04.10.11
11:37
Здравейте. Аз съм момче на 16 години и от около 9 месеца тренирам фитнес усърдно. Обаче миналия месец понеже знаете училище, задължения тва онова и не бях ходил цял месец и как да кажа загубих форма и качих нежелани килограми. Проблемът е там че направих така нареченото ‘’шкембенце’’ и сега искам да го изчистя, но без да загубя мускулна маса. Как е възможно това? Бихте ли ми дали някакъв хранителен режим, някаква тренировъчна програма или нещо подобно? И моля ви без хранителни добавки не ползвам такива неща понеже мисля че съм още малък а и съм начинаещ в фитнеса. Ето това е тренировъчната ми програма
1 ден - Гърди и бицепс
2 ден гръб и корем
3 ден рамо и трицепс
4 ден крака и корем
Както сте забелязали всеки втори ден от тренировъчната ми програма правя корем което според мен не е много понеже е не мога да кажа че имах плочки, но си личеше малко, а сега даже и това не си личи. Благодаря предварително.
П.С. Забравих да кажа че правя на всеки 2 седмици интензивно кардио 30 минути, бягане или каране на колело ( по скоро бягане )
Почни една НВД за 1 месец и прави кардио по 3-4 пъти в седмицата и може ако искаш да вземеш Л карнитин, той не е вреден, ще ти подпомогне за горенето на подкожни мазнини. :) За да не изгубиш мускулна маса, НЕ прави кардио сутрин на гладно.
Л- карнитина НЕ РАБОТИ! Поне не в препоръчаните дози и в повечето случаи. Увеличаване на кардиото,поне 2 пъти седмично и на кг. Базови упражнения и хранителен режим!
04.10.11
16:11
Базови упражнения с големи тежести + Циклично хранене в отрицатеен калориен баланс на седмична база = Бързо сваляне на мазнини без загуба на мускули!
Не спирам да се чудя как хора на по 15-16 години, особено мъжете дето тестостерона и растежния хормон удря рекордни стойности, се подлагат на рестриктивни режими.. Какво шкембе? Ти растеш! Тренирай здраво и сериозно, яж чисто - няма да има шкембе!
Точно в момента, когато тялото ти се променя толкова много да му ограничиш калориите за мен е..недобра идея. Сигурно има случаи, в които е подходящо, но.. за “отпускането” за един месец, мисля че твоя случай не е сред тях.
Пък и фет-бърнъри се мислят някакви...мне, не съм фен.
Поздрави и успех.
едит: По-скоро учудвам се, че го предлагат, не че ти си се засилил да режеш калории. Според мен като почнеш пак да тренираш, всичко ще си дойде на мястото ;) Успех!
Мнението беше редактирано от Moonray на 04.10.11 19:06.
05.10.11
08:48
Moonray, на 15-16 години ако си с много подкожни мазнини, най-доброто нещо, което можеш да направиш, е да отслабнеш. В противен случяй всичкия този много тесостерон ще си ароматизира в естроген. Има го и варината да си толкова дебел или така да си си объркал хормоните, че въобще да не го усетиш пика на тестостерона.
Да де, аз за това писах, че сигурно има случаи в които е подходящо, но като прочетох че момчето един месец не е тренирало и са му се покрили плочките - как да кажа...:) Някак не ми звучи да е с много подкожни мазнини.
Ако е ендоморф и е дебел - да сваля, но струва ми се, че случая не е такъв.
Мнението беше редактирано от Moonray на 05.10.11 17:37.
07.10.11
20:31
Аз преди много трудно качвах имам предвид като почнах в началото да се занимавам с фитнес първите 3 месеца ту качвам ту свалям и на четвъртия реших да почна да приемам креатин+протеин+глюкоза и тогава качих доста килограми и така да го кажа ‘’замазнях’’ след това почнах пак да тренирам и горе-долу балансирах килограмите и не бях мазен обаче за 1 месец пак качих и замазнях. Нямам някаква диета понеже не мога да ги спазвам, но все пак бихте ли ми препоръчали някаква за сваляне на килограмите без загуба на мускулна маса?