28.09.11
11:35
Сгъване с щанга от стоеж 4х10
Сгъване с дъмбели от стоеж 4х10
Малко ли е ?
28.09.11
11:46
Въпрос: 10лв джобни на ден малко ли са?
Отговор: За Абрамович са малко, за потребителя 110 от форума тук са много.
Въпрос: 2 упражнения за бицепс малко ли са?
Отговор:...
28.09.11
11:52
НЕ !
Модерация: Точка 2.1 от Правилата на форума.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.11 11:57.
28.09.11
11:54
Зависи от целите, нивото на подготовка и куп други неща.
Но за 16 годишен вършат работа.
28.09.11
11:55
Според мен наистина вършат.Напомпването е зверско.
28.09.11
12:01
Божидаре, какво е нужно за да разбереш, че така зададен, този въпрос няма ясен отговор?
Не е ясно нито какво всъщност искаш да попиташ, нито пък каква е целта на темата.
Тези две упражнения (при този брой серии и повторения) могат да бъдат както достатъчни, така и недостатъчни. Хайде и аз да ти го кажа - зависи от стажа, поставените цели, тренировката като цяло (бицепсите са синергисти при много други движения) и т.н. Ако ще си говорим общи приказки, темата не е за този раздел. Ако ще говорим по същество - давай по-конкретно.
28.09.11
12:15
Стажа ми е 1 год и 9 месеца приблизително .. ръст 1,90 тегло:84 кг Каква може да е целта на едно 16 годишно момче ?! Естествено че покачване на маса-яки тежести и по-малко повторения.Исках просто да попитам дали може да включа и едно концентрично като за последно за бицепс или ми идва много ? Попринцип бицепса го правя след гърдите.
28.09.11
12:25
Колко пъти седмично?
Какво е темпото на изпълнение?
Има ли допълнителни културистични методи при изпълнението като пикова флексия например?
Какви са почивките между сериите и между упражненията?
Кога и как е трениран гърбът?
Колко процента от максималната тежест е това?
Щангата крива или права е?
При сгъването с дъмбелите дланите въртят ли се или как са ориентирани, ако са неподвижни?
Има ли допълнителни упражнения за предмишничните мускули, както и за брахиалиса?
...
Всяка промяна в горните може да наклони везните до “ДА, ДВЕ УПРАЖНЕНИЯ СА ДОСТАТЪЧНИ” чак до “НЕ, ДВЕ УПРАЖНЕНИЯ СА МАЛКО”.
Значи в културизма има няколко общи правила. Сядаш, учиш ги за 10 минути и вече може да кажеш всяка програма дали работи или не. Обаче в реалния свят това съвсем не е така. И затова се подхожда индивидуално от хората, които се занимават с това. Иначе отдавна да имаше скрипт качен на сайт, където си пускаш програмата и ти казва добра ли е или не.
Т.е. имаш два варианта:
- да искаш отговор от някой, който ще ти отговори как е по принцип в книгите
- да искаш отговор от някой, който освен да е чел в книгите е изпробвал тренирането на бицепси върху себе си и много други хора и би ти помогнал повече. Естествено, ако има достатъчно инфо за теб.
Аз лично виждам, че не искаш да ти помогна.
28.09.11
12:36
Предлагам ти малко да успокоиш топката.
От къде можем да знаем, че питаш за теб, а не по принцип? Освен покачването на мускулна маса, в спорта съществуват и други възможни цели (чисто визуални, например). Надявам се, че ни разбираш - пускаш един половинчат въпрос в нищото и чакаш конкретен отговор. Няма как да стане.
Доволен ли си от резултатите, които постигаш при това натоварване? От там тръгни - ако резултатите не са това, което искаш, тогава мисли за промяна. Ако искаш да увеличиш натоварването на този мускул, прибавянето на още едно упражнение би трябвало да не е първа стъпка в тази посока. Опитай да увеличиш работната тежест като начало (съответно леко да намалиш повторенията в серия).
Останалото ти е казал Oranje.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.11 12:36.
Как ги усещаш? Отговора на този въпрос го знаеш само ти! Ако усещаш че не са ти достатъчни, добави още 1 упражнение или прави тези 2 по 5 серий :)
30.09.11
18:57
Предлагам ти следната програма:
1.Сгъване с щанга - 1х15, 1х10, 1х8, 1х5-6
2.Сгъване с гири от седеж - 2-3х8-10
-Използвай лек чийтинг в най-тежките серии
По следната схема:
Седмица 1- Понеделник и Петък
Седмица 2- Вторник и Събота
Седмица 3- Сряда
Отново се повтаря цикъла
За начинаещ и средно напреднал, веднъж седмично по 2 упражнения са достатъчни, ако се спазва правилна техника на изпълнението. По мое мнение е добре да има 1 многоставно и 1 изолиращо. Разбира се има и доста други варианти - може 2 пъти седмично да се тренира - една лека и една тежка тренировка, но някак си не ми се връзва с моментното ти равнище и затова, ако ще е 2 пъти седмично, може да е в първия ден 1 многоставно упражнение (прав с прав/крив лост), а в другия ден изолиращо (концентрично/скотово).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.09.11 21:25.
Не искам да отварям нова тема и за това решх да питам тука.
Какво упражнение за бицепс е по-добре да се направи след тренировка за гръб:
- базово
- изолиращо
4 упражнения за гръб и мисля 1 упражнение за бицепс да правя след гърба, но не знам какво да е.
Пробвал съм с базово и с изолиращо. С базово никаква мускулна треска, с изолиращото на следващият ден не мога да си свия бицепса ( яка мусулна треска).
Това ми беше любопитно, тъй като бицепса е доста уморен след гръб и не знам как да процедирам.
Благодаря предварително за отговорите.
Е добре де сгъване с прав лост когато си прав не е ли базово? :) Концентрично сгъване базово ли е също?
Знаете доста хора си напрягат кръста и рамената когато сгъват с прав лост (което не е правилно), да ясно ми е че не, лежанка, клек или тяга но все пак...
Разбрахте ме какво исках да кажа :) аз си ги деля на базови и изолиращи на ръцете.
И как мислите е по-добре за бицепса?
Мнението беше редактирано от Blahzay на 02.10.11 20:39.
Ако трябва да ги делим на групи то сгъването с прав лост е основно, а концентрираното сгъване е оформящо упражнение. Докато достигнеш желаният размер работиш с основни, а след това вкарваш и оформящи. ;)
От твоя коментар разбирам че базови са тези с чийтинг, а изолиращите са с правилна техника. Не е така. :)
Мнението беше редактирано от NRG на 03.10.11 10:25.