06.10.11
18:59
Добър вечер, тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1Wv9c5pwL и искам да попитам дали може да правя гръб 2 дни в седмицата и ако може как да комбинирам мусколите.Имам известен опит мерси предварително
Защо ти е да правиш гръб 2 пъти в седмицата ? - Той е голям мускул и иска повече време за възтановяване.
06.10.11
19:15
искам голям гръб това ми е главен приоритет
Ясно, но ако си мислиш, че примерно цяла седмица тренираш всеки ден гръб, той няма да стане по-голям в никакъв случай, така че си го прави както е на програмата най-добре, между другото мисля, че може да го правиш 2 пъти в седмицата но не съм много сигурен.
Прочети тази статия http://www.bb-team.org/workout/2904_po-silen-i-po-platen-grab-v-dva-dni-sedmichno#axzz1a14IdOTD :)
06.10.11
20:28
прочетох и сега искам да ми ги вместите вместите в програмата :)
06.10.11
21:38
Мускула расте докато почива. :)
Я не си навреждай на здравето един път ти стига ако изкъш да забързаш развитието на релефа ли или трупането на маса започни малко от малко Street Fitness един пат седмично или два направи си сметка :) успехх :)
Как точно ще си навреди на здравето, като тренира гръб два пъти седмично?
прочетох и сега искам да ми ги вместите вместите в програмата :)
Вмести си ги, толкова ли е трудно? Гледай само да имаш 2-3 дни почивка между двете тренировки.
А да, ще ти трябва 4 дневна програма, с три дневна ще е трудно. Сигурен ли си все пак, че си готов за такива сложни програми? ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.10.11 22:48.
06.10.11
23:15
Краката също са големи мускули и искат време да се възстановят.Значи да теглим майната на системи като 5х5 и Клек в 20 повторения :? (както и на други които емфазират на клякане) Стига да се тренира и храни правилно , както и да има достатъчно време за възстановяване - 2 пъти в седмицата не би трябвало да са проблем . Имаше някой тук в форума който го беше правил това в период за качване - 1 ден за широчина,2-ри за плътност .
П.П. Крали Марко беше съфорумника който тренираше така ако не се лъжа :)
То и аз тренирам така, а ако броим тягата, която е отделно, значи го тренирам 3 пъти.
Въпроса е дали автора на темата има стаж за такива специализирани програми? Т.е., 2 пъти седмично с висок обем и интензивност.
Той е голям мускул и иска повече време за възтановяване.
Като е голям мускул значи има нужда от повече бой. Вдигай си 2 пъти седмично за гръб, няма проблем. Само да хапваш, че иначе кел файда.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 07.10.11 01:03.
07.10.11
07:26
Благодаря ви за бързите отговори, сега ще може ли да ми ги вместите в програмата може и 4 дневен сплит
07.10.11
10:28
Добре де толкова ли е трудно да си ги вместиш... примерно понеделник и петък . Така имаш 3 дена почивка след едната и 2 дена почивка след другата.
07.10.11
10:46
Зависи от стажа ти.Евентуално ако имаш опит ,2-3 упр 2 пъти в седмично ,вместо 4-5(6) упр 1 път седмично,но говорим за някой 4-5 дневен сплит.Ако правиш така според мен при бицепса повече от 2 упр не ти трябват,да не говорим че може да мине и с 1,тъй като участва в упр за гърба.И гледай между дните които си включил гърба да има 2-3 дни почивка и добро хранене и добавки,за да може да се възтановяваш.Успех!