Наскоро ми беше хакнат компа.

DO

11.10.11
12:44

.

Темата беше редактирана от donsir на 09.12.11 16:50.

Здравей,

Ако въпросът ти е адресиран към нас, може да ти гарантираме, че личните ти данни (реално само имейл адресът), които не се индексират от търсачки, не се споделят където и да е извън рамките на нашата система.

Що се отнася за спам-а - не е задължително да си използвал имейла си в който и да е сайт, за да получаваш такива писма.

DO

11.10.11
13:32

.

Мнението беше редактирано от donsir на 09.12.11 16:49.

11.10.11
13:59

Аз не разбирам след като си оставил компютъра си да се напълни с 90 вируса по собствените ти думи, защо смяташ, че знаеш кой и как точно е проникнал и е използвал акаунтите ти? Абсурдно е да отправяш такива обвинения.

DO

11.10.11
14:28

.

11.10.11
14:53

казано от unnamed на 11.10.11, 14:28:

А при положение,че не съм въвеждал инфо за дебитни карти ,а само адрес,имена и телефони (из различните акаунти) трябва ли да се притеснявам,че ще след време ще ми се появи някоя тлъста сметка с лихви?

Аз лично не мисля, че имаш от какво да се притесняваш. Трябва да си направиш изводи обаче - задължително си сложи истински файъруол (този на Window$ е умряла работа). Аз ползвам на уиндоуския комп Comodo - малко е досаден, но не пуска нищо и никого неоторизирано нито навътре, нито навън.
И още нещо - за какво мислиш служат голямата част от тези вируси? Отминаха отдавна времената, когато вирусите се правеха ей така, от проклетия. Сега си имат функции - дали ще ги наречеш троянски коне или руттулкитове, все едно. При 90 парчета продължавам да твърдя, че не можеш да знаеш кой и откъде се е възползвал.

DO

11.10.11
15:24

.

11.10.11
15:36

казано от unnamed на 11.10.11, 15:24:

Иначе това Combo свободно ли си го download или си инвестирал в сигурността на компа?

Ползвам безплатната версия - за домашна употреба ми е предостатъчна. Сваляш я от официалния сайт и следваш инструкциите:

http://personalfirewall.comodo.com/

От 3-4 години съм с нея на старата трошка с XP у нас, не е пропуснала нищо. На моменти е досадна, но си струва.

HE

11.10.11
22:06

Е те хората са измислили антивирусни. При положение, че читава антивирусна върви около 40 лв. за година - защо не сте се подсигурили? Това с мейла не е гаранция за нищо и Митко ти го каза. Търговия с електронни пощи съществува от времето на модемите, та не виждам къде е проблема тук? Да не говорим, че по-свясните рутери си имат firewall.

11.10.11
22:20

казано от head_hunter на 11.10.11, 22:06:

Е те хората са измислили антивирусни. При положение, че читава антивирусна върви около 40 лв. за година - защо не сте се подсигурили? Това с мейла не е гаранция за нищо и Митко ти го каза. Търговия с електронни пощи съществува от времето на модемите, та не виждам къде е проблема тук? Да не говорим, че по-свясните рутери си имат firewall.

Всъщност и 40 лева не са нужни. Ikarus.at- една от най-сигурните антивирусни при това всеки месец може да се абонираш безплатно,чрез e-mail. Легитимно, сигурно и БЕЗПЛАТНО :)

HE

11.10.11
22:41

казано от Ramon Dekkers на 11.10.11, 22:20:

Легитимно, сигурно и БЕЗПЛАТНО :)

Не, че нещо, но безплатен обяд няма ;)

11.10.11
22:52

е разбира се, дава доста false positive , но аз и без тва съм си параноик :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1