Ефективно ли е приемането на протеин преди сън за покачване на мускулна маса?

09.10.11
03:47

Здравейте, въпросът ми е,добре ли е да се пие протеин преди сън за покачване на мускулна маса и добре ли е да се събуйдам нощем за храна?

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 09.10.11 08:30.

PH

09.10.11
08:29

Няма смисъл да си разваляш съня да ядеш... яж повече през деня :) Иначе преди лягане е препоръчително да взимаш казеинов протеин http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-100-casein-protein

09.10.11
09:09

казано от G3rginata на 09.10.11, 03:47:

Здравейте, въпросът ми е,добре ли е да се пие протеин преди сън за покачване на мускулна маса и добре ли е да се събуйдам нощем за храна?

Преди сън яж извара/котидж/казеин от пудра. През вечерта- както искаш, според мен е излишно :)

09.10.11
09:27

Наистина няма нужда и вечерта да ядеш, протеина (суроватката) е бързоусвоим протеин и се пие след ставане, преди и след тренировка, или с храни бедни на белтъчини, и няма смисъл да го взимаш преди лягане.
Преди лягане може да си вземеш казеин или извара, ядки, прясно мляко, както решиш, те са бавноусвоими протеини и няма да ти се налага да си разваляш съня за да ставаш и ядеш.

09.10.11
09:33

казано от Мирослав Николов на 09.10.11, 09:27:

Наистина няма нужда и вечерта да ядеш, протеина (суроватката) е бързоусвоим протеин и се пие след ставане, преди и след тренировка, или с храни бедни на белтъчини, и няма смисъл да го взимаш преди лягане.
Преди лягане може да си вземеш казеин или извара, ядки, прясно мляко, както решиш, те са бавноусвоими протеини и няма да ти се налага да си разваляш съня за да ставаш и ядеш.

Така ли било? Нямало смисъл от суроватка преди сън? Аз пък задължително пия суроватка преди сън и това от години, нещо да ми кажеш?

09.10.11
09:35

Според теб няма ли да е по-добре вместо суровтка да пиеш казеин ?? примерно питам.

09.10.11
09:39

казано от Мирослав Николов на 09.10.11, 09:35:

Според теб няма ли да е по-добре вместо суровтка да пиеш казеин ?? примерно питам.

Не по-добре е да ядеш мръвка! Я ни покажи с една снимка човек с толкова знания като теб какво е постигнал като прогрес или си поредния многозайко? Не се чуди на последната дума не е сбъркана.

09.10.11
10:07

Чакай малко сега, ние обсъждахме протеина и казеина, от къде на къде променихме темата, че най-доброто решение е мръвка ? - разбирасе, че е най-доброто решение и аз във всички подобни теми го пиша, че храненето (месо, яйца и др.) и тренирането е най важното нещо за разлика от протеиновите пудри, но вече ми писна да го пиша във всяка тема, и за това.... но иначе мисълта ми е, че казеин вместо протеин преди лягане е по-добре, било то извара или ядки...а мръвката, че си е най-добре, така си е.

09.10.11
10:29

Мен ми е чудно как все още няма постове (или извадки от тях) на Мирослав в бисерите... Като ще пишеш елементарни неща които си прочел в форума и то между редовете - по-добре не пиши ! Чети малко повече,вкарвай малко логика .. недей се мъчи просто да трупаш повече постове , че да ти обръщат повече внимание . :)

По въпроса - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/18122 ето тук е обсъждано среднощното хранене (както и в още няколко теми). За казеина бях чел , че вдига нивото на инсулин и го държи вдигнато цяла вечер. Повече инсулин - по-малко хормон на растежа . Ще ми бъде интересно и полезно ако и други по запознати съфорумници се изкажат ! :)

09.10.11
10:37

казано от Rasengan94 на 09.10.11, 10:29:

Мен ми е чудно как все още няма постове (или извадки от тях) на Мирослав в бисерите... Като ще пишеш елементарни неща които си прочел в форума и то между редовете - по-добре не пиши ! Чети малко повече,вкарвай малко логика .. недей се мъчи просто да трупаш повече постове , че да ти обръщат повече внимание . :)

По въпроса - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/18122 ето тук е обсъждано среднощното хранене (както и в още няколко теми). За казеина бях чел , че вдига нивото на инсулин и го държи вдигнато цяла вечер. Повече инсулин - по-малко хормон на растежа . Ще ми бъде интересно и полезно ако и други по запознати съфорумници се изкажат ! :)

Ми той хормона на растежа по принцип си пада до 2-3 часа след заспиване , та няма голяма разлика :) Ако станеш да ядеш и пак заспиш може евенуално да му вдигнеш нивата :D

Valdis какво се сърдиш на поредния начинаеш оспамил целия форум с мнения къде вярни къде не, но пък  базирани на липсата на опит.

Добре е час преди лягане да консумираш храна богата на протеин за да има какво да разгражда храносмилателния ти тракт през ноща.
Ставането през ноща не бих си го причинил защото това значително би нарушило възстановяването, а какво знаем за да имаме големи мускули трябва добре да ги възстановяваме, като най добрия начин е съня.

09.10.11
11:17

Ramon , точно това изпуснах да кажа ! При ставане и лягане отново е възможно подновяване/засилване на отделянето на ХР . Нека се опитам да дам пример на това което исках да кажа :
Да речем че спим 8 часа и в началото на съня почва да се отделя определено количество ХР на час и с всеки следващ час се намалява . Ще дам пример с 80 мг на час и намаляване от 10 мг/ч .
1-ви час - 80 мг
2-ри час - 70 мг
3-ти час - 60 мг
и т.н. - така излиза че за 8 часа се отделя 360 мг ХР . Ако обаче има повече инсулин през цялата вечер , няма да почнем с 80 а примерно с 75 , после 65,55…(както е възможно и да не се намаля с 10 а с 15). Ако всеки час се отделя с по 5 мг по-малко това значи , че ще имаме 320 мг хормон на растежа .

Естествено нещата не седят точно така и това са примерни стойности , но... Идеята беше да обясня теорията за която съм чел :) Не казвам че съм прав , просто мое мнение базирано на някаква статия (и мнения на хора) . Наистина се надявам по-опитните и по-запознати да пишат !

П.П. - Съгласен съм и с Иван . Принудителното събуждане носи допълнителен стрес,може да доведе до недоспиване и т.н. , на различните хора влияе различно ...

Мнението беше редактирано от Rasengan94 на 09.10.11 11:19.

То теории има много, според някои теории пиенето на алкохол, пушенето на цигари и даже употребата на наркотици са хубаво нещо. Обаче аз не бих си причинил това да ставам посред нощ да ям. Да се събудя да ям сънен да легна да не мога да заспа и то при положение, че в 6:00 ще ставам за работа.
Виж, ако се готвиш за Олимпия 2012 г. това определено е важно.

П.П. Четете за съня повече, има няколко фази, прекъсването на коя да е от тях,  пречи на съня, а съня е нещо ужасно важно.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 09.10.11 11:23.

11.10.11
09:34

Благодаря на всички за съветите:)

16.10.11
00:04

От Била има една извара гръцка на Olympus…малко е по скъпичка но е за 2 хапвания,точно преди лягане,да ти кажа сигурно от 2 години си бухвам от нея и бая съм се оръсил за нея,ама да ти кажа добре е...не се будя гладен,и има приличен вкус

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1