Въпрос относно скромно стакче

11.10.11
19:17

Здравейте!
На 17 години съм, 180см., 80кг. и с година и половина стаж в залата. Навън вече започва да се застудява и поради това възнамерявам да се подготвя с едно скромно стакче. Скромно, понеже не разполагам с кой знае какви средства. Смятам едно от нещицата, които да закупя, да бъде креатин. Четох на доста места с какво върви да се комбинира той и стигнах до два варианта: креатин+BCAAs+глутамин и креатин+глутамин+таурин. Ето тук идва и моят въпрос - коя от двете комбинации, според Вас, е по-добрата или, с други думи, коя да избера?
Разбира се, можете да ми препоръчате и нещо друго като добавка, защото все още не съм закупил нищо. Но все пак, ако не можете да ми дадете препоръка за нещо друго, което е по-ефективно от добавките, към които аз съм се насочил, то поне ми отговорете на въпроса 3 реда по-нагоре.
Благодаря предварително на всички за оказаната помощ!

11.10.11
19:21

Лично мое мнение е , че креатин+глутамин+бцаа е по-добрият вариант. ;)

11.10.11
21:23

Съгласен съм, креатин + глутамин + бцаа, перфектно, ако имаше и протеин щеше да е супер :)

11.10.11
21:31

казано от Мирослав Николов на 11.10.11, 21:23:

Съгласен съм, креатин + глутамин + бцаа, перфектно, ако имаше и протеин щеше да е супер :)

хехехехе има ли тема да не се включиш?
или бцаа или протеин, няма смисъл и от двете!

11.10.11
21:43

Така е, протеина по-добре, и това е мое мнение, МОЕ ! прочети го преди пак да се опиташ да ме оплюеш...

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 11.10.11 21:44.

11.10.11
21:53

казано от Мирослав Николов на 11.10.11, 21:43:

Така е, протеина по-добре, и това е мое мнение, МОЕ ! прочети го преди пак да се опиташ да ме оплюеш...

писал си “И” , а не “или” нещо не четееме едни и същи постове

11.10.11
21:55

Явно съм объркал, просто протеин + креатин + глутамин е добре, или БЦАА + креатин и глутамин

HE

11.10.11
22:12

казано от Мирослав Николов на 11.10.11, 21:55:

Явно съм объркал, просто протеин + креатин + глутамин е добре, или БЦАА + креатин и глутамин

Смяташ ли, че щом е обявил “нисък бюджет” ще му стигат парите за работещи дози глутамин?
За мен лично комбинацията е протеин + креатин. Доказана е многократно и работи. Важни са и хранителния и тренировъчния режим, но ако няма такива - сам ще се убеди в какво точно се изразява ползата от тях.

11.10.11
22:18

казано от head_hunter на 11.10.11, 22:12:

казано от Мирослав Николов на 11.10.11, 21:55:

Смяташ ли, че щом е обявил “нисък бюджет” ще му стигат парите за работещи дози глутамин?
За мен лично комбинацията е протеин + креатин. Доказана е многократно и работи. Важни са и хранителния и тренировъчния режим, но ако няма такива - сам ще се убеди в какво точно се изразява ползата от тях.

Както винаги си мега прав Хеад-хънтър ... колегата му предложи и протеин , то може и още купчина с “буркани” , но нали е такъв бюджета .. ама като не гледат някой хора и карат по инерция с писането :)

HE

11.10.11
22:23

Смятам, че отделените пари за глутамин и ВСАА, ще стигнат за 5 либри протеин, че може и да останат.

11.10.11
22:27

казано от head_hunter на 11.10.11, 22:23:

Смятам, че отделените пари за глутамин и ВСАА, ще стигнат за 5 либри протеин, че може и да останат.

Ами като цяло това наистина май е най-доброто и компонентно решение-протеина , колкото до глутамина както спомена не се знае дали може да си позволи нужните количества на ден като грамаж от него , защото пък ако го “пази” за по-дълго време на прием , файда май нулева.
Достатъчно добри отзиви мисля , че му се споделиха на колегата .. барем да се по-разрови още ако няма доверие и да чете или да си хареса някой от всичките комбинации и да пробва.

11.10.11
22:31

Основата е протеин, креатин, витамини, омега- точно в този ред степенувани по важност. След това идват БЦАА, глутамин, енергитици и т.н.

Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 11.10.11 22:32.

11.10.11
22:46

Благодаря Ви за помощта. Още малко ми остава да реша какво да закупя. (то май стана като че ли ще купувам кола..)

Едно последно питане - давам Ви два варианта за марка на съответния вид добавка, вие казвайте коя от двете да избера:
Креатин 500 гр. - SciTec - цената му е добра (19-20лв.) а и четох, че няма голяма разлика между монохидратите на различните фирми, така че се спрях на него
BCAAs - USP Labs Modern BCAA (430гр.) ИЛИ Interactive BCAA Elite (600гр., 39 лв., нещо прекалено изгодно ми се видя, сигурно не става за нищо или?)
Глутамин - SciTec (600гр.) ИЛИ Syntrax GluFM (500гр.)
Може и таурина да добавя, ако избера този вариант.

Та така - по едни BCAAs и глутамин от двата варианта, които съм дал, заедно с креатина (може би и таурин) ИЛИ както ми препоръча head_hunter - креатин и протеин? Това е последното ми питане..
Благодаря Ви предварително.

11.10.11
23:25

Подкрепям мнението на Хеад-Хънтър, и ти препоръчвам протеин + креатин (100% whey gold standard + creatine scitec или optimum nutrition)

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 11.10.11 23:28.

12.10.11
00:47

Няма ли да спреш да пишеш безсмислени постове бе :Х Първо се съгласяваш с Доминик,ама много бързо си измени мнението и се съгласи с Хед хънтър... Следователно твоите постове са безсмислени ! Като си съгласен и ги подкрепяш защо просто не подкрепиш мнението ? Кел файда , че си натрупал 2 поста повече...

“Едно последно питане - давам Ви два варианта за марка на съответния вид добавка, вие казвайте коя от двете да избера:
Креатин 500 гр. - SciTec - цената му е добра (19-20лв.) а и четох, че няма голяма разлика между монохидратите на различните фирми, така че се спрях на него
BCAAs - USP Labs Modern BCAA (430гр.) ИЛИ Interactive BCAA Elite (600гр., 39 лв., нещо прекалено изгодно ми се видя, сигурно не става за нищо или?)
Глутамин - SciTec (600гр.) ИЛИ Syntrax GluFM (500гр.) “
Здравей. Значи креатина е добър, но не очаквай чудеса от него, за мен креатина е малко прехвалена добавка. Приемай достатъчно вода с него. Бих ти препоръчал БЦАА-то на Pure Supplementes Bcaa Blast - добра цена, добри отзиви. Модерн БЦАА за мен си е адски много маркетинг, защото 8:1:1 е най-евтината суровина за приготвяне и не е особено ефективна. Синтракс Глутамина е страхотен, но на тях качеството винаги им е било супер, но е скъп, а и работещите дози са ти по 20-25 грама. Ако съм с ограничен бюджет, бих си взел рибено масло, някаква пудра на прах(Whey Shake например), заедно с CarboGain на Now Foods, ако остане нещо - БЦАА. След тренировка пиеш шейк от порядъка 5 грама креатин, 30-40 грама от пудрата и 60-80 грама от CarboGain. Не виждам смисъл да пиеш пудрата през друго време, ако се храниш що-годе добре.

12.10.11
12:58

казано от Rasengan94 на 12.10.11, 00:47:

Няма ли да спреш да пишеш безсмислени постове бе :Х Първо се съгласяваш с Доминик,ама много бързо си измени мнението и се съгласи с Хед хънтър... Следователно твоите постове са безсмислени ! Като си съгласен и ги подкрепяш защо просто не подкрепиш мнението ? Кел файда , че си натрупал 2 поста повече...

Еми да съгласен съм - проблем ?
Може да избере: протеин + креатин или БЦАА + креатин + глутамин, и в двата варианта да виждаш нещо грешно, че да не съм съгласен и с мнението на двамата ??

12.10.11
15:16

Проблем нямам с това , че си си съгласен . Проблема ми е , че само спамиш ^^ Както казах - като си съгласен можеше просто да подкрепишмненията с глас !

П.П. Поста ми се е получил леко остър,но идеята не беше да те засегна .. :)

12.10.11
16:37

Няма проблем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1