17.10.11
08:53
Здравейте, след 3 годишна пауза реших преди месец и половина да се завърна във финтеса, Смея да твърдя,че бързо навлязох във форма. Тренирах 4 към 1 както следва
Ден 1-Гърди рамена
Ден 2- Гръб
Ден 3-Ръце
Ден 4-Крака
Както казах, бързо навлязох във горе долу поносима форма. Обаче, тъй като имах известни мазнини, сега някак си изгелждам добре, но не си харесвам качеството на мускула. Да ви кажа сега какво съм замислил като промяна на тренировъчния сплит. Мисля да е следния:
Ден 1-Гърди, рамена
Ден 2-Гръб, крака
Ден 3-Ръце
Ден 4-почивка, и после цъкула се повтаря.
Като мисля да редувам тежки и базови упражнения единия път, със по-леки тренировки и повече повторения път. Тоест пада се, 3 дена тежко, три дена по-леко. Както се вижда ще тренирам всяка мускулна група по два пъти седмично, нещо което не съм правил досега. За това моля за съвети и препоръки от хора, които имат опит с подобен тип тренировки. Краката умишлено ги слагам с гърба, тъй като там размери не гоня. И да кажа, не търся драстично свалане на килограми и голям релеф. А по - скоро качествена мускулна маса.
За харането, да не отварям отделна тема, мисля да не правя промени, ще се стремя да консумирам колкото се може по - голямо количество протеини, въглехидратите мисля да са в нормални норми, като повечето от тях ще са бавни, изключая тези които ще приемам веднага след тренировка.
Благодаря предварително!
17.10.11
09:31
казано от frappe на 17.10.11, 09:22:
Ами другите мусколни групи ?
Които са?
Не ми харесва сплита - цял ден за ръце, пък двете най-големи групи наблъскани заедно. Вярно, че зависи от целите, но все пак.
Отделно не каза колко време си тренирал, че се хвърляш директно на 6 тренировки седмично. Прекъсване от 3 години те прави начинаещ. Не си казал и колко серии и с каква интензивност ще правиш, но като цяло за подобен род тренировки ти трябва доста добро възстановяване.
17.10.11
09:47
Стажа ми около 8 години. Не съм съгласен, че това прекъсване ме прави начинаещ. Все пак, както знаем има ” мускулна памет” и тялото ми реагира, много по - добре от това на някой начинаещ, а и не мога да кажа че съм водил застоял начин на живот през това време. За ръцете не е проблем, могат да се пръснат с рамото и гърба, а краката да се отделят в самостоятелен ден. Както казах първите 3 дни, ще бъде тежка и интезивна тренировка, а втората тридневка, в по лека с преобладаващи оформящи упражнения. В общи линии се получава така, че от тежка до тежка, има 7 дена за въстановяване.
казано от frappe на 17.10.11, 19:01:
Ден 1-Гърди крака
Ден 2- корем ръце
Ден 3-крака рамо
Ден 4-гръб
Така е по-добре :)
17.10.11
20:12
Идеята ми е, да е тридневен сплит, за да мога да тренирам всяка мускулна група 2 пъти седмично.
казано от Георги Хънков на 17.10.11, 20:12:
Идеята ми е, да е тридневен сплит, за да мога да тренирам всяка мускулна група 2 пъти седмично.
Ще се претовариш няма смисъл :)
17.10.11
21:44
Георги Хънков
Както го каза излиза 6 дена подрет тренировка 1 почивка
Незнам дали знаеш,но аз да те светна,че мускула расте когато почива,с достатъчно сън и нужната почивка и само един път седмично трениране на отделна група е достатъчно да си имаш нужния прогрес.Според мен няма смисъл от 6 дневна тренировка,защото съм 100% сигурен,че няма да можеш да се възстановяваш както трябва и ще претренираш още на втората седмица.