03.10.11
16:19
1.Хоризонтален лег-4 серии,10-8-8-6 повторения
2.Горен лег-4 серии,10-8-8-6 повторения
3.Наклонен лег-3 серии,10-8-6 повторения
4.Флайс на машина-3 серии,14-12-10 повторения
Тази програма добра ли е?И искам да пооформя външата част,гърдите ми вървят добре,канала също,но външната част леко ми изостава или поне така си мисля.Ако може да предложите някаква корекция в програмата,или да добавя още 1 упражнение за външна част? Тренирам от 9 месеца.
03.10.11
17:22
кофичките докарвам до 4 повторения и повече не мога...други съвети?
03.10.11
17:42
и какво ?! хем искаш гърди хем неможе да правиш кофички..изобщо кой би твърдял, че гърдите му се развиват добре като неможе да направи 5кофички ?! кофичките са и ще си останат много добро упражнение за гърдите !
03.10.11
17:51
как да ги науча тея кофички,правя си сериите с 60 кг. на лежанките,но за кофички сила нямам,5 ми е макса до сега и то при не много добро изпълнение???
03.10.11
18:31
то не е кой знае каква философия... стига да имаш желания, хъс и правилен подходя... важно е и как тренраш раменете и трицепса в конректния случай :)
03.10.11
18:36
Все пак не забравяй , че залавното сухожилие на гърдите е само едно и цялото натоварване отива там. Не се презорвай.Ако искаш да изкараш канала между гърдите прави всички преси с малко по тесен хват. А относно кофичките те наистина са номер едно стига да ги изпълняваш правилно и да не отива основното натоварване в трицепса и раменете. Просто трябва да изградиш връзката мозък - мускул. С времето ще усетиш правилното движение /основно по мускулната треска/.
03.10.11
19:47
казано от kristiancho на 03.10.11, 18:31:
то не е кой знае каква философия... стига да имаш желания, хъс и правилен подходя... важно е и как тренраш раменете и трицепса в конректния случай :)
Хъс и желание имам,но какъв е правилния подход?Да викна някой да ми помага освен?
Флайс на машина ? Предполагам пек-дек имаш на предвид. Незнам на мен лично много легове ми се виждат. Бих заменил горния лег с щанга с горен лег с дъмбели.
04.10.11
11:29
Изкарай кофичките в началото на тренировката, тогава имаш най-много сила. Прави ги в тренировката за трицепс, или преди всяка тренировка по 1 серия до отказ, аз така се научих.
04.10.11
13:45
казано от bojinatora на 03.10.11, 18:36:
Все пак не забравяй , че залавното сухожилие на гърдите е само едно и цялото натоварване отива там. Не се презорвай.Ако искаш да изкараш канала между гърдите прави всички преси с малко по тесен хват. А относно кофичките те наистина са номер едно стига да ги изпълняваш правилно и да не отива основното натоварване в трицепса и раменете. Просто трябва да изградиш връзката мозък - мускул. С времето ще усетиш правилното движение /основно по мускулната треска/.
Aко пък се храниш адекватно, мускулна треска няма да те лови :)
За кофичките един начален подход, като съвет: Правиш 4-3-2-2-1-1 (нали макса ти е 4) и и всеки път опитвай следващата серия да е с една бройка повече. В конкретен момент ще започнеш от 5 и т.н. Успех.