10.10.11
21:45
Извинявам се,че отварям поредната тема за гърди,но неможах да намеря тема със същия проблем.
Какви упражнения бихте ми препоръчали за вътрешната част някак си стои празно.И каналчето м/у гърдите е широко.
Благодаря предварително.
П.С.Ако мод реши,че темата е излишна нека я премахне.
Темата беше редактирана от Стоянчо на 11.10.11 17:31.
10.10.11
21:58
Кофички с тежест.
казано от Bojidar Yagodin на 10.10.11, 21:58:
Кофички с тежест.
Ти па кога стана циганин, кога ти почерене задника?
Този канал е заложен генетично и едва ли можеш да го промениш, флайс е упражнението, което може да окаже някакъв ефект.
10.10.11
22:14
Определено флайс,но съм виждал жив пример за пич,който нямаше кажи речи канал и като вкара преси с по-тесен хват му се оправиха гърдите,но абсолютно подкрепям Валдис,че е заложено генетично ;)
казано от Denis22 на 10.10.11, 22:14:
Определено флайс,но съм виждал жив пример за пич,който нямаше кажи речи канал и като вкара преси с по-тесен хват му се оправиха гърдите,но абсолютно подкрепям Валдис,че е заложено генетично ;)
Едно е да нямаш канал поради липса на мускулна маса, друго е разстоянието между гръдните мускули.
10.10.11
22:31
Хайде,ако обичате престанете с това генетично,защото ми става смешно-онова било генетично,това било генетично.То ще вземе да излезе,че всичко е генетично и тогава защо изобщо ходим на зала да тренираме ? :X С тренировки всичко се моделира,както искайте го разбирайте !
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 10.10.11 22:32.
казано от Bojidar Yagodin на 10.10.11, 22:31:
Хайде,ако обичате престанете с това генетично,защото ми става смешно-онова било генетично,това било генетично.То ще вземе да излезе,че всичко е генетично и тогава защо изобщо ходим на зала да тренираме щом е генетично ? :X
Като нямаш какво да кажеш по-добре замълчи!
10.10.11
22:35
Имам какво да кажа и то е: С тренировки всичко се моделира.Арнолд как е имал генетично слаб прасец и го е направил 50 см.
То, защото да имаш слаба мускулна група или начина, по който е закрепен и как изглежда имат нещо общо :D
Айде пък да не е чак такъв уникум тоя Арнолд ;)
Колко е залавното разстояние между гърдите няма как да се промени, но пък мен ме съмнява, че авторът на темата има достатъчно мускулна маса в гърдите, че да се тревожи за такива дреболии.
казано от Bojidar Yagodin на 10.10.11, 22:35:
Имам какво да кажа и то е: С тренировки всичко се моделира.Арнолд как е имал генетично слаб прасец и го е направил 50 см.
Моя е 48 см сравнително чист а дори не тренирам крака, да генетика е можеш да увеличиш обема на мускула, но не можеш да промениш начина по който е захванат.
10.10.11
22:57
казано от Valdis на 10.10.11, 22:49:
казано от Bojidar Yagodin на 10.10.11, 22:35:
Моя е 48 см сравнително чист а дори не тренирам крака, да генетика е можеш да увеличиш обема на мускула, но не можеш да промениш начина по който е захванат.
Да ама нали знаеш,че за ръст 1,88 прасец 50 см е добре !
Valdis е напълно прав. Това пространство между гръдните мускули се определя от костта, където ребрата завършват своят път от гръбначния стълб, наречена Стернум(Sternum). Може да бъде намерена доста информация относно тази кост, но блаженни са невежите. ;)
Следователно щом е кост колко ще порасне е към 80-90% генетика. Колкото по-широка стане, толкова по-голямо разстояние ще има. Може да бъде изпъкнала, тогава не се препоръчва да се натоварва прекалено тази област. Може да бъде и “вдлъбната”, тогава леки тренировки може да стимулират “отварянето” на гръдния кош.
@Bojidar Yagodin - следователно, от изложените по-горе аргументи става ясно, че разстоянието е малко вероятно да бъде променено чрез тренировки. От това как се е развила тази кост, зависи и как мускулите се захващат, и това как ще изглеждат. Не случайно всеки има вървежни мускулни групи и такива, които куцат, защото на всеки човек костната система е различна. Ако си припомним какво сме учили в училище по физика за лостовете и опорните точки ще ни стане много по-лесно да разберем човешкото тяло, ако разбира се не сме бягали от час, за да пием кафе и пушим цигарки. ;)
Благодаря за отделеното време! Прави сте такъв ми е гена.А изцяло за гърди относно този канал какви упражненения бихте ми препоръчали освен Флайс.
Мнението беше редактирано от T Kolev на 11.10.11 15:25.
11.10.11
17:05
Кросоувър няма ли да помогне ? :)
Подобни теми има бол. Разстоянието е генетично заложено и, ако има дупка между залавните места, то там мускул няма как да “поникне”. Ако няма разстояние, канал ще се оформи с натрупването на мускулна маса, а специално в средата акцентира флайсът - тежкия такъв! Да, кросоувър и пек-дек също са упражнения, с акцент средата.
Считам темата за изчерпана и я заключвам, защото започва прекалено теоретизиране и изпадане в безсмислени спорове.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.10.11 17:35.