфелтер. Според мен си се филмирал от учебниците. А и самият факт, че осъзнаваш подобни неща и си грамотен (че и на матури ходиш), говори че не си умствено изостанал и това елиминира всякакви съмнения.
30.09.11
18:03
До колкото знам при този проблем се према тестостерон, но вместо да четеш и да се депресираш, а недай си боже да решиш да се лекуваш сам, иди на лекар защото проблема ти може да е съвсем друг.
Изследване за Клайнфелтер се прави в лаборатория по медицинска генетика. Мисля, че не се покрива от Здравната каса. Струва около 80 лв. Изследването става с взимане на кръв и става ясно по категоричен начин има ли го или го няма. Съветвам те да не експериментираш с добавки за увеличаване на тестостерона на своя глава с цел корекция на някакъв проблем ами да се обърнеш към личния си лекар. Ако той те отсфири можеш и сам да отидеш при андролог или ендокринолог. Предполагам, че и без насока от специалист можеш да си направиш изследването но за това не съм сигурен.
01.10.11
00:28
В случая може да мине по здравна каса.Както ти казаха,прави се в отделение по генетика.В София корифея е проф Драга Тончева,но всъщност биолога е по-важен,защото той ще ти реди кариограмата,а повярвай ми,много малко хора в България го могат качествено.Става бързо,не боли,дава ти 100% сигурност в диагнозата.Отиди и се погрижи за здравето си.
01.10.11
17:28
казано от introducer на 30.09.11, 17:34:
А и самият факт, че осъзнаваш подобни неща и си грамотен (че и на матури ходиш), говори че не си умствено изостанал и това елиминира всякакви съмнения.
При Клайнфелтер психическото развитие не е засегнато.