Диета за ММА

09.10.11
13:48

Здравейте,
започнах да се занимавам с ММА, и искам да сваля 5кг. Висок съм 183с и тежа около 80-83кг. Искам да сваля до 75. Ендоморфен тип съм. Понеделник, сряда и петък съм на тренировки, където калорииния разход е стабилен. Във вторник правя кръгова тренировка с тежести ( http://www.youtube.com/watch?v=SRpPHlDUC0Y) , четвъртък силова с тежести ( лек, клек , тяга - еденици, двойки, тройки, четворки, до достигане общ обем на тренировката 20 тона). Събота - кросове.
Заради натовареността на тренировките, си мисля, че културиска диета базираща се на повече белтък, за сметка на въглехидратите ще е неуместна, но тук пък идва проблема с натрупването и горенето на мазнини ...
Някакви идеи ?

09.10.11
13:54

шш на такъв енергоразход баце и 4000 калории ще са ти малко. Общо взето гледай да изключваш само джънковете и да ядеш повече ненаситени мазнини. Ще е абсолютна глупост ако почнеш някви диети. Най-много разгледай РБД с 200 калории дефицит максимуум.

09.10.11
22:37

Звучи, доста добре. Някакви общи препоръки за броя хранения и обема им ?

09.10.11
23:09

еми ако не спазваш някво циклично хранене- няма... както ти е удобно- ако ти харесва храни се 3-4 пъти по обилно, ако не 6-7-8 хранения по-малки няма значение

09.10.11
23:50

Да наблягам ли на нещо или просто да избягвам боклуците и това е ?

DO

09.10.11
23:52

На мен ми се струва,че ти трябва “Диета за БК” ... Боксова Круша.

Какво сте се намятали на това ММА не ми е ясно.Не ви ли прави впечатление,че най-добрата класа в ММА са все медалисти я от борба свободен стил,я от бойни спортове

Мнението беше редактирано от donsir на 09.10.11 23:57.

10.10.11
00:10

казано от unnamed на 09.10.11, 23:52:

На мен ми се струва,че ти трябва “Диета за БК” ... Боксова Круша.

Какво сте се намятали на това ММА не ми е ясно.Не ви ли прави впечатление,че най-добрата класа в ММА са все медалисти я от борба свободен стил,я от бойни спортове

Радвам се, че си обърнал внимание на темата ми, въпреки това смятам коментара ти за ... безполезен.  Да, повечето шампиони от UFC,Pride, Bellator и Dream са бивши величия от бойни спортове. Революционно, но да. Не виждам връзка между това и начина ми на хренене. Относно нещата, които ” не са ти ясни” си пусни тема, за да ти се отговори.
Ако ще се дразниш на някой спорт, не го практикувай и бягай troll-вай в някой футболен форум.
Благодаря

Мнението беше редактирано от power_hammer на 10.10.11 00:15.

10.10.11
00:47

Полезно би било да се знае с каква точно цел искаш да станеш 75 кила, понеже в момента от раз не ми идва добра причина ;) Като се знае целта е по-лесно, не за друго.
Аз по-скоро бих променял щангите как ги бараш, храната стига да е от “достоверен източник” не мисля, че има добра причина да я гледаш под лупа. Все пак кажи защо искаш да ги сваляш килата де, може и да има причина дето не се сещам в момента.

10.10.11
16:49

Искам да вляза в категория и на тези килограми се чувствам добре. Физически мога да надделея над по-тежките от мен, по-подвижен съм, по-гъвкав и кондицията ми е по-добра. Като цяло просто съм уверен, когато съм около тези килограми.

10.10.11
21:55

Е ти ако си 80 кила и категорията е 75 (което е странна категория за ММА, защото мисля че и за аматьорския ги правеха 78) ти дефакто си си в категория. Ама ти си знаеш де, просто не тъпчи вечер и би следвало да си ок .. пък като заидва състезание има как да махнеш 3-4 кила последните дни.

11.10.11
12:45

Виж тази връзка, надявам се, че разбираш английски- този пич е ММА и е минал на палео режим, дано ти помогне с нещо...описал е много подробно с какво се храни...

http://www.marksdailyapple.com/mixed-martial-arts-fighter-goes-primal/#more-23936

HE

11.10.11
13:28

Ако се запишеш на фигурно пързаляне - диета за фигурно пързаляне ли ще търсиш?
От кога за различните спортове има различни диети?

11.10.11
19:03

казано от head_hunter на 11.10.11, 13:28:

Ако се запишеш на фигурно пързаляне - диета за фигурно пързаляне ли ще търсиш?
От кога за различните спортове има различни диети?

Не. Името на темата е съкратено от ” Тренирам ММА, какъв тип диеата или хранене бихте ми препоръчали?”. Поради тежестта на въпроса като конструкция и регистъра, в които общуваме във форума, го сведох до “Диета за ММА”.
Не мисля, че има различни диети за различните спортове, но все пак провери в Google.

Много благодаря за статията, изглежда ми интересна, ще я прегледам веднага.

12.10.11
11:13

Моето скромно мнение е ,че ще станеш прекалене лек за височината си и мисля ще слезеш в категория 77 кг.,а там ще са доста по-ниски от теб и на борбата ще ти влизат много лесно , ако е при ударен спорт мисля,че ще си ОК висок и лек , но  при Свободен двубой незнам.Поне като гледам данните на повечето бойци ми се струва, че е така. Може и да греша, изказвам моето виждане по въпроса.

17.10.11
11:09

казано от ISB на 12.10.11, 11:13:

Моето скромно мнение е ,че ще станеш прекалене лек за височината си и мисля ще слезеш в категория 77 кг.,а там ще са доста по-ниски от теб и на борбата ще ти влизат много лесно , ако е при ударен спорт мисля,че ще си ОК висок и лек , но  при Свободен двубой незнам.Поне като гледам данните на повечето бойци ми се струва, че е така. Може и да греша, изказвам моето виждане по въпроса.

Звучи логично брат... караш ме да се замисля. Може би просто трябва да засиля силовите тренировки, а когато стане време за състезание да му мисля. Проблема идва и от това, че не се харесвам. Просто в момента имам корем и това не ме радва ...

04.04.12
23:26

power_hammer видях че си от Враца и аз съм също. Къде тренираш.Търся къде да тренирам но не знам къде :/ :(  пиши на скайп Slaviliyan

Мнението беше редактирано от Slavyan Bardarski на 04.04.12 23:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1