10.09.11
01:01
Аз сам на 13 години,вкъщи имам лежанка с щанга и дъмбели и си тренирам на тях,правя всеки ден лостове.Чудя се дали можете да ми кажете дали може да се комбинира тренировката с тежести и лостовете,и дали можете да ми помогнете да си изградя някаква програма или да ми дадете някакъв съвет.Благодаря предварително!
Не може! Две дини под мишница не се носят! Избери си само едното или само другото. Много си малък за тренировките с тежести. Най-добре карай на лостовете докато станеш на 16-17 год.
Как че не може, като може, даже е много добре да се комбинират..... НО, не и за 13 годишен :)
10.09.11
20:40
Няма никакъв проблем да тренираш лостове и тежести. Точно това е възръстта за спорт. Те щангистите почват от 24 да тренират нали ;) Тренирай си смело и прави базовите упражнения и чети много ! Статии бол, информация навсякъде. Най - важното което трябва да знаеш е, че процеса на изграждане на красиво и здраво тяло върви ръка за ръка със много четене за хранене и тренировки и всякакви такива любопитни нещица.
А можете ли да ми дадете някакви съвети за храненето но не някакви диети ами нешто с което да започна,като например какво трябва да ям и какво не трябва и по колко... :)
02.10.11
13:54
Не само че се комбинират двете, а дори според мен е много препоръчително. Набиранията кофичките са базови упражнения който не трябва да се пропускат. А за храненето още си малък яж си каквото ти се яде и спортувай редовно. Моя съвет е да започнеш с щангите но не се насилвай, а прави с минимални тежести. Ако започнеш леко сега и си постоянен на 16-17 ще имаш прекрасна база да започнеш със сериозните тренировки и хранителни режими.
Може да се комбинират, но трябва да се изгради правилен тренировъчен план. И с тежести можеш да се занимаваш, но с умерени такива. В залата трябва поне 1 година да заучаваш правилната техника на отделните движения, защото сега растеш и си податлив на травми.
По - добре прави лостове докато станеш поне на 15 години. Прави повече упражнения като клякания, лицеви опори, набирания и т.н.
Ако все пак много искаш да започнеш да дигаш гирички и щанги започни с малки килограми не се изсилвай. Рано ти е все още за големи тежести.
Мои добър приятел Александар Иванов гимнастик е 97 набор стана втори на репобликанското на висилка мисля и то при 94-93. От тоя дребосък разбрах едно няма вьзрастови ограни4ения за лостове. Попринцип бихте си казали 4е гимнастиците са само техника ама за 60 кила 167 санта 97 5 набирания на една ръка за мен си е нещто невероятно. На 13 по4ваи лостове и след година две фитнес4е.