Какъв следтренировъчен шейк да си приготвям?

Добре ли е след тренировка шейк от прясно мляко с банани и мед ? На вкус е страхотно и според мен е много добро за възстановяване.

02.10.11
20:11

И аз съм си правил - чувствах се добре ! Само дето аз слагах и яйца... Ако няма протеин на прах мисля че е добър вариянт ^^

02.10.11
20:32

а според мен няма достатъчно протеин за добро въстановяване, освен ако млякото не е 1.5 литра. И все пак млкяко след тренировка- не е добра идея!

02.10.11
20:46

Имаш право.. аз помня че слагах едно 400-500 мл от което идват някъде 15 гр протеин . Още толкова от яйца ... сложи и банана,меда и става бая засищащо макар и течно :D

П.П - Ако може да разясниш защо млякото не е добра идея за след тренировка :?

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 02.10.11 20:47.

02.10.11
20:52

защото съдържа въглехидрата- лактоза.

02.10.11
20:57

млякото в следтренировъчното хранене, “спомага” за усвояването на белтъчините

02.10.11
21:07

След тренировка трябва бързо усвоим протеин.

Млякото хидратира по-добре от водата, което го прави някакси подходящо за след трениране, когато съществуваше теорията за “Златния час”. Приеми, че следтренировъчния ти шейк са 8 часа след тренировка, когато хормоните ти се разбъркани и кортизола спада. Представи си, че тренирането е симулация на лова при праисторическия човек. Част от лова било да се откара плячката до пещерата. Така телата ни сами са се приспособили да работят дълго време в катаболен режим, стига след това да се възстановят загубите и да станат по-силни. Много от фирмите прокламират, че ако не изпиеш мега бърз протеин 5 минути след тренировка няма да направиш мускули. Но това си е маркетинг. Приеми, че най-”анаболните” хранения са до 8 часа след тренировка, след упражненията вкарай 30-40 грама изолат със малтодекстрин, а след това си продължаваш с храненията. За предпочитане е да тренираш вечер.

Аз само искам да кажа,че след тренировка не трябва да се приемат белтъчини,а въглехидрати.Всеки ми го е казвал. :)

02.10.11
22:16

На тия “всеки” им кажи да не говорят глупости. Приемат се въглехидрати И белтъчини.

И какво да приемам ?!

30-40 грама изолат със 60-80 грама въглехидрат (глюкоза, витарго, малтодекстрин)

Ама вие разбирате ли,че аз не пия никакви добавки,нито имам протеин на прах,нито възнамерявам да пия такива глупости.Достатъчно протеин си набавям от храна така че не виждам какъв проблем ще е ако след тренировка пия по един шейк с прясно мляко банан и мед.Дори и протеина да е в малко количество.

“Приеми, че следтренировъчния ти шейк са 8 часа след тренировка, ” Повтарям се вече. :)

И аз така и така не те разбирам.Явно трябва да ми обясниш ептем като на “малоумник”.

казано от Ramon Dekkers на 02.10.11, 20:52:

защото съдържа въглехидрата- лактоза.

Ох, Господи... (facepalm)

Петко К е дал най-точен отговор. Протеин и въглехидрати :) Мляко + банан + мед е ОК :)

@Божидар - Тедо има предвид, че всичко прието до 8 часа след тренировка е пряко свързано с възстановяването от нея.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 02.10.11 23:20.

02.10.11
23:19

Ти питаш за да ти каже някой супер ти е,или за да научиш кое е най добре?
Да,коктейла не е лош,но е нископротеинов,щом те кефи,дерзай,определено ще помогне,но може и по добре да е

Следтренировъчен шейк = храната, която приемаш до 8 часа след тренировка. Тогава тялото е готово да възстановява загубите си най-добре и е в най-добро анаболно състояние.

Как може да е по-добре ? Ако добавя и някое сурово яйце ли ?

02.10.11
23:28

Като му добавиш 40-50 грама хидроизолат :)
Да,яйцата биха помогнали,но аз не бих пил сурови,предполагам си начетено момче и знаеш какво биха причинили,ако не са читави

Чел съм и ме е страх да ги пия сурови.Но в момента не приемам никакви добавки и няма какво да му добавя,но все пак не е толкоз тегаво така.:)

Божидаре, няма нищо лошо в това да пиеш сурови яйца. Първо, че процентът на заразените яйца е невероятно минимален(от порядък 1 на 30000), второ, че тялото ти е достатъчно силно, за да се пребори с чуждия вирус. В Щатите това лято съм изпил сигурно над 200 сурови яйца, а като цяло да съм изял над 1000. Нито едно не е било заразено. То и се вижда, ако му има нещо. Така че пий смело и не го мисли.

03.10.11
09:02

казано от Тедо на 03.10.11, 08:42:

Божидаре, няма нищо лошо в това да пиеш сурови яйца. Първо, че процентът на заразените яйца е невероятно минимален(от порядък 1 на 30000), второ, че тялото ти е достатъчно силно, за да се пребори с чуждия вирус. В Щатите това лято съм изпил сигурно над 200 сурови яйца, а като цяло да съм изял над 1000. Нито едно не е било заразено. То и се вижда, ако му има нещо. Така че пий смело и не го мисли.

Тедо,
В Щатите може да си позволиш и 1000 сурови яйца.....но в Бг не съм толкова сигурен.От 2007 година ,когато имаше доста голям проблем с е-коли/бяха унищожени 30000 тона месо/,бяха въведени нови стандарти за месото,млекото и яйцата.В Сев. Америка яйцата се съхраняват в специални камери,които всеки фермер трябва да има,преди да отидат в търговската мрежа ,минават през областното ДВСК,където им се правят три проби и след това в маркета.Допустимата грешка е 1:10 000/може да има едно заразено яйце на 10 000/.Съмняваме в Бг. някой да прави чак такъв контрол.Наскоро един приятел ми се оплака от Бг. ,че си купил яйца от Фантастико , от 12 яйца в 3 имало полуоформено пиленце и кръв....нещо което в Америка не съм срещал в последните 10 години.
Ако искаш може да добавяш варени яйчни белтъци....

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.10.11 09:04.

Варени яйчни белтъци ми изглежда добър вариант,да.

03.10.11
13:33

А за разбити белтъци какво мислите :?

А всъщност какво пречи да си хапне яйцата отделно (сварени, печени,пържени, както ги обича) и отделно шейка от мляко,банан и мед ? :)

28.05.13
14:13

За средната силова тренировка, състояща се от 20 до 30 серии  ще се нуждаеш от средно 50 грама протеин щом си готов с протеина следващото нещо са бързите въглехидрату за мен по добар такъв от декстрозата няма ще трябва да добавиш 5 грама въглехидрати към всеки 2 изпълнени тренировъчни серии аз  приемам по 60 грама :) пробвай декстрозата 100% ще си доволен

28.05.13
14:33

казано от zAx asd на 28.05.13, 14:13:

За средната силова тренировка, състояща се от 20 до 30 серии  ще се нуждаеш от средно 50 грама протеин щом си готов с протеина следващото нещо са бързите въглехидрату за мен по добар такъв от декстрозата няма ще трябва да добавиш 5 грама въглехидрати към всеки 2 изпълнени тренировъчни серии аз  приемам по 60 грама :) пробвай декстрозата 100% ще си доволен

Аз пък добавям и по 5 грама малтодекстрин на всяко пръдване между сериите. Забрави и че 5-те грама декстроза се умножават по Пи, и се делят на стъпките, които си направил с левия крак.

28.05.13
14:40

ти може памперс да си сложиш като пръднеш да не се насереш така и гладен няма да останесш :)

28.05.13
15:05

Не се притеснявай, кат се насера ще се избърша.. с теб

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1