07.10.11
16:26
Здравейте, днес приключвам 8 седмичната програма за сила (не я препоръчвам на тези, който не обичат да седят повече от час в залата), преди нея използвах програма за маса в 3 дневен сплит.
Мисля да почвам програма за маса обаче се чудя колко дена да е ? В фитнес програмите намерих за 3, 4 или 5 дена.Тренирам от 6 месеца и се чувствам във форма.
Ще тренирам 4-5 месеца по въпросната програма и почвам февруарската програма за сила и след това чистя.Хайде давайте мнения :)
Темата беше редактирана от Acework на 07.10.11 16:27.
3 дни в седмицата е добре, примерно:
понеделник - гръб + трапец + бицепс
вторник - почивка
сряда - гърди + трицепс + корем
четвъртък - почивка
петък - крака + рамо + корем
07.10.11
19:35
Всичко е относително няма идеална програма , за всеки човек е строго индивидуално просто се спри на дадена програма и виж как ти се отразява.
Личният ми съвет към теб е сам да решаваш кое е добре и кое не , а не да се влияеш от чуждите мнения , разбира се това не означава че трябва напълно да ги отричаш.
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 07.10.11 19:36.
8 седмичната програма за сила (не я препоръчвам на тези, който не обичат да седят повече от час в залата
8 седмици престой в залата е наистина много! :))
Шегата настрана и се извинявам за страничния въпрос, но коя програма визираш в случая?
казано от Марлон Наков на 07.10.11, 19:35:
Всичко е относително няма идеална програма , за всеки човек е строго индивидуално просто се спри на дадена програма и виж как ти се отразява.
Личният ми съвет към теб е сам да решаваш кое е добре и кое не , а не да се влияеш от чуждите мнения , разбира се това не означава че трябва напълно да ги отричаш.
Да де, той заради това тренира от 6 месеца, последните 2 е на ‘програма за сила’ , а преди нея е бил на 3-дневен сплит за маса, а ако изобщо е минал през кръгова тренировка е било за седмица-две най-много, скоро сигурно ще започне и двуразови тренировки...
казано от FaceOff на 08.10.11, 12:29:
Да де, той заради това тренира от 6 месеца, последните 2 е на ‘програма за сила’ , а преди нея е бил на 3-дневен сплит за маса, а ако изобщо е минал през кръгова тренировка е било за седмица-две най-много, скоро сигурно ще започне и двуразови тренировки...
Не разбрах значението на коментара, то подигравателно ли е ? Извинявам се ако не е..
Имах физическа подготовка и затова не съм минавал кръгова.
Ако имаш предвид, че съм се влиял от други мнения - не.Имам много теми с въпроси, ала програмите с малко помощ от тук съм си ги конструирал сам.Знам за какво ще тренирам, знам и кой упражнения искам да има, но избора на програми е богат и е трудно.
Мнението беше редактирано от Acework на 09.10.11 18:30.
Не е подигравателно, но каквато и физическа подготовка да си имал - бойни спортове, плуване, лека атлетика или друг спорт, тук натоварването е различно и е необходимо някакво време за да свикне тялото ти с него, да заучиш правилното изпълнение на упражненията и т.н. Освен това и кръговата тренировка дава резултати, когато за пръв път влизаш във фитнеса, и дори е препоръчително 2-3 месеца да изкараш на нея.