15.10.11
18:33
Здравейте, имам проблеми с конструирането на идващите месеци, тренирам от половин година (сигурно на тези, който четат повече моите теми им е писнало да се повтарям ама карай :D), през която 4 месеца тренирах за маса и 2 за сила.Имам добър прогрес и не ща да го губя, почнах от Май.Последната ми програма беше “Сила в завет от старата школа”, 1 седмица след нея (изминалата седмица) тренирах по “Ефикасна програма за покачване на мускулна маса” 5 дневен сплит.Обаче видях, че нямам стажа за да я започвам, но трябваше да завърша седмицата и през това време си записвах резултатите :D (За 1 седмица :D)
Понеделник тренирах гърди (към 6 следобяд)
Имах мускулна треска в гърдите и бицепса до Сряда
Вторник тренирах гръб
Имах лека мускулна треска в гърба до Сряда
Сряда тренирах крака
Имах мускулна треска в краката
Четвъртък - Рамо трапец корем
Имах мускулна треска
И вчера Петъка - Ръце
Имам мускулна треска - днес Събота
В трицепса е повече
Тренирам от 6 следобяд до към 8.
Като на изповед съм..Старая се да си набавям информация относно тренировки, начини, цикли т.н обаче аз съм си такъв :D Всичко трябва да е OK ! За това и за най-малките въпроси се консултирам с вас и винаги изписвам 100 реда.
Започвам да оформям и чистя от Април.Обаче до Април има 6 месеца. Намислил съм си да тренирам 4 месеца още маса, то и тука се чудя още за избора на програма, но съм се спрял на 5 различни програми и ще избирам.Ще избера една, (Може да направя още 1 тема)..
След тези 4 месеца се чудя какво да правя, да започвам директно релеф или да мина през програма за Кондиция и Издръжливост или пък да започна втора програма за сила.
Като задължително началото на Май почвам да чистя много сериозно, Давам време за оформяне 4 месеца тази година, защото съм още начинаещ и с покачването на маса съм се горе-долу оформил.Докато догодина ще е различно.Но това е друг въпрос.Ако споделите с мен вие как щяхте да постъпите и ми дадете наставления ще съм ви благодарен.
Share Experience
Поздрави Ванчо !
Аз щях да си правя и 6-те месеца маса до Април! Като вдигаш масата, вдигаш и силата :)
И това е добра идея, само да попитам 1 въпрос.Тренировката за Кондиция и издръжливост кога се прави ? Преди “Чистенето” или след него ?
Усетил съм, че с натрупването на маса, натрупах и сила, но не е ли по различно когато тренираш само за сила, а не да придобиваш такава от масата ?
Защото като сваля лятото няма ли да загубя тази сила, както ще загубя и килата ?
16.10.11
14:18
Много приказки много нещо... ама тренировка за сила, тренировка за маса, тренировка за издръжливост... много разливаш нещата... Ти билдърската ли тренираш... ако ДА значи имаш три периода: на покачване на тегло, на поддържане на тегло ( редуциране ) и на сваляне на тегло. Издръжливоста и Кондицията не са приоритет в бодибилднга и не се залага на тях в бодибилдинг програмите... Зимния период е най-дълъг... периода на изчистване или редуциране са по-кратки.. ( това е в общия случай ) Ако искаш кондиция и издръжливост освен всичко това... ами Кросфит или EDT. Издръжливоста изисква продължителна работа на мускула/мускули което е обратно пропорционално на тежестите...Демек повече време под натоварване по-малко използвани тежест... При тренирането за покачване на сила се използват големи тежести което не позволява продължителни серии... Мускулната маса се прави с хранене както и свалянето на тегло...