Упражнения за корем .Кога?

08.10.11
15:20

Здравейте ! :) Имам няколко въпроса свързани с упражненията за корема и се надявам да ми помогнете . До сега съм правил упражненията за корем винаги в края на тренировката ,но скоро прочетох една тема относно как трябва да си съставим програмата за да има оптималното развитие и там пишеше ,че корема трябва да се тренира в началото  тоест преди другите упражнения ,защото накрая не остава достатъчно сила и ефекта няма да е голям ... Вярно ли е това ? Питам ,защото тук не  намерих тема в която да пише конкретно кога е най-подходящо да бъде трениран корема :) Това е за тренировъчен ден ,а вторият въпрос ми е кога да се правят упражненията за корем в нетренировъчен ден в който има тичане сутрин ? За да бъда по-ясен - Като стана сутрин кога да направя упражненията за корем преди тичането или след него? Кой от двата варианта е по-ефикасен за изгаряне на мазнини ,ако натовариш мускулите и ги загрееш преди тичане или обратното :?

08.10.11
15:55

Аз лично корема го правя след тренировката за гърди и трицепс и след тренировката за крака и рамо, и си го натоварвам достатъчно. :) (но аз в момента съм в период на покачване на ММ, а не на чистене (горене на мазнини)).

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 08.10.11 15:56.

Значи моите лични наблюдения от 1 година и половина във фитнеса са,че почти 1 от 2 трениращи си правят корема в края на тренировката след което отиват да бягат на пътеката. :)

08.10.11
16:29

Винаги тренирам корема в края на тренировката :)

08.10.11
16:47

Бях чел някъде , че е по-добре да се тренира след бягане , каране на колело и такива работи :)  Не знам дали е вярно ;)

08.10.11
17:35

И аз правя корем в края на тренировката ми .Дали ще е в началото или края може би не от голямо значение .Явно всеки сам за себе си трябва да си прецени как усеща нещата и кога се чувства по-добре ..... Нека някой който е по-запознат да каже в ден в който се тича и няма друга тренировка как ще е по добре :?

08.10.11
18:09

Ако тренираш гърди и ръце - може и в началото. Ако тренираш крака и гръб, т.е., правиш клек, тяга, гребане и т.н. - най-добре в края.

Ако искаш да отслабнеш повече тичай сутрин, но преди тичането да не ядеш.Ако нямаш никаква енергия яж, но малко.И след това предполагам, че трябва да тренираш корем.И аз преди се чудех дали трябва преди или след, затова ги редувах.Корем-тичане и обратното.Късмет :)

От доста години натоварването на коремната мускулатура го “разхвърлям” между сериите на другите упражнения. За да бъда точен - след всеки две серии от упражненията за другите мускулни групи правя по една серия за корем. Така от една страна давам “глътка въздух” на съответната основна мускулна група за тренировката. От друга страна не струпвам цялото натоварване на корема на куп - самата коремна мускулатура не се натоварва ударно, тренировката като цяло става по-балансирана и понасям натоварването по-лесно.

10.10.11
08:02

Подкрепям Колъо. Аз също разхвърлям 10-на серии Х 10 повдигания на крака от лег(примерно) между останалите серии-страхотно е когато тренираш за сваляне на тегло или ако искаш да чистиш-хем другата тренирана мускулна група почива, хем тялото ти е под постоянно натоварване, а и тренираш корема ;).

Мнението беше редактирано от Toma Tomov на 10.10.11 08:03.

11.10.11
13:15

Благодаря ви за отговорите и за съветите ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1