Тренировъчна стратегия в период на натрупване на мускулна маса

04.10.11
19:09

Вярно ли е, че когато сме в период на трупане на ММ не е правилно да тренираме малки мускулни групи, които сме ги тренирали чрез големите мускулни групи в същата тренировка, например: гърди - трицепс/рамо, гръб - бицепс/задно рамо ??

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.10.11 19:23.

няма такова правило :) има други но точно такова не съм чувал да има...

DE

04.10.11
19:19

Правилото е да ядеш много :)

04.10.11
20:45

Не е вярно направи си добра програма за трениране и започвай :)

04.10.11
20:55

Можеш да си позволиш да не ги тренираш да, но много зависи как тренираш големите. Няма универсално правило. Да пренебрегваш големите са сметка на малките вече е нещо друго.

04.10.11
23:38

Според мен да,ако увеличаваш тежестите на клек/лег/раменна преса/тяга и набирания няма как бицепс/трицепс да не растат например (100% за ръцете се има впредвид)
иначе прасеца си иска по - директно.

04.10.11
23:44

Той питаше дали да тренира трицепс след гърди и бицепс след гръб, но както и да е :)
Може и така, може и иначе, зависи на какъв сплит си.

04.10.11
23:45

Точно в период на качване (при увеличена храна) можеш да си позволиш да тренираш така. Повечето сплитове дори до някъде на това се и основават.

04.10.11
23:58

казано от Петко К на 04.10.11, 23:44:

Той питаше дали да тренира трицепс след гърди и бицепс след гръб, но както и да е :)
Може и така, може и иначе, зависи на какъв сплит си.

Вярно ли е, че когато сме в период на трупане на ММ не е правилно да тренираме малки мускулни групи, които сме ги тренирали чрез големите мускулни групи в същата тренировка, например: гърди - трицепс/рамо, гръб - бицепс/задно рамо ??

никъде не видях след преди това и онова?
пита дали е грешно да се тренират малки мускулни групи като тренираме големите...
ениуей

05.10.11
00:00

Ми то е близко до акъла какво се опитва да каже. :)
Особено ако четеш темите от по-отдавна.

В период за маса (разбирам макисимална хипертрофия и повторения 8-12-15) за мен точно това е правилният вариант - да тренираш мускули изпълняващи едно движение - гръб и бицепс, гърди и трицепс, за да се постигне максимален протеинов разпад и кръвонапълване. Не че другият вариант е грешен, но за мен не е толкова оптимален.

В период за сила според мен е точно обратното, тъй като изтощението на подпомагащите по-малки мускули те спира да дадеш всичко от себе си.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1