02.10.11
19:36
Привет на всички, лятото почти си отмина а аз не съм доволен от резултатите. Досега бях на режим НВД, но Не високо-мазнинна. Т.е имах нещо подобно на 60:30:10 (Б:М:В), и имам тренировъчен 6 дневен режим ,като 3 дни силово и 3 дни кардио като ги редувам. Проблема, е че не стига че няма резултати ама нямам и никаква сила, защото консумацията ми на въглехидрати е минимална.
Въпросът ми е при такива интензивни тренировки, възможно ли е да вкарам голяма количество сложни въглехидрати в менюто си, а да редуцирам консумацията на мазнини. Ще има ли ефект- отслабване. Основната ми цел е отслабване. Аз на 25, 187см 125кг. Въпреки че килограмите са ми доста, голяма част от тях са в шкембето. Искам да получа съвет какъв е перфектният хранителен режим за мен!
Перфектния хранителен режим е да увеличиш мазнините. Сега тея 60% белтък не се усвояват пълноценно. Прегледай важната тема на емзо и си състави меню-то отново. Отделно след 2-3 месеца НВД престава да действа и трябва да се смени. Пробвай кетоза , калориен шок или някакъв вид IF.
Сигурен ли си, че си в калориен дефицит? Това, че си на НВД не е никаква гаранция. Ако ядеш 3000 калории и повече на ден нормално е да няма големи резултати от към сваляне.
Мнението беше редактирано от NeDD на 02.10.11 20:03.
Според теглото си и калкулациите имам нужда от 3500калроии в нетренировъчен ден и около 4000 в треноровъчен . Аз се храня 4 пъти на ден като минималното количество въглехидрати приемам сутрин 1 час преди кардиото и преди силово. Говоря за въглехидрати тип ориз, картофи, боб. Всяко хранене се пресмята внимателно като винаги се стремя да бъда около 3000 ккалори на ден което си е Отрицателен калориен баланс. Силовото го правя вечер от 19:00 до 21:00 часа, като преди него си позволявам някаква пържолка със 100гр ориз или картофи. Но проблема ми е че липсата на въглехидрат не ми дава нужната сила във фитнеса и въпреки че съм 120кг човек нямам силата да издържа на пълноценна тренировка. Искам да вкарам повече сложни въглехидрати и да премахна мазнините от режима на хранене, но не знам дали ще има ефект.
Мнението беше редактирано от Conrad на 02.10.11 20:13.
По скоро имаш нужда от 2000 калории в тренировъчен ден :Д
Тези формули са доста неточни като цяло.Щом искаш отслабване,да разбираме , че си висок 187 на 125 кила мазнини главно?
Разбира се, основно съм мазен(35%), но просто искам да разбера какъв хранителен режим да използвам но също така и да имам енергията за тренировките. АКо премина на 2000 калории на ден съм почти сигурен че няма да смогвам дори на 1/3 от тренировките.
Да разбирам ли че вашите съвети са да се придържам на нисковъглехудратна- високо мазнинна диета. В момента режима ми е 3-4 гр белтък на 1кг тегло и 1-2 гр въглехидрат на 1кг тегло.
Много е 3-4 на кг тегло.Тогава приемаш по 400 грама протеини???
По - скоро е до адаптация това с тренировките,разбира се не намалявай много рязко калориите.Може да пробваш циклично хранене,там с времето ще си дойде регулацията към калории.
02.10.11
22:55
незнам от къде да започна.....4000 калории дневно....за твое сведение,един маратонец при 42 километровото бягане изразходва около 2400 калории
2 грама въглехидрати на кг теселно тегло наричаш НВД?
Простичко,системата ти е изцяло погрешна
В сайта,портебителите са постнали чудесни стики теми,прочети ти
Съвета който ти е даден за 2000 калории е чудесен!
Премини на тях постепенно за да не шокираш организма
1 ден в седмицата яж каквото ти се яде,стига да не минаваш 4к калории
Да,НВД води до спад в силата понякога,доста чести и резки спадове на енергия,отпадналост и тнт,за това има суплементи:Л карнитин,бета аланин,конски дози витамин Ц,...общо взето идеи и теми в форума много
НИКАКВО ядене поне 4 часа преди лягане,и никакви въглехидрати след тренировка,и много вода
WOW 4000 калории.... по скоро си смятай калориите на база активно тегло, щом знаеш приблизително процента на подкожни мазнини. Това 3-4гр протеин е страшно много, особено ако ги смяташ и на база общо тегло....
Калориите ги сметнах от темата за НВД! Явно наистина не е както трябва защото и на мен ми се струваха много! Ще променя коренно нещата, да видя как ще се развият в следващият месец.
03.10.11
11:03
Както ти писаха и по-горе-пробвай да изчислиш калориите на база активно тегло(без мазнините). 2гр въгл на килограм телесно тегло(пак ги смятай на база активно тегло) може да са ти много пробвай с 1гр и то не от ориз и картофи,а от цитруси преди обяд и другите от зеленчуци.