Тренировката с тежести при сваляне.

09.10.11
10:17

Добро утро в тази тема искам да ви попитам каква трябва да ми е тренировката с тежести когато свалям,досега съм тренирал само за мускулна работа за да може направо от мазнините да се започне след това.И въпросът ми е колко повторения и щом  не мога да качвам маса ще мога ли да качвам сила и как.Мерси предварително!

Защо искаш да сваляш точно сега есента преди зимата?
Най добрия фар бърнер са повечето мускули, защо не натрупаш още няколко килограма активни мускули и после да свалиш пролетта.

09.10.11
10:52

Пролетта можеш да започнеш с тази ? - http://www.bb-team.org/workout/3352_pred-proletna-shema-za-izgaryane-na-maznini#axzz1a14IdOTD
или тази - http://www.bb-team.org/workout/2793_chetiridneven-plan-za-izgaryane-na-maznini-s-mashini#axzz1a14IdOTD или пък тази http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4#axzz1a14IdOTD - която е за фитнес любители с до половин година стаж, избери си някоя от форума, има много.

09.10.11
12:19

И пак не получих отговор на въпросите.Вие ми отговорете и от там нататък го оставете на мен да реша кога да свалям.

09.10.11
12:43

Прави си по повечко повторения 10-12 не, че е за “релеф” а за издръжливост и прави след фитнеса hiit кардио

Мнението беше редактирано от Bocko на 09.10.11 12:44.

На така формулирана тема и въпрос, не очаквай кой знае какви отговори.

09.10.11
13:02

stronglifst 5x5

09.10.11
13:46

казано от Джеид Хаджиев на 09.10.11, 10:17:

Добро утро в тази тема искам да ви попитам каква трябва да ми е тренировката с тежести когато свалям

Същата, като досега.
Свалянето зависи от храната.

09.10.11
13:49

А мога ли когато свалям да качвам сила.

Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 09.10.11 13:49.

Ако едновременно със свалянето успееш да качиш и мускул, ще имаш подобрение в тежестите, но най-важното при свалянето е да не смъкваш работните тежести, да продължаваш да тренираш здраво, а храната да намалиш до толкова, че да успяваш да се възстановяваш и същевременно да гориш мазнини.

Недей се стреми да вършиш всичко на куп...нарича се периодизация. :)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 09.10.11 14:55.

09.10.11
18:25

Съвсем натурално, със започването на есента и преминаването и в зима, започвам да качвам и сила и килограми.
Да се използва този момент за сваляне на килограми, според мен е грешка, освен ако няма да ходите на състезание някакво.
От друга страна, опитите ми за задържане и покачване на сила през лятото, обикновено са по-скоро безуспешни, но за сметка на това, през летния сезон, мога да кача тренировъчния обем двойно за сметка на малък процент от интензивността и да акцентирам повече на издържливоста си.
Обратното, не води до добри резултати, поне при мен. Опитите ми за задържане и прогрес в работни и 1 RM, обикновено са най-успешни от есента до пролетта, при повечко инат... някъде март, април си причинявам някоя гадна контузия.
През пролетта, без някакви промени в тренировъчен и хранителен режим, губя килограми, но губя и сила. Малко, но при тренировки в близост до 1RM ..достатъчни.

Това по-горе не са треньорски съвети, не е и научно обосновано, това са мои наблюдения и горчив опит, при тренировките ми в последните години.
За щастие, не се налага да си спомням всичко, защото си записвам. Все още, не съм приложил цялостен - годишен, подход при тренировките си.
Ще го направя! :)

Не ти отговорих на въпроса с повторенията. Не е само до повторения. Да кажем, че след храненето, идва тренировката.
Тренировката, освен брой повторения в серия е и брой серии, при какви килограми, при какви почивки, в определни като вид и брой упражнения, при еди какво си седмично разпределение.
Ето, сам виждаш, че въпросът “колко повторения за сваляне” е толкова общ, че каквато и цифра да ти дадем, ще е еднакво вярна и грешна.

Ако от горното, не си разбрал най-важното, ще ти синтезирам мнението си в две изречения:
Както и да се храниш, както и да “вдигаш”, слушай тялото си и мисли с главата си, не се поддавай на психози и на егото си!

Храни се чисто, тренирай здраво и разумно. Качи мускулна маса сега, стани по-силен, а на пролет, дори и загубвайки част от постигнатото, пак ще си по-добре.

09.10.11
20:11

Когато свалям мазнини при мен много добре действа интензивна тренировка в суперсетове и трисетове от предимно базови упражнения, т.е. в една серия да работят достатъчно много мускули и с повишен енергорозход за организма.
За една тренировка правя около 30 -35 сета с почивка от 1 мин. Почивката между суперсетове и трисетове е само колкото да се отиде от единия уред на другия.
Ето пример за 2 тренировки след които почивам 1 или 2 дни (тогава скачам на въже).

Тренировка I
1. Клякане с щанга (25,20,15,12)  +  Пул-оувър с дъмбел  (15,15,15,15)       
2. Повдигане от полулег (4*10-12)  +  Сгъване с ЕZ щанга  (4*8-10)
3. Повдигане от тилен лег (4*10-12) +  Бицепсово сгъване на  скрипец (4*6-8)
4. Кросоувър  (4*15)   
5. Сгъване в надхват  +  Повдигане на краката от вис +  Коремни преси

Тренировка II
1. Набиране с широк хват (4*колкото мога) +  Повдигана от лег с тесен хват (4*10-12)
2. Гребане с щанга  (4*10-12) + Разгъване на скрипец (4*10-12)           
3. Мъртва тяга (3*15)
4. Рамена зад врата  (4*10-12) + Разтваряне дъмбели в страни (4*8-10) + Разтваряне в страни от приведен седеж  (4*8-10)       
5. Бедрено сгъване (4*15) + Повдигане на 1 крак  (4*15)

Много е важно да поддържаш калориен дефицит при храненето от поне 350 - 400 ккал на ден. А ако можеш да прилагаш въглехидратна ротация още по-добре.         

Без да мога да се похваля, че стриктно спазвам програмата и хранителен режим, обикновено свалям по 1,5 - 2 кг на месец, без загуба на мускулна маса и сила.

09.10.11
21:17

Първо благодаря на всички за изчерпателните мнения.Второ като съм попитал по колко повторения да правя,значи вие ми отговаряте и аз си избирам тегло и там оставям по 1-2 повторения преди отказ.Смятам че човек когато иска може да се качва и сваля независимо от сезона.Смятам, че сега съм си запазил силата,защото не чувствам промяна в нея,а само свалени мазнини.Лека вечер и благодаря още 1 път на всички.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1