Упражнение за разширяване на гръдния кош.

20.03.11
14:16

Здравейте,
тренирам си гърди стандартно. Имам резултати, но разбирасе далече съм от това, кум което се стремя.
Проблема ми е, че имам много тесен гръден кош и не знам какво да правя. Казаха ми да правя полуовър, но не съм сигурен в успеха на това упражнение в тази област. Също съм чуваш, че плуването помага- така ли е ?
Има ли други упражнения които биха ми помогнали ?!

20.03.11
14:18

От колко време тренираш и чакаш да имаш резултати? Да, плуването разширява, но ако си в пубертета, сиреч навършил ли си 18-20г не очаквай голямото разширяване от плуването. Да, пулоувъра също го дават да разширява. Като цяло ти препоръчвам да си тренираш стандартно с 3 упражнения, пък ако ще 1 от тях да е пулоувър. Някой с него тренират гръб ;)

И аз не вярвам в тая работа с разширяването на гръдния кош. В ранните тийнейджърски години може и да сработи, но ме съмнява при вече изградена и завършена костна система да можеш да мениш структурата й.

20.03.11
14:42

На почти 20 съм. Олуовъра го правя 3 серии по 8 повторения в края на тренировката за гръб.

20.03.11
14:47

Ако беше на 14-15 години отговора е лесен отиди да плуваш но при положение че си на 20 години няма как от пуловера може да качиш маса на междуребрените мускули което да създаде някаква илюзия за по масивен гръден кош също така тренирай за по широки рамене това също работи :)

21.03.11
00:50

казано от Филип Буцев на 20.03.11, 14:47:

Ако беше на 14-15 години отговора е лесен отиди да плуваш но при положение че си на 20 години няма как от пуловера може да качиш маса на междуребрените мускули което да създаде някаква илюзия за по масивен гръден кош също така тренирай за по широки рамене това също работи :)

То най- често структурата на тесните рамене и тесния гръден кош вървят заедно ...

Извинявам се за отклоняването и връщането на темата, но и аз имам въпрос.
Като съм на 15 и 5 месеца, какъв прогрес ще постигна от плуването точно в тази област ? Как да плувам? На разстояния за време, кажете ми как да получа най-големия ефект

30.03.11
21:42

Плувай си яко и ще получиш по широк гръб аз поне лично съм го забелязал че действа виж плувците или тея дет играят водна топка как са в гърба на 15 години ще има ефект от плуването да развиеш гръдния си кош така че давай само може да спечелиш от това ;)

30.03.11
22:53

казано от Филип Буцев на 30.03.11, 21:42:

Плувай си яко и ще получиш по широк гръб аз поне лично съм го забелязал че действа виж плувците или тея дет играят водна топка как са в гърба на 15 години ще има ефект от плуването да развиеш гръдния си кош така че давай само може да спечелиш от това ;)

нищо кой знае какво няма да развие, ами ще си е за здраве :)

пича по-горе споменава от собствен опит, че работи а ти да не си плувал цял живот та казваш, че няма ефект

31.03.11
00:02

казано от HandOFDooMz HandOFDooM на 30.03.11, 23:01:

пича по-горе споменава от собствен опит, че работи а ти да не си плувал цял живот та казваш, че няма ефект

Шефе, не е нужно да съм плувал цял живот за да споделя с теб тази мъдрост :D

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.03.11 00:03.

31.03.11
11:30

Всъщност не си прав плуването повишава капацитета на белите дробове съответно те се разширяват и съответно гръдния кош се разширява

31.03.11
12:08

казано от Филип Буцев на 31.03.11, 11:30:

Всъщност не си прав плуването повишава капацитета на белите дробове съответно те се разширяват и съответно гръдния кош се разширява

Така е, но ако започнеш в ранна детска възраст ;) На 20г, на колкото е авторът на темата, не бих разчитал плуването да разшири каквото и да било в някаква значителна степен :)

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.03.11 12:09.

31.03.11
13:48

За автора на темата ясно ама имаше по надолу в коментарите едно момче на 14-15 години дет питаше аз на него отговарях :)

09.10.11
01:59

За да имаш голям гръден кош трябва да имаш големи дробове, а това само с тежести не става. Тичай и прави всякакви комплексни упражнения с тежести, но почти всичко си е до ген...

12.10.11
12:51

казано от metcheto metcheto на 09.10.11, 01:59:

За да имаш голям гръден кош трябва да имаш големи дробове, а това само с тежести не става. Тичай и прави всякакви комплексни упражнения с тежести, но почти всичко си е до ген...

Съгласен съмс  това мнение. Но им аопражнения които биха спомогнали това!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1