Привет! :)
Как вървят тренировките? Върна ли се предишната форма? Чакаме съвсем скоро актуални снимки :D.
А проблемът с цигарите, отказани ли са завинаги?
28.07.11
18:56
Тренировките са от време на време (blush) Общо взето е, когато имам време (giggle)
Нови снимки ще ъпдейтна първия пост след около 5 мин. :D Макар да не са с добро качество се вижда, че напредък има (party) Цигарите за сега са минало, но още не смея да казвам, че съм ги отказал, а и напоследък се сещам много рядко за този навик.
28.07.11
20:50
Еееее ти пък сега, недей с лошо де :D
Хич не мислиш за хората, а докато дойдат до Павлово ще изгорят по 1 туба бензин - криза е :D
06.10.11
20:52
Вдигам дневника с една интересна комбинация, която не е много дискутирана.
Решил съм експеримент само с двете добавки, а целта е да се види има ли смисъл от тях и ако да, какъв е резултата.
Започвам от утре приема и ще изкарам към 40 дни само на ванадил и хром, като евентуално ще допълвам белтъчините с протеинова пудра - суруватъчна или матрична.
Върнах работните килограми след прекъсването, за около месец и сега съм почти там от където бях спрял.
Ще се постарая да опиша всичко подробно. Ако на някой му е интересно - да заповяда.
110 е блокиран, в момента не му чета мненията и тук не е добре дошъл, а всеки негов пост в типичния му стил ще бъде докладван и съответно изтриван!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.10.11 20:53.
йей още 1 дневник , който ще се следи! Храната ще я описваш ли или само тренировките?
06.10.11
21:48
казано от Valdis на 06.10.11, 20:54:
Туй нещо като виагра ли е? :D :D :D
Хехехехе, жената се моли горещо, да не е. Не съм предполагал, че е толкова религиозна :D :D :D
казано от Ramon Dekkers на 06.10.11, 21:00:
йей още 1 дневник , който ще се следи! Храната ще я описваш ли или само тренировките?
И трите, и трите :D :D :D За максимална полза на потребителите, ще се постарая повечко с описването. ;)
Сплита ще е класически в три дни:
понеделник - гърди, бицепс
вторник - рамо, крака, трапец
петък - гръб, трицепс
Другото съществено изменение е, че почнах от две седмици да пердаша крушата в залата, която тренирам. Въздух имам, та й се събира средно по около 40 мин. здрав пердах. Доста по-забавно е от кардиото, помага ми да се освободя от негативни емоции, тренирам техника и сила на удар. С това се получава 5 дневна тренировка. Съботата и неделята си оставям за семейство и приятели.
п.п. По-натам планирам връщане на ринга и спаринг с приятели, защото знаят за проблема с коляното и съответно ме пазят.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.10.11 21:51.
06.10.11
22:05
За ванадилсулфата съм чел доста интересни неща,но на практика какъв ще е ефекта незнам,точно затова ще следя с интерес дневника.Доколкото знам с него по-пълноценно усвояваш въглехидратите,по-малко омазване и повечко напомпване...
06.10.11
23:23
казано от Скота на 06.10.11, 21:52:
Аре бе мързел ти се сети :D
ПП С цигарите как си?
Все едно попита Американец “Защо биете негрите” :D :D :D
Паля, когато съм навън на кафе иначе не. Изгубил съм навика явно в други моменти.
Сега разбирам, как го правят някои хора този номер. Добре, че не вися по кафета и кръчми :D
казано от Велико Иванов на 06.10.11, 22:05:
За ванадилсулфата съм чел доста интересни неща,но на практика какъв ще е ефекта незнам,точно затова ще следя с интерес дневника.Доколкото знам с него по-пълноценно усвояваш въглехидратите,по-малко омазване и повечко напомпване...
Точно поради тези причини съм решил да го взема. Радвам се, че и ти намина в дневника :)
казано от head_hunter на 06.10.11, 21:48:
казано от Valdis на 06.10.11, 20:54:
Туй нещо като виагра ли е? :D :D :D
Хехехехе, жената се моли горещо, да не е. Не съм предполагал, че е толкова религиозна :D :D :D
казано от Ramon Dekkers на 06.10.11, 21:00:
И трите, и трите :D :D :D За максимална полза на потребителите, ще се постарая повечко с описването. ;)
Сплита ще е класически в три дни:
понеделник - гърди, бицепс
вторник - рамо, крака, трапец
петък - гръб, трицепс
Другото съществено изменение е, че почнах от две седмици да пердаша крушата в залата, която тренирам. Въздух имам, та й се събира средно по около 40 мин. здрав пердах. Доста по-забавно е от кардиото, помага ми да се освободя от негативни емоции, тренирам техника и сила на удар. С това се получава 5 дневна тренировка. Съботата и неделята си оставям за семейство и приятели.п.п. По-натам планирам връщане на ринга и спаринг с приятели, защото знаят за проблема с коляното и съответно ме пазят.
Аз се чудя защо си толкова ‘мек’ последно време, а то що било.. :D Преди време ти писах едно лично, получи ли го? Къде тренираш? И аз съм се чудил, дали мога да използвам виаграта като предтренировъчен продукт :D
07.10.11
16:54
казано от FaceOff на 07.10.11, 16:44:
Аз се чудя защо си толкова ‘мек’ последно време, а то що било.. :D Преди време ти писах едно лично, получи ли го? Къде тренираш? И аз съм се чудил, дали мога да използвам виаграта като предтренировъчен продукт :D
Хахахах. Да получих го, но за съжаление все не намирам време. Сега в неделя ще водя един съфорумец на немска бира, та ако искаш заповядай с нас. Знам, че си зает и ако не можеш да минеш, ще минем ние. Ще ти звънна в неделя, като се разберем с него.
Ще обменим инфо, като се видим и аз съм се чудил по въпроса - всъщност от това, което съм чел съм останал с впечатление, че става и за тази цел, но винаги има риск - жените ни да ни изхвърлят от вкъщи :D :D :D Сега тренирам в едно фитнесче, което е близо до работата ми, а като съм в Павлово, предпочитам Славия ;)
п.п. Ти как си, какво ново при теб?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 07.10.11 16:55.
Отдавна чакам да се върнеш към дневника Хеад-хънтър!С голям интерес ще следя!Желая успех и повече положителни моменти! ;)
07.10.11
21:35
Ехееее най-накрая някой да започне експеримент с тоя хром! Ще следя отново, ама и ти недей спира да пишеш :D
07.10.11
23:39
Dominic, благодаря :)
казано от Absolut Illusion на 07.10.11, 21:35:
Ехееее най-накрая някой да започне експеримент с тоя хром! Ще следя отново, ама и ти недей спира да пишеш :D
Замислил съм още подобни експерименти с не толкова популярни добавки, но ще си замълча за момента ;) Радвам се, че и ти си тук.
Днес, започвам с описването на храната:
6.30 ч. Овесени ядки, добавих към тях счукани орехи и лъжица мед.
8.00 ч. 3 яйца със жълтъците.
13.30 ч. две татарски кюфтета и картофено пюре
15.30 ч. печени бадеми /сурови нямаше/
19.00 ч. пилешко филе на тефлонов тиган и задушени зеленчуци микс
22.30 ч. Извара и сурови орехи /за орехите се присетих от дневника на Mayasay/ :D
Тренировката - ден за гърди и бицепс:
- полу лег с дъмбели - 3 серии 8 повторения в серия
- лег с дъмбели - 3 серии 8 повторения в серия
- кофички - 3 серии по 10-12 повторения
- флайс - 3 серии 8 повторения в серия
- бицепсово сгъване от стоеж с прав лост - 3 серии 8 повторения в серия
- кончентрично - 3 серии 8 повторения в серия
- чукови сгъвания - 3 серии 8 повторения в серия
Добавки:
С храненията в 6.30 ч., 13.30 ч. и 19 часа - хром и ванадил, преди тренировка - Амино 2222, след тренировка - суруватъчен концентрат.
Не съм правил измервания, предпочитам да направя снимка в началото и края /нещо, като преди и след/, смятам, че така ще се види най-добре какво е станало :)
Тази вечер се позанимавах да готвя - пиле с ориз, таратор и крем карамел /обичам да готвя и в нас само аз го правя/. В момента ми се яде месо и понеже ям само пилешко, съм обявил пилешки геноцид :D Крем карамел-а е защото ще посрещам гости и менюто нямаше да е завършено без десерт, иначе аз не изпитвам глад за сладко, съответно рядко ям нещо подобно.
Днес на два пъти ми се появяват крампи, които за щастие са леки, но тялото ми напомня, че вече е време да подновя приема на витамини.
08.10.11
00:24
Ще е добре и работните килограми да пишеш, че да се види и там напредък някакъв ако има.
казано от head_hunter на 07.10.11, 16:54:
казано от FaceOff на 07.10.11, 16:44:
Хахахах. Да получих го, но за съжаление все не намирам време. Сега в неделя ще водя един съфорумец на немска бира, та ако искаш заповядай с нас. Знам, че си зает и ако не можеш да минеш, ще минем ние. Ще ти звънна в неделя, като се разберем с него.
Ще обменим инфо, като се видим и аз съм се чудил по въпроса - всъщност от това, което съм чел съм останал с впечатление, че става и за тази цел, но винаги има риск - жените ни да ни изхвърлят от вкъщи :D :D :D Сега тренирам в едно фитнесче, което е близо до работата ми, а като съм в Павлово, предпочитам Славия ;)п.п. Ти как си, какво ново при теб?
Що да ни изхвърлят бе Хед, проблема ще дойде само ако в залата има много мацки, и вземеме да тренираме и други ‘мускули’ :D Драсни ми на лично твоя телефон, че не винаги вдигам на непознати номера.
09.10.11
00:04
Почивен ден.
8.30 ч. - палачинки със мед /донесоха ми го от Холандия и не, не е зелен/ :D
10.30 ч. две яйца и сирене.
13.30 ч. таратор, пилешко с ориз, крем карамел
16.30 ч. пилешко на скара, салата зеленчуци
19.30 ч. пиле с ориз, таратор
22.30 ч. извара, голям грейпфрут, лешници
Хрома и ванадила ги взех в 10.30, 16.30 и в 19.30 часа., в 8.30 си пих витамините, заради вчерашните крампи.
10.10.11
09:18
Вчера 09.10.2011
Почивен ден.
9.00 ч. овесени ядки
11.00 ч. 3 яйца, 2 тоста с кашкавал
13.00 ч. ориз със зеленчуци
15.30 ч. салата “Париж” или нещо подобно /зелена салата с дресинг и запечено сирене/ - оказа се вкусна и натурален сок.
19.00 ч. пилешка пържола, ориз
22.00 ч. 2 яйца, извара и кисело мляко
Видяхме се със sir Troll-a-lot за по бира и след това хоридме с него да видим FaceOff, който се оказа, че има много хубаво заведение. И двамата се оказаха много готини хора :)
10.10.11
11:38
Е, ще се изчервя сега :D Удоволствието беше взаимно, само дето ме заведе в града на греха за всеки опитващ се да намали килограмите :D
казано от head_hunter на 10.10.11, 09:18:
... и след това хоридме с него да видим FaceOff, който се оказа, че има много хубаво заведение...
Чудесно! Значи, ето къде ще проведем следващата форумна среща :D :D :D
10.10.11
11:45
казано от karfi4ka на 10.10.11, 11:40:
... и след това хоридме с него да видим FaceOff, който се оказа, че има много хубаво заведение...
Хубаво е, но за форумна ще е малко :P
10.10.11
13:15
Много интересен експеримент :) Ванадия и хрома навремето (преди да се появят азотните бустери) бяха заобиколени с много хайп.
Спомням си аз как си взех първия хром-пиколинат от магазина на Джананов - с треперещи ръце го поделихме с един приятел и зачакахме неизбежното си превръщане в мускулести чудовища. Нещо като костенурките-нинджа - топваш ги в мутаген и резултата е налице.
И за двете има толкова противоречиви неща като изследвания (ако някой го интересува ще ги постна тук), че личното мнение на head-hunter поне за мен ще е решаващо.
10.10.11
13:58
казано от karfi4ka на 10.10.11, 11:40:
Да, както каза колегата - мъничко е, като място ;) Трябва обаче да се организира нещо, че аз предния път пропуснах ;(
казано от Solomon Kane на 10.10.11, 13:15:
Много интересен експеримент :) Ванадия и хрома навремето (преди да се появят азотните бустери) бяха заобиколени с много хайп.
Спомням си аз как си взех първия хром-пиколинат от магазина на Джананов - с треперещи ръце го поделихме с един приятел и зачакахме неизбежното си превръщане в мускулести чудовища. Нещо като костенурките-нинджа - топваш ги в мутаген и резултата е налице.
И за двете има толкова противоречиви неща като изследвания (ако някой го интересува ще ги постна тук), че личното мнение на head-hunter поне за мен ще е решаващо.
Винаги ме караш да се хиля много, като правиш такива сравнения. :D Дай на ЛС мейл, че да ти пратя книжките, които ти бях обещал, че линковете са повредени ;) Ще се постарая да съм максимално обективен и за това спазвам стриктно храненията, колкото и да ми писва на моменти :D :D :D
п.п. Solomon Kane за мен, пък има голямо значение, мнението ти, та ще се радвам, ако нещо не ти хареса или имаш препоръки да пишеш ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.10.11 14:06.
Вчера 09.10.2011
Видяхме се със sir Troll-a-lot за по бира и след това хоридме с него да видим FaceOff, който се оказа, че има много хубаво заведение. И двамата се оказаха много готини хора :)
Готини, готини, колко па да сме готини.. :D Както каза сър Трол - удоволствието беше взаимно. Следващия път трябва да пробваш пилешкото, от холандски кокошки е, и ти става едно весело.. :D
10.10.11
22:11
казано от FaceOff на 10.10.11, 19:30:
Вчера 09.10.2011
Готини, готини, колко па да сме готини.. :D Както каза сър Трол - удоволствието беше взаимно. Следващия път трябва да пробваш пилешкото, от холандски кокошки е, и ти става едно весело.. :D
Що не каза :D Още утре идвам :D
Хед, нали не си споменавал в Гохард какъв цикъл правиш, че ще ти се смее аудиторията :D :D :D :D
10.10.11
22:28
казано от antov12 на 10.10.11, 22:07:
Преди време към хрома + ванадила се препоръчваше и алфа-липоева киселина.
Спомням си, че съм чел преди време нещо по въпроса, но просто навсякъде го препоръчват точно в тази комбинация ванадила, та това беше причината да я направя така. Твоите постове също ги чета с много голям интерес и ще се радвам на всякакви препоръки. :)
казано от Valdis на 10.10.11, 22:14:
Хед, нали не си споменавал в Гохард какъв цикъл правиш, че ще ти се смее аудиторията :D :D :D :D
Стар съм вече и виж, какви са ми “циклите” :D :D :D
10.10.11
22:31
казано от Valdis на 10.10.11, 22:30:
Ние с тебе требе да сме около набори май?
Е пък някъде там сме :D
11.10.11
00:37
Хром пиколинат съм изпил поне 4-5 опаковки по 100табл. по 200мкг, даже едната опаковка беше 250табл., и някакъв осезаем ефект не съм видял. За конрол на апетита и някакви подобни не мога да говоря, защото аз не се впечатлявам от някакви полу-субективни фактори. Още помня една колежка като и се падна по бионеорганична химия курсова работа за хрома и без малко да докаже теориите как Cr5+ уврежда ДНК, само дето не можа да намери толкова алкална среда или редокси двойка в организма при която да се получи.
За ванадия трябваше преди 3 години да участвам на една конференция за използването на металите в медицината и спорта и бях посъбрал към 50-60 статии, няколко специализирани книжки и 2 патента. Основното което е ясно - тръгват от сходството му с фосфора и от там инхибиращи свойства по отношение на тирозин киназата, т.е. “инсулино-подобен” ефект по отношение на транспорт на някои вещества през клетъчната мембрана. Ванадил сулфата е с по-слаба усвоимост в сравнение с останалите органични соли. Поради разбираеми причини (патента е канадски от 1993г), за най-ефективен се смята bis(maltolato)oxovanadium(IV) [BMOV] - т.е. съединение на ванадиловия катион със степен на окисление 4+ на ванадия с малтитола. По-рано, ако не се лъжа TwinLab, имаха препарат съдържащ BMOV. За мене единствения по-значим плюс при органичните форми е, че се приемат по-малки дози и ако започне да се натрупва в костите или някои тъкани - бял дроб, черен дроб, бъбреци, то няма да е толкова осезаемо.
Личното ми мнение, че едната доза ванадил трябва да се приема след тренировка, а хрома с въглехидратните хранения, заедно с цинк или ZMA.
п.п. Теглото на ванадия на едната картинка - 1,8мг е за чист ванадий, а не за цялото съединение. За ванадиловият сулфат пентахидрат, това е около 1/5 от теглото - т.е. около 9мг ванадил сулфат.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 11.10.11 00:43.
11.10.11
07:12
Краси, точно вчера си мислех, че остава и ти да се включиш, та да стане дневника доста по-интересен. :)
Мисля си, че при следващия експеримент с някоя от популярните или не чак толкова добавки, ще се получи доста по-интересно, ако се консултирам с Теб, Соломон и Антов ;) Едната доза ванадил я приемам след тренировка, с обедното хранене /около 13 часа/. Гледам да го пия със по-стабилните хранения.
11.10.11
15:53
Вчера 10.10.2011
Тренировка - гръб и трицепс.
- придърпване на вертикален скрипец с широк хват 3х8 - 8х70, 8х80, 8х90
- придърпване на долен скрипец - 3х8 - 8х70, 8х80, 8х90
- придърпване на скрипец с тесен хват - 3х8 - 8х70, 8х70, 8х80
- Френско с прав лост - 3х8 - 8х30, 8х40, 8х40
- Лег с тесен хват - 3х8 - 8х60, 8х70, 6х80
- придърпване на горен скрипец с въже - 3х8 - 8х60, 8х60, 8х60
Храна:
6,30 - сандвичи с кашкавал, сирене и яйце на фурна
10,00 - 3 яйца и малко овесени ядки
13,00 - доза протеин
13.40 - два сандвича с пилешко филе и зеленчуци
15.30 - сурови лешници и кофичка кисело мляко
18.30 - пилешка супа само с бяло месо
22.00 - компонентен протеин /свършила е изварата, а в неделя забравих да си взема/
Сън - 8.30 ч. Гледам да е средно по 8 часа.
казано от Krasimir Yolov на 11.10.11, 00:37:
Хром пиколинат съм изпил поне 4-5 опаковки по 100табл. по 200мкг, даже едната опаковка беше 250табл., и някакъв осезаем ефект не съм видял.
И аз така. :)
@head - евала за подновяването! :)
11.10.11
19:16
А комбинация ванадил-хром някой да е правил?
11.10.11
22:57
Едва ли някой ще е давал пари за тази комбинация. Ванадил сулфата не е от най-евтините суплементи. Навремето си бях “заплюл” една кутийка от 100гр с ванадил сулфат пентахидрат на Merck, но така и не ми се отдаде шанс да я “цапардосам”. Иначе като съединение на външен вид представлява ярко сини кристали подобни на медния сулфат (синият камък, дето си пръскат лозята с него).
Продукта на TwinLab се казва Super Vanadyl Fuel (http://www.supplementdata.com/nsr-0705u.html , http://www.healthsuperstore.com/p-twinlab-super-vanadyl-fuel.htm) и според мен е добра комбинация между синергистично (допълващо се) действащи съставки. В състава си вклюва не само ванадий и хром, но и цинк и магнезий, както и манган и селен, които според мен са много правилно подбрани. Малко са се заплеснали с дозите на витамините, но комбинацията сигурно е била разработена за по-сериозно занимаващи се. Като се има предвид, че сигурно е пуснат преди около 5 години, то за времето си е бил доста добра комбинация. Оказа се, че използват като източник на ванадий основно служи ванадил сулфат и в по-малка степен BMOV (bis (maltolato) oxovanadium). Явно заради цената.
Защо тренировката ти за гръб е предимно от скрипци? (извинявай, ако си казвал някъде)