04.10.11
19:09
Вярно ли е, че когато сме в период на трупане на ММ не е правилно да тренираме малки мускулни групи, които сме ги тренирали чрез големите мускулни групи в същата тренировка, например: гърди - трицепс/рамо, гръб - бицепс/задно рамо ??
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.10.11 19:23.
04.10.11
19:10
няма такова правило :) има други но точно такова не съм чувал да има...
04.10.11
19:19
Правилото е да ядеш много :)
Можеш да си позволиш да не ги тренираш да, но много зависи как тренираш големите. Няма универсално правило. Да пренебрегваш големите са сметка на малките вече е нещо друго.
Според мен да,ако увеличаваш тежестите на клек/лег/раменна преса/тяга и набирания няма как бицепс/трицепс да не растат например (100% за ръцете се има впредвид)
иначе прасеца си иска по - директно.
Той питаше дали да тренира трицепс след гърди и бицепс след гръб, но както и да е :)
Може и така, може и иначе, зависи на какъв сплит си.
Точно в период на качване (при увеличена храна) можеш да си позволиш да тренираш така. Повечето сплитове дори до някъде на това се и основават.
казано от Петко К на 04.10.11, 23:44:
Той питаше дали да тренира трицепс след гърди и бицепс след гръб, но както и да е :)
Може и така, може и иначе, зависи на какъв сплит си.
Вярно ли е, че когато сме в период на трупане на ММ не е правилно да тренираме малки мускулни групи, които сме ги тренирали чрез големите мускулни групи в същата тренировка, например: гърди - трицепс/рамо, гръб - бицепс/задно рамо ??
никъде не видях след преди това и онова?
пита дали е грешно да се тренират малки мускулни групи като тренираме големите...
ениуей
Ми то е близко до акъла какво се опитва да каже. :)
Особено ако четеш темите от по-отдавна.
06.10.11
08:51
В период за маса (разбирам макисимална хипертрофия и повторения 8-12-15) за мен точно това е правилният вариант - да тренираш мускули изпълняващи едно движение - гръб и бицепс, гърди и трицепс, за да се постигне максимален протеинов разпад и кръвонапълване. Не че другият вариант е грешен, но за мен не е толкова оптимален.
В период за сила според мен е точно обратното, тъй като изтощението на подпомагащите по-малки мускули те спира да дадеш всичко от себе си.