02.10.11
16:21
Здравейте.В тази тема искам да ви попитам как да си обезмасля прясно мляко в домашни условия?Мерси предварително!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.10.11 16:24.
За прясно става на въпрос предполагам. На село го слагаха в едни големи бъчви и се бърка много бързо. така маслото остава на буци и се изважда. Ако не сварява се , после се слага в хладилник и се цеди в цедка. Така маслото остава в цедката.
02.10.11
16:44
Втория метод,който ти препоръча Ramon ще ти свърши работа ;)
По-глупаво нещо от това надали можеш да направиш ... абе всъщност, сигурно можеш ама ще трябва да се постараеш доста.
Иначе да, избиваш масло от млякото по първия описан начин (това май не е много сложно, макар че никога не съм го правил и май имаше още нещо което се правеше, не беше само с бъркане ..) и си готов, само че после млякото става същата гняс като това в магазина на вкус - много ми се губи смисълът от това което искаш да направиш.
Мнението беше редактирано от G33K на 02.10.11 18:08.
казано от G33K на 02.10.11, 18:08:
По-глупаво нещо от това надали можеш да направиш ... абе всъщност, сигурно можеш ама ще трябва да се постараеш доста.
Иначе да, избиваш масло от млякото по първия описан начин (това май не е много сложно, макар че никога не съм го правил и май имаше още нещо което се правеше, не беше само с бъркане ..) и си готов, само че после млякото става същата гняс като това в магазина на вкус - много ми се губи смисълът от това което искаш да направиш.
Всъщност доста бъркане пада :D по-добре е ако е механизиран процеса. Иначе млякото си остава вкусно (поне за мене, след като се притопли със щипка канела / какао/ ванилия)
02.10.11
21:01
Мерси за инфото ще пробвам втория начин.Макар че по първия имам такава бъркалка.И като че ли по него мога да си приготвя извара.