04.10.11
13:35
Не виждате ли, че на Валери му е интересно не само да се случат нещата , а и това защо се случват и на каква цена. Обича да вниква е нещата момчето! Това си е другото голямо удоволствие от тренирането - да опознаеш тялото си - кое, как и защо се случва, кое е най-ефективно за теб, с коя система при минимум вложени усилия ще извлечеш максимим полза...
Пак...това всичкото с цел..или без цел...
Това с минимума...не знам как ще реагират хората, които са се състезавали...
Най-добре пусни едно обяснение, че нещата които пишеш са за хора, които искат да потренирват и чувстват добре в кожите си, което е СУПЕР и за което аз те подкрепям ОТВСЯКЪДЕ...НО, не и за хора, които искат да тренират за сериозни постижения...
Да влагаш минимум, да извлечеш максимум...много утопично звучи...
И на мен си ми важен, затова и пиша...ако не ми пукаше...знаеш, колко мигновено зае...ам всичко и всеки...
Ама на проба-грешка може и да загубиш доста време...
Ти си голямо момче и знаеш най-добре...Ще ти кажа(ама не тук) за едно момче, което познаваш много добре...беше тръгнал по един път и беше всеки ден до мен...после почна да чете 10000 неща, да слуша 10 човека...заби се в некви схеми и системи...и...сега е там, където беше преди година и половина...
Клякаше 190, бягаше страхотно, и доста от кондициите ги правеше с моето темпо...беше одран и с рамене като на Фил Хийт...
Колко стъпки си готов да направиш назад, за да можеш да скочиш повече....да не стане така че скока ти, да е по-малък и да върнеш даже по-назад от началната позиция...
Малко размисли ти споделям...ти си действай!
04.10.11
14:04
Тука пише за някакви момчета от Плевен в катастрофа!? Няма наши хора, нали!?!?!??!
Разбрано, Слави! Както каза...междувременно си действам, така че на едно място със сигурност няма да тъпча. :) За състезателните цели сме си говорили, че имам състезателния дух, но не съм си поставил цел - до 1-2 години това, после онова. Да не забравяме и приоритетите, ти ми говореше за тях и тогава не слушах много ми натисках на тренировките....е сега малко се осъзнах и съм ги поставил на заден план...или поне така си мисля : )))
казано от инж. Марин Маринов на 04.10.11, 13:35:
Не виждате ли, че на Валери му е интересно не само да се случат нещата , а и това защо се случват и на каква цена. Обича да вниква е нещата момчето! Това си е другото голямо удоволствие от тренирането - да опознаеш тялото си - кое, как и защо се случва, кое е най-ефективно за теб, с коя система при минимум вложени усилия ще извлечеш максимим полза...
Както виждаш от прекалено вникване обикновено полза няма, освен задоволяване на нормално любопитство :)
И мен ми е интересно да вниквам нещата, но ми е още по-интересно кога ще си клекна 3хличното:)
04.10.11
17:00
казано от Madboy на 04.10.11, 16:52:
казано от инж. Марин Маринов на 04.10.11, 13:35:
Както виждаш от прекалено вникване обикновено полза няма, освен задоволяване на нормално любопитство :)
И мен ми е интересно да вниквам нещата, но ми е още по-интересно кога ще си клекна 3хличното:)
От къде да видя, че няма ползаот вникването?
Ами от моите резултати и на Валери примерно :D Не, че не вниквам, ама неговото вникване е за сметка на тренирането малко.
Като за начало вникването до толкова , че да не се контузиш ти стига, всичко отгоре е бонус ако не е за сметка на тренировките :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 04.10.11 17:06.
04.10.11
17:16
Но офенс Саше , но според мен резултатите ти се дължат основно на “клекаджийската” ти структира , а не на някакви супер добри тренировки.
Валери сега си изгражда база от знания и опит (много експерименти прави), върху която ще може да надгражда после с години. Него го наблюдавай в дългосрочен план, не съди по моментните резултати ;)
И какъв опит си изгражда ? Нещо като твоето свикване с грешния клек ли е ? Опит се изгражда с действия, а не с четене как бил тренирал Поликин и Моликин. Клекаджийската ми структура едно време клякаше 60 кила и е падала със 170 щото нямаше техника, а техника не се учи като “”“трупате опит”“” от книжки на тоя и оня .
Ти също можеш да клякаш, ама няма как да го разбереш щото не слушаш, я се виж на клипа на който пазиш Марина колко хубаво клякаш, ама докато клякаш бос и не държиш лоста и клякаш както най-не ти тежи а не както трябва ще “обвиняваш” за добрите резултати на другите гените им структорите им тва, че не се бръснат щото нещо там им ставало с тестостероните и други шитни .
Мнението беше редактирано от Madboy на 04.10.11 17:47.
04.10.11
18:29
Чакай сега, дай да оставим на страна мен и моя грешен клек, там има още много работа да се свърши и много експерименти да се направят. Ти каза да сравняваме твоите и на Валери резултатите и аз ти казах какво мисля. Питаш какъв опит си изгражда Валката ... еми опит за това как работят за него различните тренировъчни протоколи и системи. И не го изгражда само с чете - първо чете, после го прилага в тренировките и гледа какъв е резултата. Ти твоята техника и тренировките сам ли ги измисли или чу от разни места разни неща и си ги нагоди за теб? Валери прави същото в момента. Не го критикувайте за това, че тренира по начин, по който на вас не ви допада. Оставете го да събере опит, може пък това да е неговата система.
Но офенс Саше , но според мен резултатите ти се дължат основно на “клекаджийската” ти структира , а не на някакви супер добри тренировки.
Ти явно много се засега от това изречение, а не съм целял това. По-скоро си го разтълкувай в смисъл ,че може би можеш още много повече, но трябва да експериментираш. Ако стоиш само на един път няма как да разбереш дали има по-хубави и по-пряки от него. Разбира се, има го варианта да си оцелил аутобана още от първия опит, но можеш ли да си сигурен когато не си пробвал да потърсиш нещо друго?
Мен резултатите ми ме удовлетворяват доста - значи горе-долу съм си го улучил, Валери ако експериментираше с нещо щеше да има някакъв прогрес, пък той май няма - а? И не ми е ясно защо като почвам да ти оборвам някое твърдение излизаш с ” ама ти май бая се засегна ” не съм се засегнал, просто ми е интересно как без да си развил умението да клякаш у себе си ще даваш акъл на някого как да кляка много ?! Все едно да не можеш да пишеш и да преподаваш краснопис на първокласниците. Какъв е смисъла да експериментираш цял живот без да постигнеш нищо конкретно ? И като толкос не си си доволен от пропорциите просто смени спорта - лесно е ;)
Аз го чакам и потривам ръце...Много искам да видя тази вечно усмихната физиономия как страда:)...и скъсява теломери:)))
Иначе...тука малко прекалихме...ай, кат се видим ще си говорим...
04.10.11
21:25
казано от valerious на 03.10.11, 21:59:
Тренировка
Клек:
5 @ 50
4 @ 100
1 @ 110
1 @ 120
5 @ 100
5 @ 100
1 @ 110
3 @ 100
3 @ 100
1 @ 115
3 @ 100
1 @ 110
3 @ 100Хехехех, Марине тая тренировка не е от планираните патерни, на момента се получи така :)
Хубава заличка във Варна...доволен съм, и ми казаха че може да се джасаст яко щангии че само здравеняци тренират там.
Коя е варненската зала?
казано от slavko на 04.10.11, 21:12:
Иначе...тука малко прекалихме...ай, кат се видим ще си говорим...
Стига де, продължавайте тук, да чета :D
04.10.11
22:21
казано от Madboy на 04.10.11, 20:22:
Мен резултатите ми ме удовлетворяват доста - значи горе-долу съм си го улучил, Валери ако експериментираше с нещо щеше да има някакъв прогрес, пък той май няма - а? И не ми е ясно защо като почвам да ти оборвам някое твърдение излизаш с ” ама ти май бая се засегна ” не съм се засегнал, просто ми е интересно как без да си развил умението да клякаш у себе си ще даваш акъл на някого как да кляка много ?! Все едно да не можеш да пишеш и да преподаваш краснопис на първокласниците. Какъв е смисъла да експериментираш цял живот без да постигнеш нищо конкретно ? И като толкос не си си доволен от пропорциите просто смени спорта - лесно е ;)
Саше к’во си ги захапал мойте пропорции, никой не говори за тях. Говорихме за тренировките на Валери и после ти каза, че няма смисъл от много мислене и анализиране, а от повече тренировки. Еми тренировката не е само хамалско бъхтене до припадък с щангата. То може да работи до един момент и после какво правим ?!? Минаваме на препаратчета...?!?
Най-добре си трупа опит с различните методики Валери, това може би ще му забави прогреса за сега, но ще му помогне да прогресира в дългосрочен план.
Кое твърдение си ми оборил?
Кой каза, че ако експериментираш няма да постигнеш нищо конкретно?! Това въобще не е задължително да е така!
Трябва ли да слушаме за съвети само най-силните? Голяма част от тях си нямат и бегла идея какво е сработило при тях и защо са станали толкова добри.
Сашко, не съм съгласен че нямам прогрес...не прибързвай с заключенията, продължавам с този експеримент и после теглим чертата...и за други работи не съм съгласен, но няма да задълбаваме....
Залата е ХЕРКУЛЕС :)
Мнението беше редактирано от Valleri на 04.10.11 23:05.
Зависи до кога продължава експериментирането Марине - а ако от всичките експерименти някак установиш, че нищо не ти върши работа, както май се случва с Валери - ко прайм ?! Сработили са тренировките при всички случаи, не четенето в нет-а и бъркането в носа :D
Валери когато блъскаше по хамалски беше докарал до 190 тяга, после се върна в 1 клас с многото мислене. Нека стигне някво нормално ниво и тогава да почне да премисля прекалено схемите.
04.10.11
23:13
valerious,коя е варненската зала,в която сте тренирали?
ред. Оп,сега видях,че си я написал.Не е моята :)
Мнението беше редактирано от donsir на 04.10.11 23:14.
казано от Madboy на 04.10.11, 23:07:
Зависи до кога продължава експериментирането Марине - а ако от всичките експерименти някак установиш, че нищо не ти върши работа, както май се случва с Валери - ко прайм ?! Сработили са тренировките при всички случаи, не четенето в нет-а и бъркането в носа :D
Валери когато блъскаше по хамалски беше докарал до 190 тяга, после се върна в 1 клас с многото мислене. Нека стигне някво нормално ниво и тогава да почне да премисля прекалено схемите.
Принципно щях да кажа, че това са глупости, ама после се сетих, че май май точно т’ва стана и с мене.
05.10.11
09:37
казано от Madboy на 04.10.11, 23:07:
Зависи до кога продължава експериментирането Марине - а ако от всичките експерименти някак установиш, че нищо не ти върши работа, както май се случва с Валери - ко прайм ?!
Проверяваш дали си заложил правилно експеримените и търсиш грешката. Ако не я намериш, си избиращ това, което работи по-добре от другите и почваш да натискаш на него (може да са хамалските тренировки).
А какво става ако набараш нещо, което да те изстреля много напред?! Защото и този варинат го има.
Сработили са тренировките при всички случаи, не четенето в нет-а и бъркането в носа :D
Ей, Валери си тренира много редовно и е супер надъхан, въобще не виждам само да чете и да си бърка в носа.
Силата я върна назад защото беше в САЩ, а не от това, че е прочел една книга.
Предните семдмици като тренирахме с него в залата го гледах как прогресира с всяка тренировка. Той това ще го потвърди също. Дори дръпна супер леко 170 тяга, аз съм сигурен че и 180 ще дръпне. Нека обаче мине малко време и сам да каже как се е отразил експеримента.
Тренировка:
Лежанка:
5 @ 70 / 3 @ 75 / 1 @ 80
5 @ 75 / 3 @ 80 / 1 @ 85
5 @ 75 / 3 @ 85 / 1 @ 90
Клек:
5 @ 60
5 @ 90
1 @ 110
1 @ 120
1 @ 120
5 @ 95
Трябва да увелича обема на клека
Мнението беше редактирано от Valleri на 05.10.11 21:50.
06.10.11
08:53
Трябва и аз така да почна да си описвам тренировките. Супер прегледно е и си личи идеята на всяка серия.
Тренировка:
Лежанка
5 @ 50
4 @ 50
3 @ 50
2 @ 50
1 @ 75
1 @ 80
1 @ 85
1 @ 90
Мъртва тяга:
с лоста - 10
5 @ 70
4 @ 70
3 @ 70
2 @ 120
1 @ 130
1 @ 140
1 @ 150
1 @ 160 (много леки се оказаха)
Лежанка:
5 х 1 @ 85 (с пауза)
Тренировка:
Клек:
5 @ 60
5 @ 80
5х3 @ 100
Лежанка тесен хват:
5 @ 60
4х3 @ 70
:x
Ходих при същия човек, при който и Вик беше (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36067/P2000) заради проблема между лопатката и трапеца........еми какво да кажа....И АЗ МУ СТАВАМ ФЕН! ........Направо след като завърши процедурата, не разбрах какво стана...голям майстор е ....оказа се че ми е извадено рамото, това го установи от първия поглед...след това поръзвъртя лактите и китките и ми каза, че не би трябвало да пукат. Накара ме да докосна над дясната гърда, там напипах кост, а над лявата си имаше мускул...седна до мен, издърпа ръката, после с няколко въртеливи движения я намести и ме накара да я завъртя....АМИ РАЗЛИКАТА БЕШЕ ОГРОМНА!...през цялото време се смеех в недоумение, как го направи тоя номер...Каза ми да почина 5-6 дни, докато рамото заздравее и после постепенно да го натоварвам. :) И..най-важното - да спя по гръб..всъщност като причина за това изместване на рамото е точно това спане на една страна.
Това ме накара да се замисля, доколко съм здрав найстина и какви още проблеми имам, но не съм открил...това човешкото тяло е много крехък механизъм, или поне моето е : )))
14.10.11
18:19
Как се казва човека?
казано от unnamed на 14.10.11, 18:19:
Как се казва човека?
Димитър Кандиларов. Ако ти трябва контакт с него за преглед или лечение, пиши ми на ЛС, имам негов тел и адрес.
14.10.11
18:27
казано от Vic на 14.10.11, 18:23:
казано от unnamed на 14.10.11, 18:19:
Как се казва човека?
Димитър Кандиларов. Ако ти трябва контакт с него за преглед или лечение, пиши ми на ЛС, имам негов тел и адрес.
Благодаря за готовноста за съдействие,но питах защото и аз знам за един добър и особено така както го описахте реших,че е същия.Добре е,че са повече способните хора..
казано от valerious на 14.10.11, 18:09:
:x
Ходих при същия човек, при който и Вик беше (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/36067/P2000) заради проблема между лопатката и трапеца........еми какво да кажа....И АЗ МУ СТАВАМ ФЕН! ........Направо след като завърши процедурата, не разбрах какво стана...голям майстор е ....оказа се че ми е извадено рамото, това го установи от първия поглед...след това поръзвъртя лактите и китките и ми каза, че не би трябвало да пукат. Накара ме да докосна над дясната гърда, там напипах кост, а над лявата си имаше мускул...седна до мен, издърпа ръката, после с няколко въртеливи движения я намести и ме накара да я завъртя....АМИ РАЗЛИКАТА БЕШЕ ОГРОМНА!...през цялото време се смеех в недоумение, как го направи тоя номер...Каза ми да почина 5-6 дни, докато рамото заздравее и после постепенно да го натоварвам. :) И..най-важното - да спя по гръб..всъщност като причина за това изместване на рамото е точно това спане на една страна.
Това ме накара да се замисля, доколко съм здрав найстина и какви още проблеми имам, но не съм открил...това човешкото тяло е много крехък механизъм, или поне моето е : )))
Я ми драсни на л.с. колко лев ти взе, да взема да ида и мен да ме понамести :)
Ле-ле, не очаквах проблема да е толкова голям. Радвам се че те е наместил :))
Тренировка:
Изометричен клек: 1 минута ; 50 секунди ; 40 секунди ; 30 секунди
Хиперекстензии: 10/ 20 / 20 / 20 / 20 в суперсерия с 10 коремни преси
Лично тегло: 81.5 :)
Тренировка с Вик :)
Ходещи напади 400 метра - 17:17 минути..поизложихме се, темпото беше добро, особено на бат Вики, аз завърших минута и нещо след него, но защо времето е такова не знам...не сме спирали, интересна работа.
Много съм глупав, брат..пак си преебах рамото, утре пак ще ходя май.....мани мани...много съм се депресирал..нит ми са яде, нит ми са учи, само лежа и тфа е....ама тфа е кат нямам стабилен акъл..
16.10.11
19:37
Не мислиш ли,че на това рамо му трябва малко почивка?