Как да сваля килограми без да загубя мускулна маса?

04.10.11
11:37

Здравейте. Аз съм момче на 16 години и от около 9 месеца тренирам фитнес усърдно. Обаче миналия месец понеже знаете училище, задължения тва онова и не бях ходил цял месец и как да кажа загубих форма и качих нежелани килограми. Проблемът е там че направих така нареченото ‘’шкембенце’’ и сега искам да го изчистя, но без да загубя мускулна маса. Как е възможно това? Бихте ли ми дали някакъв хранителен режим, някаква тренировъчна програма или нещо подобно? И моля ви без хранителни добавки не ползвам такива неща понеже мисля че съм още малък а и съм начинаещ в фитнеса. Ето това е тренировъчната ми програма
1 ден - Гърди и бицепс
2 ден гръб и корем
3 ден рамо и трицепс
4 ден крака и корем
Както сте забелязали всеки втори ден от тренировъчната ми програма правя корем което според мен не е много понеже е не мога да кажа че имах плочки, но си личеше малко, а сега даже и това не си личи. Благодаря предварително.
П.С. Забравих да кажа че правя на всеки 2 седмици интензивно кардио 30 минути, бягане или каране на колело ( по скоро бягане )

04.10.11
12:57

Почни една НВД за 1 месец и прави кардио по 3-4 пъти в седмицата и може ако искаш да вземеш Л карнитин, той не е вреден, ще ти подпомогне за горенето на подкожни мазнини. :) За да не изгубиш мускулна маса, НЕ прави кардио сутрин на гладно.

04.10.11
15:45

Л- карнитина НЕ РАБОТИ! Поне не в препоръчаните дози и в повечето случаи. Увеличаване на кардиото,поне 2 пъти седмично и на кг. Базови упражнения и хранителен режим!

Базови упражнения с големи тежести + Циклично хранене в  отрицатеен калориен баланс на седмична база = Бързо сваляне на мазнини без загуба на мускули!

04.10.11
17:48

Не спирам да се чудя как хора на по 15-16 години, особено мъжете дето тестостерона и растежния хормон удря рекордни стойности, се подлагат на рестриктивни режими.. Какво шкембе? Ти растеш! Тренирай здраво и сериозно, яж чисто - няма да има шкембе!
Точно в момента, когато тялото ти се променя толкова много да му ограничиш калориите за мен е..недобра идея. Сигурно има случаи, в които е подходящо, но.. за “отпускането” за един месец, мисля че твоя случай не е сред тях.
Пък и фет-бърнъри се мислят някакви...мне, не съм фен.
Поздрави и успех.

едит: По-скоро учудвам се, че го предлагат, не че ти си се засилил да режеш калории. Според мен като почнеш пак да тренираш, всичко ще си дойде на мястото ;) Успех!

Мнението беше редактирано от Moonray на 04.10.11 19:06.

Moonray, на 15-16 години ако си с много подкожни мазнини, най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да отслабнеш. В противен случяй всичкия този много тесостерон ще си ароматизира в естроген. Има го и варината да си толкова дебел или така да си си объркал хормоните, че въобще да не го усетиш пика на тестостерона.

05.10.11
17:37

Да де, аз за това писах, че сигурно има случаи в които е подходящо, но като прочетох че момчето един месец не е тренирало и са му се покрили плочките - как да кажа...:) Някак не ми звучи да е с много подкожни мазнини.
Ако е ендоморф и е дебел - да сваля, но струва ми се, че случая не е такъв.

Мнението беше редактирано от Moonray на 05.10.11 17:37.

07.10.11
20:31

Аз преди много трудно качвах имам предвид като почнах в началото да се занимавам с фитнес първите 3 месеца ту качвам ту свалям и на четвъртия реших да почна да приемам креатин+протеин+глюкоза и тогава качих доста килограми и така да го кажа ‘’замазнях’’ след това почнах пак да тренирам и горе-долу балансирах килограмите и не бях мазен обаче за 1 месец пак качих и замазнях. Нямам някаква диета понеже не мога да ги спазвам, но все пак бихте ли ми препоръчали някаква за сваляне на килограмите без загуба на мускулна маса?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1