Мятане на медицинска топка

02.10.11
22:07

Здравейте! Забелязах, че има само една тема из сайта по този въпрос и там не е обяснено достатъчно добре - затова бих искал да попитам кои мускулни групи трябва да са добре развити за да може да се метне този топуз за отличен резултат - 8-9 метра? :) Вярно, че иска техника на изпълнение, но все пак ако се наблегне на Пуловър например няма ли да се подобри резултата? :)

02.10.11
22:11

В училище не знам някой да е имал проблем, нали 3-5кг беше?
По принцип това упражнение е за раменен пояс- така че рамена трицепс , корем , задник( при засилката)

02.10.11
22:20

По принцип миналата година имах проблем с тази дисциплина, но тогава не бях и стъпвал във фитнес зала, а тази година ми е интересно след като тренирам с колко би ми се подобрил резултата и затова питах случайно на кои групи да наблегна :D Естествено, не това ми е причината да почна с тренировките в залата, но ще ви е кофти ако мятате по-малко от хора, които не са тренирали никога, нали?

казано от Insane M на 02.10.11, 22:20:

По принцип миналата година имах проблем с тази дисциплина, но тогава не бях и стъпвал във фитнес зала, а тази година ми е интересно след като тренирам с колко би ми се подобрил резултата и затова питах случайно на кои групи да наблегна :D Естествено, не това ми е причината да почна с тренировките в залата, но ще ви е кофти ако мятате по-малко от хора, които не са тренирали никога, нали?

Просто тези хора ще са по-експлозивни генетично, което им позволява да хвърлят по-далеко от трениращи по фитнесите от няколко месеца по бодибилдинг схеми.
По фитнес залите 95% от хората не им пука за експлозивността и тренират за по-големи мускули по начин, който ги прави по-неексплозивни. Т.е. това, че ходиш на фитнес не означава, че ще имаш много атлетически качества - различни видове сила и издържливост, ловкост, скорост, експлозивност, координация и т.н., освен ако не си го поставиш за цел и не ориентираш (част от) тренировките си за целта. Докато тренираш само за големи мускули (може би) ще имаш големи мускули и най-вероятно останалите атлетически качества няма да бележат забележим ръст, а дори в дългосрочен план някои може и да намалеят в сравнение с нетрениращ.
Всъщност най-силните и мускулестите стават именно от по-екпсплозивните трениращи...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1