Две упражнения за бицепс малко ли са ?

Сгъване с щанга от стоеж 4х10
Сгъване с дъмбели от стоеж 4х10
Малко ли е ?

Въпрос: 10лв джобни на ден малко ли са?
Отговор: За Абрамович са малко, за потребителя 110 от форума тук са много.

Въпрос: 2 упражнения за бицепс малко ли са?
Отговор:...

НЕ !

Модерация: Точка 2.1 от Правилата на форума.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.11 11:57.

Зависи от целите, нивото на подготовка и куп други неща.
Но за 16 годишен вършат работа.

Според мен наистина вършат.Напомпването е зверско.

Божидаре, какво е нужно за да разбереш, че така зададен, този въпрос няма ясен отговор?
Не е ясно нито какво всъщност искаш да попиташ, нито пък каква е целта на темата.

Тези две упражнения (при този брой серии и повторения) могат да бъдат както достатъчни, така и недостатъчни. Хайде и аз да ти го кажа - зависи от стажа, поставените цели, тренировката като цяло (бицепсите са синергисти при много други движения) и т.н. Ако ще си говорим общи приказки, темата не е за този раздел. Ако ще говорим по същество - давай по-конкретно.

Стажа ми е 1 год и 9 месеца приблизително .. ръст 1,90 тегло:84 кг  Каква може да е целта на едно 16 годишно момче ?! Естествено че покачване на маса-яки тежести и по-малко повторения.Исках просто да попитам дали може да включа и едно концентрично като за последно за бицепс или ми идва много ? Попринцип бицепса го правя след гърдите.

Колко пъти седмично?
Какво е темпото на изпълнение?
Има ли допълнителни културистични методи при изпълнението като пикова флексия например?
Какви са почивките между сериите и между упражненията?
Кога и как е трениран гърбът?
Колко процента от максималната тежест е това?
Щангата крива или права е?
При сгъването с дъмбелите дланите въртят ли се или как са ориентирани, ако са неподвижни?
Има ли допълнителни упражнения за предмишничните мускули, както и за брахиалиса?
...
Всяка промяна в горните може да наклони везните до “ДА, ДВЕ УПРАЖНЕНИЯ СА ДОСТАТЪЧНИ” чак до “НЕ, ДВЕ УПРАЖНЕНИЯ СА МАЛКО”.
Значи в културизма има няколко общи правила. Сядаш, учиш ги за 10 минути и вече може да кажеш всяка програма дали работи или не. Обаче в реалния свят това съвсем не е така. И затова се подхожда индивидуално от хората, които се занимават с това. Иначе отдавна да имаше скрипт качен на сайт, където си пускаш програмата и ти казва добра ли е или не.
Т.е. имаш два варианта:
- да искаш отговор от някой, който ще ти отговори как е по принцип в книгите
- да искаш отговор от някой, който освен да е чел в книгите е изпробвал тренирането на бицепси върху себе си и много други хора и би ти помогнал повече. Естествено, ако има достатъчно инфо за теб.
Аз лично виждам, че не искаш да ти помогна.

Предлагам ти малко да успокоиш топката.
От къде можем да знаем, че питаш за теб, а не по принцип? Освен покачването на мускулна маса, в спорта съществуват и други възможни цели (чисто визуални, например). Надявам се, че ни разбираш - пускаш един половинчат въпрос в нищото и чакаш конкретен отговор. Няма как да стане.

Доволен ли си от резултатите, които постигаш при това натоварване? От там тръгни - ако резултатите не са това, което искаш, тогава мисли за промяна. Ако искаш да увеличиш натоварването на този мускул, прибавянето на още едно упражнение би трябвало да не е първа стъпка в тази посока. Опитай да увеличиш работната тежест като начало (съответно леко да намалиш повторенията в серия).

Останалото ти е казал Oranje.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.09.11 12:36.

28.09.11
15:27

Как ги усещаш? Отговора на този въпрос го знаеш само ти! Ако усещаш че не са ти достатъчни, добави още 1 упражнение или прави тези 2 по 5 серий :)

KK

30.09.11
18:57

Предлагам ти следната програма:
1.Сгъване с щанга - 1х15, 1х10, 1х8, 1х5-6
2.Сгъване с гири от седеж - 2-3х8-10
-Използвай лек чийтинг в най-тежките серии

По следната схема:
Седмица 1- Понеделник и Петък
Седмица 2- Вторник и Събота
Седмица 3- Сряда
Отново се повтаря цикъла

30.09.11
21:03

За начинаещ и средно напреднал, веднъж седмично по 2 упражнения са достатъчни, ако се спазва правилна техника на изпълнението. По мое мнение е добре да има 1 многоставно и 1 изолиращо. Разбира се има и доста други варианти - може 2 пъти седмично да се тренира - една лека и една тежка тренировка, но някак си не ми се връзва с моментното ти равнище и затова, ако ще е 2 пъти седмично, може да е в първия ден 1 многоставно упражнение (прав с прав/крив лост), а в другия ден изолиращо (концентрично/скотово).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.09.11 21:25.

01.10.11
22:12

Не искам да отварям нова тема и за това решх да питам тука.

Какво упражнение за бицепс е по-добре да се направи след тренировка за гръб:

- базово
- изолиращо

4 упражнения за гръб и мисля 1 упражнение за бицепс да правя след гърба, но не знам какво да е.

Пробвал съм с базово и с изолиращо. С базово никаква мускулна треска, с изолиращото на следващият ден не мога да си свия бицепса ( яка мусулна треска).

Това ми беше любопитно, тъй като бицепса е доста уморен след гръб и не знам как да процедирам.

Благодаря предварително за отговорите.

02.10.11
18:58

Няма базови упражнения за бицепс.  :D

02.10.11
20:35

Е добре де сгъване с прав лост когато си прав не е ли базово? :) Концентрично сгъване базово ли е също?
Знаете доста хора си напрягат кръста и рамената когато сгъват с прав лост (което не е правилно), да ясно ми е че не, лежанка, клек или тяга но все пак...

Разбрахте ме какво исках да кажа :) аз си ги деля на базови и изолиращи на ръцете. 

И как мислите е по-добре  за бицепса?

Мнението беше редактирано от Blahzay на 02.10.11 20:39.

03.10.11
10:22

Ако трябва да ги делим на групи то сгъването с прав лост е основно, а концентрираното сгъване е оформящо упражнение. Докато достигнеш желаният размер работиш с основни, а след това вкарваш и оформящи. ;)
От твоя коментар разбирам че базови са тези с чийтинг, а изолиращите  са с правилна техника. Не е така. :)

Мнението беше редактирано от NRG на 03.10.11 10:25.

03.10.11
22:35

Благодаря, така и мислих да направя.

По едно основно упражнение ще правя след гърба х 4 серии па да видим как ще се чувствам след няколко тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1