30.05.04
13:43
Може ли някой да ми направи нова тренирова4на програма за маса?
Сегашната ми е:
1.Гърди и средно рамо
2.Гръб
3.——-
4.Трицепс и предно рамо
5.Бицепс и задно рамо
6.Крака
7.——-
Благодаря!
nikoi ne moje da ti pomogne vuz osnova na infoto koeto si dal…trqbva da se znae tegloto ti, dietata, godinite, dietata, ot kolko vreme trenirash…
30.05.04
15:37
181 см,80 кг,от 2 години,програма за маса,на 17 години съм
mojesh da probvash sledniq split:
1. den: Bizeps i ramo, kato pravish ramoto pochvash ot sredno ramo, prednoto moje da ne go izolirash vuobshte zashtoto e dostatuchno natovareno ot trenirovkata za gurdi.
2. den: pochivka
3. den: Grub i bizeps, kato pravish grub izbqgvai uprajneniqta koito natovarvat prekomerno i bizepsa, naprimer nabiraniq s obraten hvat, grebane s obraten hvat i t.n.
4. den: pochivka
5. den: Kraka i trizeps, trizpesa e malka grupa ne ti trqbva mnogo da go natovarvash, zatova prakticheski trenirovkata ti trqbva da izglejda taka: 45min kraka, 15 min trizeps.
6. i 7. den pochivka.
Ako iskash masa se starai da ne trenirash poveche ot 1 chas, Probvai s 3 uprajneniq za muskulna grupa, purvite 2 osnovni, poslednoto izolirashto, ako uspqvash da svurshish za 1 chas ili po-malko mojesh da pravish po oshte 1 za golemit muskuli. Ako iskash samo masa, 3 puti na sedmiza ti stiga da trenirash ako e tejko i intenzivno,hrani se dobre i si pochivai. Uspeh!
Ami gurdi zabravi :)
Az 6te ti napi6a moiata. ako ti haresa ia probvai:
1. Gurdi i bizeps
2. po4ivka
3. po4ivka
4. grub i trizeps
5. po4ivka
6. ramo i kraka
7. po4ivka
Taka mi kazaha, 4e imat dostatu4no vreme da rastat vsi4ki grupi. Zna4i pravi po 4 serii (1 zagriava6ta i 3 rabotni do 8 povorenia ne do otkaz)
Po4ivkite da sa okolo 1 min. Spored men ne pravi uprajnenia na ma6ina.(e moje, no da ne sa pove4e ot 20%)
Za gurdi-flais ot poluleg, poluleg, leg
Za bizeps-koncentri4no, skot, ot stoej sguvane
Za grub-nabirane, t-6tanga, murtva tiaga ili grubni ekstenzii, moje grebane ili skripec
Za triceps-leg tesen hvat, frensko, kik bek, skripec
Za ramo-dumbeli vstrani, arnord pres i ramenni presi.
Ako ti haresva ia probvai. Ne pretendiram, 4e deistva ili e dobra. Na men si mi haresva i taka si treniram… :D
30.05.04
16:28
Много ви благодаря и на двамата!
П.П. 1 мин. не е ли малко,при положение 4е правя маса?
Ne e malko, za6toto ne stiga6 do otkaz. A mejdu drugoto kakto razbiram 6te se zobi6 i tazi programa niama da ti e dostatu4na ako iska6 “OGROMNITE” rezultati na himicite.
sorka oburkal sum kato sum pisal!
1.den e gurdi i ramo!
ako iskash moga da ti kaja tochno kak treniram az, koi uprajneniq pravq i v kakuv red….
Osven tova povtoreniqta da mejdu 8 i 12! Do otkaz samo v 1voto uprajnenie za muskulna grupa.
30.05.04
17:55
[quote author=“neonik”]sorka oburkal sum kato sum pisal!
1.den e gurdi i ramo!
ako iskash moga da ti kaja tochno kak treniram az, koi uprajneniq pravq i v kakuv red….
Osven tova povtoreniqta da mejdu 8 i 12! Do otkaz samo v 1voto uprajnenie za muskulna grupa.
Ok,kaji mi
30.05.04
17:57
[quote author=“Mr. Muskul”]Ne e malko, za6toto ne stiga6 do otkaz. A mejdu drugoto kakto razbiram 6te se zobi6 i tazi programa niama da ti e dostatu4na ako iska6 “OGROMNITE” rezultati na himicite.
Nqma da e sega,rano mi e o6te
gurdi: lejanka s shtanga, naklonena s db, flais
ramo: ramenni presi zad vrat, zadno ramo, povdigane za predno
grub: nabiraniq shirok hvat, murtva tqga ili grebane sus shtanga, grebane tqsno na mashina
bizeps: sguvane prava shtanga, chukcheta, skotova s db
kraka: klekove shtangata otpred, razguvane kvadr. v superseriq sus sguvane za zadno bedro, eventualno prasec
trizpes: tesen hvat lejanka, frensko, suhi kofichki ili skripec
Reda e tozi v koito purvo e nai bazovoto dvijenie, mojesh da gi vurtish, purvite dve za vsqka grupa koito sum ti napisal, mojesh da promenqsh /primer: pravish za gurdi purvo gorna chast posle obiknovena lejanka ili na obraten naklon, dali sus shtanga ili s db sam reshavash, az lichno obicham da ima i ot dvata vidq uprajneniq…/ Purvoto i nai tejkoto dvijenie za grupa go pravish v 3-4-5 serii kolkoto sila imash, sled tova po 3 v 8-12 povtoreniq, tova e building ne silov triboi ne ti trqbvat malko povtoreniq kakto i ne e nujno da stigash do otkaz…Pravi go taka kakto go useshstash! I nai vajnoto spored men, s tazi programa riska da pretrenirash e minimalen zashtoto vsqka grupa raboti veduj v sedmizata. Ako za vtorata grupa za denq /malkata/ sa ti mnogo uprajneniqta ili ne uspqvash da napravish trenirovkata za 1 chas mojesh da pravish samo 2 po uprajneniq, povqrvai nqma da sa ti malko! Uspeh :D
30.05.04
18:32
Още един път ти благодаря(май много стана) :lol:
Бицепса не се ли натоварва много,шото го гледам 4е го правиш на един ден с гърба,дори и да не правиш упражнения за гръб в които се използва голям % от биц.
Ne se pritesnqvai vij kakvo sum ti napisal v po-gorniq post. Taka izbqgvash pretreniraneto. Ako mnogo natovarvane useshtash pravi samo 1-2 uprajneniq za bizeps, tova e ideqta, nqma da imash sila suotvetno nqma da pravish s mnogo tejest, suotvetno izbqgash riska ot kontuziq - tova v ramoto, trizpesa i bizepsa=) Pompi po taq programka kakto ti kazah ne poveche ot 1 chas, nai mnogo 1 chas 15 min trenirovka, t.e. intenzivno i kaji dali ima efekt, pri men pone dosega tova e nai dobroto koeto sum pravil :D
30.05.04
19:32
ok 6te probvam i 2-te da ne se obidi nqkoi i kato otida na Mister Olimpia kato mi vzemat intervu sled pobedata 6te spomena va6ite imena,stava li? :lol:
Vie kato polzvahte tiq programi po kolko ka4ihte (kilograma i santimetra)?
Da ne e bilo kato ste zapo4vali,purvite 6 meseca,6oto to edna vafla prez denq da izqde6 vse ka4va6!
ne se pritesnqvai za trenirovkite v zalata, tova e nai malkoto neshto ot zqloto zveno - trenirane, qdene, pochivka. Konzentrirai se nad poslednite dve, trenirovkite shte imat GOLQMO znachenie kato natrupash 5 godini i poveche opit i reshish da shlaifash detailite, kogato tqloto ti e priviknalo na vsichkoto natovarvane koeto mu davash…kogato muskulite ti sprat da rastat…dotogava imash mnogo vreme :D
30.05.04
20:03
ami moga li da vurtq veloargumetor zaedno s presi primerno 2 puti v sedmicata po 20 min da ne se omaznqvam prekaleno burzo
probvai s moita ako celish po golemi ry4i4ki :
1. gyrdi krak
2. -
3. biceps triceps
4.-
5. gryb ramo
6. biceps triceps
7. -
1-7 sa ponedelnik, vt. , ... nedelq
mojesh da slosjish i trapec pri den 1 ako imash jelanie
Samo edinia li krak trenira6? :lol:
Hmm az probvah mnogo podobna programa, no ne6to ne polu4ih dostatu4no rastej. Vse pak moje bi triabva da poslu6a6 vanisher, no spored men 3 puti na sedmica sa dostatu4ni.
krak"a” ! :)
a tri, tri ama vse pak spokoino mojesh da slojish trenirovka za ryce dva pyti…muskulite si po4ivat 2-3 dena i im stiga…ako iskash po byrz rastej na rykata nai dobre s dobri vystanovitelni preparati i da si pravish 2pyti sedmichno biceps i triceps….a predmishnica si se trenira pokrai vsichko drugo
btw ot mnogo stiskane i dyrjane na tejesti silata mi na hvata e stanal pone 3no po silen otkakto kat po4nah fitnesa
31.05.04
14:45
za bicepsa me e strah da ne stane obraten rastej.2 puti v sedmicata i edin put vtori4no s gurba? :roll:
01.06.04
15:11
Creatin
emi ne e dostaty4no no vse pak e neshto
no ne znam kakvo e tova obraten efekt…trenirai po taq sistema ako chuvstvash rpetovarvane prosto smeni nqkoi element
awe vanisher q kaiji ne6to ako iskam pove4e cicki 4e ne6to i te ne sa mi mn cvetu6ti az kila si digam za teh ama ne6to ne izglejdat kato na pove4eto ora
tsukero: Ako veche ne go pravish - pochvai s naklonena nagore lejanka i vinagi pravi flys nakraq na trenirovkata za gurdi. Pri mene tova imashe NEBEROQTEN EFEKT! Uspeh
02.06.04
20:16
Beckham прегледай сплитовете които сме писали тука във форума. И си харесай някой и го пробвай. Така ние да ти направим програма като не те знаем кое ти изнася да правиш. Примерно на мен не ми изнася да правя гърди и рамо. Също и трицепс и рамо. Най-добре е ти да си направиш програмата. Но не мога да разбера какво не ти харесва на предишната ти програма ? Щом искаш да я сменяш значи имаш някакъв проблем ?
02.06.04
23:06
[quote author=“Bad^Boy”]Beckham прегледай сплитовете които сме писали тука във форума. И си харесай някой и го пробвай. Така ние да ти направим програма като не те знаем кое ти изнася да правиш. Примерно на мен не ми изнася да правя гърди и рамо. Също и трицепс и рамо. Най-добре е ти да си направиш програмата. Но не мога да разбера какво не ти харесва на предишната ти програма ? Щом искаш да я сменяш значи имаш някакъв проблем ?
zastoi