11.10.11
19:45
Студент съм и постоянно гледам разни рецепти за здравословно хранене в интернет и по книги...
Та за 1 беден студент като мене няма по-евтин протеин от бобът и лещата...
И от там въпросът при положение че изисква следните продукти:
около 200 г боб (бял, шарен)
1 морков
1 червена чушка, може сушена
1 глава кромид лук
джоджен – 1 суп. лъж.
магданоз – 1/2 китка
червен пипер
защо никой не го препоръчва за диети (говоря за боб от ТАЗИ РЕЦЕПТА без никаква сол и сланини и т.н.)
п.п. И 1 глуповат въпрос ама не намерих отговор ...на етикета на боба пише “бла бла въглехидрати на 100гр” та...100 гр готов продукт или суров... защотото 100гр суров боб като се свари си е дооооста и ми се струва малко като калории
Темата беше редактирана от Osho Hrumpy на 11.10.11 19:46.
ако питаш мене прави си боба без нищо, само с щипка сол го сваряш и го прецеждаш. Така става с морков/патладжан/чушка супер салата. Добавяш зза 2 лева 200гр пилешко или за 1.50 500гр дроб и имаш 2-3 яденета протеинови. Имай впредвид ,че протеина в боба е с непълен аминокиселинен профил- не може да замести месото/яйцата/изварата :)
11.10.11
20:23
Препоръчвам ти извара,яйца,пилешки сърца,дробчета,прясно мляко.Това са евтините източници на протеин :) За въглехидратните храни няма какво да говорим те са си евтини по принцип :)
11.10.11
20:30
Момчета внимавайте с тия субпрудукти, защото са бъкани с пурини и пикочната киселина скача до небесата. За момента най-качествения и евтин протеин си остава рибата. Няма антибиотици, както в пилетата не е расла във ферма 5лв/кг скумрия, хем вкусно хем полезно заради мастните киселини. Другото разбира се е изварата като бавен протеин.
11.10.11
20:57
Рибата е вариант, но не и за такива като мен - от малка ми прилошава само от миризмата! А иначе за това колко е полезна, спор няма.
казано от Dimitar_ivanov на 11.10.11, 20:30:
Момчета внимавайте с тия субпрудукти, защото са бъкани с пурини и пикочната киселина скача до небесата. За момента най-качествения и евтин протеин си остава рибата. Няма антибиотици, както в пилетата не е расла във ферма 5лв/кг скумрия, хем вкусно хем полезно заради мастните киселини. Другото разбира се е изварата като бавен протеин.
мхм то щото като е риба та е 100% чиста... нали сума хора изреваха с пангасиуса ... та и скумрията от де да я знаеш ,че не я обработват с нещо , нищо ,че е морска риба
+тва не всеки обича риба. аз също
Мнението беше редактирано от Абазаба на 11.10.11 20:59.
12.10.11
18:05
Аееее... Нали ако сготвя риба в стаята ще ме изгонят съквартирантите със се парцалите...
Не е решение...
Рамон иначе 10кс за идеята ^^
казано от Osho Hrumpy на 12.10.11, 18:05:
Аееее... Нали ако сготвя риба в стаята ще ме изгонят съквартирантите със се парцалите...
Не е решение...
Рамон иначе 10кс за идеята ^^
С боба ще те изгонят още по-бързо :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 12.10.11 18:11.
12.10.11
19:15
Значи най-доброто, което може да ти даде вегетарианството- почти пълен амино профил- трябва да съчетаваш бобените със зърнени- примерно- ориз и грах...Но не грах на обед, а на вечеря ориз, а трябва заедно да се поемат.