Могат ли да се комбинират лостове и тренировки с тежести?

10.09.11
01:01

Аз сам на 13 години,вкъщи имам лежанка с щанга и дъмбели и си тренирам на тях,правя всеки ден лостове.Чудя се дали можете да ми кажете дали може да се комбинира тренировката с тежести и лостовете,и дали можете да ми помогнете да си изградя някаква програма или да ми дадете някакъв съвет.Благодаря предварително!

10.09.11
09:05

Не може! Две дини под мишница не се носят! Избери си само едното или само другото. Много си малък за тренировките с тежести. Най-добре карай на лостовете докато станеш на 16-17 год.

10.09.11
12:29

Как че не може, като може, даже е много добре да се комбинират..... НО, не и за 13 годишен :)

10.09.11
20:40

Няма никакъв проблем да тренираш лостове и тежести. Точно това е възръстта за спорт. Те щангистите почват от 24 да тренират нали ;) Тренирай си смело и прави базовите упражнения и чети много ! Статии бол, информация навсякъде. Най - важното което трябва да знаеш е, че процеса на изграждане на красиво и здраво тяло върви ръка за ръка със много четене за хранене и тренировки и всякакви такива любопитни нещица.

10.09.11
23:43

Значи сам малък за тежести така ли?

10.09.11
23:47

А можете ли да ми дадете някакви съвети за храненето но не някакви диети ами нешто с което да започна,като например какво трябва да ям и какво не трябва и по колко... :)

02.10.11
13:54

Не само че се комбинират двете, а дори според мен е много препоръчително. Набиранията кофичките са базови упражнения който не трябва да се пропускат. А за храненето още си малък яж си каквото ти се яде и спортувай редовно. Моя съвет е да започнеш с щангите но не се насилвай, а прави с минимални тежести. Ако започнеш леко сега и си постоянен на 16-17 ще имаш прекрасна база да започнеш със сериозните тренировки и хранителни режими.

02.10.11
14:14

Може да се комбинират, но трябва да се изгради правилен тренировъчен план. И с тежести можеш да се занимаваш, но с умерени такива. В залата трябва поне 1 година да заучаваш правилната техника на отделните движения, защото сега растеш и си податлив на травми.

02.10.11
14:58

По - добре прави лостове докато станеш поне на 15 години. Прави повече упражнения като клякания, лицеви опори, набирания и т.н.
Ако все пак много искаш да започнеш да дигаш гирички и щанги започни с малки килограми не се изсилвай. Рано ти е все още за големи тежести.

08.12.11
19:16

Мои добър приятел Александар Иванов гимнастик е 97 набор стана втори на репобликанското на висилка мисля и то при 94-93. От тоя дребосък разбрах едно няма вьзрастови ограни4ения за лостове. Попринцип бихте си казали 4е гимнастиците са само техника ама за 60 кила 167 санта 97 5 набирания на една ръка за мен си е нещто невероятно. На 13 по4ваи лостове и след година две фитнес4е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1