Избор на добавки за увеличаване на мускулната маса

26.09.11
09:18

Здравейте,

Събрал съм си парички и сега се глася за добавки, Тренирам от 1-2 години и прекъснах малко през лятото и от там свалих някой друг кг, по слециално в областта на раменете и трапец-а и врата. В момента се опитвам да се храня по стабилно около 4-5 хранения на ден, но 5тото не винаги го спазвам...Общо взето хранителният режим в момента ми е :

1. 4 яйца с 120 овесени ядки
2. Свински врат- пържола 150 гр 130 гр ориз+ салата
3. 2 яйца с овес 100 гр
3.1. притен 30 гр
Тренировка
3.2.Протеин 30гр.
4. Свински врат- пържола 130-50 гр- с ориз или картофи или друго. +салата
5. Консерва с риба или някакво месо около 100 гр

през деня хапвам грозде ябълки и др неща....в момента витамини по рядко приемам: имам някакви слаби: Vitaral или нещо от този род, когато се сетя пия по 2…

Препоръчайте ми: бцаа, глутамин, протеин и рибено масло, витамини.

Мисля че тези са достатъчни за натрупване на маса за момента...
Кои марки според вас да взема за сега съм се спрял на
Протеин 4,5 кг  Gold Standart…
BCAA       Вие помогнете с избора
Глутамин  Вие помогнете с избора

Рибено масло от аптеката ли да взема около 20 лв струваха 120 капсоли?

Витамини: Преди време си бях взел АДАМ, бях доволен как е вашето мнение за витамините и на кои марки да се спра.

Благодаря Ви много!!! :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.09.11 09:27.

Препоръчвам ти да си вземеш Xtend - той комбинира глутамин и бцаа в добри дози, 1-2 дози по време на тренировка и си чук. След тренировка вкарваш 30-40 грама от стандарта с 60-80 грама малтодекстрин и си готов да растеш. Рибено масло - най-изгодно излиза на Нау фуудс, 500 капсули по 1 грам за 50 лева. Ако искаш да взимаш отделно глутамин - Суперглу на Синтракс или на Примафорс. БЦАА - Pure Supplements, нова марка са, но отзивите са добре. Получаваш 500 грама бцаа за 50 лева. Оптималния вариант е 20-40 грама бцаа по време на тренировка, последвани от шейка с малтодекстрина.

Когато става въпрос за хранителни добавки от класа на комплексите от витамини и минерали, рибено масло, ленено масло, както различните видове билки, винаги бих избрал NOW Foods. Обикновено излизат малко по-скъпо от останалите марки или някои продукти в аптеките, но GMP сертификатът не е за пренебрегване.

БЦАА и Глутамин зависи в каква форма предпочиташ да бъдат - прах, капсули, таблетки и др.?

Протеина - Gold Standart е добър и изгоден избор.

26.09.11
10:08

Здравей,

Изобщо не е проблем формата на добавките, ако е капсули или таблетки е по практично и по лесно могат да се носят, но ако  е кутия и вътре съдържанието е прахообразно изобщо според мен няма да ме затрудни...

Пропуснахме да попитаме - с какъв бюджет разполагаш? Според него най-добре ще се прецени формата и подходящите разфасовки и брой на продуктите.

26.09.11
22:59

хранителен режим + добра фитнес програма + протеин и бцаа = на страхотни резултати (поне при мен) :) но всичко се крие в хранителния режим и тренировките, а всичко друго като добавките за просто една много малка част от ежедневието.

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 26.09.11 23:00.

HE

26.09.11
23:32

Мислил ли си по въпроса за креатин? Как ти се отразява приема на монохидрат? За дозите при глутамин-а нали си наясно, че трябва да са по-високи?

Според Поликин под 20 грама и от двете няма смисъл (при това, за да имаш някакъв напредък). Препоръчителните дози са по 40 грама... Добре, че става въпрос за интра-тренировка, иначе се изстрелваме в небесата...

За интратренировка става само БЦАА, глутаминът не е препоръчителен. Теодоре изперкал си с този Поликин :D

28.09.11
20:22

Спрях се на :

Protein : Gold Standart
BCAA:SciVation Xtend BCAA или Opium Nutrition BCAA
GLutamin:Optimum Nutrition Glutamine
Витамини: Universal pak

08.10.11
21:09

Здравейте,

Вашето мнение затези аминокиселини:
http://www.aminostar.com/bg/products_category.asp?nl_product_id=183

10.10.11
14:14

Замени глутамина с креатин CONTROLLED LABS със своите 80-дози е супер. В момента съм направил същия стак като твоя само, че с креатина .

10.10.11
16:23

казано от kalinvasilev на 26.09.11, 09:18:

Препоръчайте ми: бцаа, глутамин, протеин и рибено масло, витамини.

Мисля че тези са достатъчни за натрупване на маса за момента...
Кои марки според вас да взема за сега съм се спрял на
Протеин 4,5 кг  Gold Standart…
BCAA       Вие помогнете с избора
Глутамин  Вие помогнете с избора

Рибено масло от аптеката ли да взема около 20 лв струваха 120 капсоли?

Протеин - заложи на изолата! Разликата няма да я усетиш, но качеството си е качество. В този ред на мисли - Синтракс или Нау, а по-евтин вариант е Сайтек. Оптимум имат още по-добър,но и по-скъп вариант - Хидроуей. Ако не са ти по джЕба, взимай Голд Стандарт
BCAA - X-tend/Purple Wraath, USP Meder BCAA
Gutamine - ASN, Синтракс
Рибено масло - Oxy Mega на Controlled Labs/Ultra Omega 3 NOW

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1