Дневникът на Десо - вече истинско нацепване с тежки двусети!

Прескочи до:

Ами свалям си я нормално, на ръце :D

За днес:

Тяга - 160кг - 5х3
Поне 30 минути скачане на въже - най-добрата ми серия 37 скока. Дърво съм си.

Много тегаво след 4 часа сън. Тягата ме довърши и ми беше трудно да тренирам силово още, затова поскачах на въже... за да се науча.. и разбрах, че съм си дърво. Освен това се цапнах по лицето и сега под окото ми е синьо и подуто, все едно са ме били :D (rock)

28.09.11
23:41

100 кила на ръце сваляш без да хвърлиш щангата ? Фитили ползваш ли ?

Леле, Десо, даже аз мога да ти бия въжето. Вярно си дърво :)

казано от huckleberry на 28.09.11, 23:41:

100 кила на ръце сваляш без да хвърлиш щангата ? Фитили ползваш ли ?

Фитили не ползвам. Обръщам с hook grip и магнезий.

Госпоице V, вие в момента да не би да ми се подигравате?

Ами имайки в предвид аз какво дърво съм на въже и колко повече правя от теб..
О да, Велики :)

Но ако скачаш редовно и си поставиш за цел... Ще стане
И не ми се смей...но при мен много помогна скачането пред огледало. Не искам да си обеснявам дори защо :)
В началото едва цъках по 40-50 скока...

29.09.11
00:19

Ако това ще ви успокои - има хора, които са  по-зле от вас.

29.09.11
00:29

Няма проблеми, ще ви давам уроци по скачане на въже. Ама взимам скъпо :D
Дадохте ми идея какво още мога да тренирам в къщи. Даже си изрових едно въже (по-скоро кабел) и врътнах 80 скока за проба. Малко ми е тесен коридора, ама става :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.09.11 00:32.

Ти сега искаш да ни се изтъкнеш ли :)
А двойни превъртания можеш ли?
А да си кръстосаш ръцете?
Само при тези случаи ще приема урок от теб:Р Десо ще плаща... Някви хапове сигурно.
То и аз мога де, но са с изтекъл срок... Току виж действат повече

И аз имам едно въже, което си го нося ако няма подходящи условия за други тренировки. Забавно е, като си броиш, пък и можеш да си редуваш с нещо друго

За днес:

А: Power Clean & Jerk - 90kg - 7x1 , след което само Power Clean - 100kg x 1 , 105хF
Б: Гребане надхват - 90х5, 100х3х5, 90х5
В: Полулег с лост - 80кг - 3х5
След което един успешен стриктен Muscle Up на халки.
Г1: Кофи на халки - 10,8,6
Г2: Набирания - 12,10,8

Страхотни обръщания, на 105 малко не ми достигна, не можах да изтласкам с таза. Изтласкването с малко груба техника, но много сила. Гребането ме учуди, упражнение, което по принцип не правя ми е скочило с 10 кг като сила. За първи път правя чисти петици на 100кг и то три. Полулега и набиранията бяха протоколни, кофите на халки много по-стабилни отпреди, но се уморих бързо защото правих суперсерии с набиранията. И един успешен (малко измъчен) muscle up на халки без люлеене.

01.10.11
22:07

ами...дърпай се под лоста и с по-дълбок подклек влизай под него...може да няма фул екстеншън в таза и да останеш леко приседнал, но поне ракването на 105-те кила ще ти е в +...

след фейла...аз бих пробвал две единици на 100…или 3 двойки на 95…като идея само...

Мнението беше редактирано от slavko на 01.10.11 22:08.

Щях да ги правя и с клек, ако имах силен преден клек, варианта с клек ми е най-удобен, но имам да качвам сила.

За днес:
Повечко скачане на въже
2 успешни muscle ups с кьорава техника на халките.
3 рунда синди за проба
малко суингове за лигавене
5 muscle ups в серия на лоста.

Не знам колко килограми съм, но ръката ми е все още 39 см, а гръдната 112 см. Талията ми е станала почти 79 см :D, но най-ме изненадаха бедрата, които са се смалили до размерите преди да започна да тренирам, само 62.5 см!!! А силата и издръжливостта им е на ниво по-високо от всякога. Прасеца се е увеличил на 40 см. Като визия, нямам релефни плочки, няма ги изобщо, както раменете и гърдите са спаднали заради травмата на рамото и липсата на тежки тренировки за тях от 3 месеца. За сметка на това гърбината е компенсирала.

02.10.11
15:18

63см бедро е доволно голям гъз, какво повече искаш :D

Да ве Любо, само гъзът ми остана :D

Днес двуразово!

Вечерна силова тренировка:
А: Преден клек - 90х3, 100х3, 110х3, 110х3, 110х3
Б: Лежанка - 100х5, 100х5, 100х5, 90х5, 90х5
В: Snatch Pull - 100х5, 100х5, 100х5
Г1: Френско с крив лост от лег - 35х8, 35х8, 30х8
Г2: Скотово с крив лост - 40х8, 40х8, 35х8

Предния клек с много мощ, останах доволен, нещо като най-добър личен резултат. Лежанката не бях правил от 3 месеца и силата е на добро ниво. Все пак нервната система се умори и реших да не мъча да правя пет петици на 100кг. Съвсем скоро си очаквам и петицата на 110. На снач пула бях много уморен, скока се получаваше трудно, но влиза много хубаво в гърба. Ръцете бяха протоколни и в суперсерии.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 02.10.11 23:23.

02.10.11
23:31

е..чак пък двуразово... :D

Не разваляй кефа на момчето от първата му двуразова тренировка :D

За днес горна част:

А: Power Clean - 85x3, 90x3, 85x3, 85x3, 85x3
Б1: Пуш Преса - 80х3, 70х5, 70х5, 70х5, 70х5
Б2: Набирания с тежест - +30х5, +30х5 (надхват), +30х5 (подхват), +25х5 (надхват), +25х5 (подхват)
Гигантски сет:
В1: HSPU - 10,6,4
В2: Набирания успореден хват - 10,8,8

Обръщанията изключително леки, без грам да ми натежи, hook grip-a върши чудесна работа. Скоро ще атакувам 105 кг, а при по-добър скок и при засилване на предния клек мога до края на годината да постигна и 110кг. Пуш пресата започнах с тройка на 80 , но нямах толкова силна експлозивност заради умората от обръщанията , бях нестабилен и извих кръста, почувствах малко напрежение и свалих на петици на 70кг , които бяха повече от лесни. Набиранията очаквах 5х5 на 30кг , но съкратих почивките между сериите с пуш-пресата и нервната система се поизмори. След това на гигантския сет раменете отказаха и затова изключително слаби 2-ра и 3-та серии раменни опори.

Мисля да си почина малко от тягата и да правя повече експлозивни snatch и clean pull с тежест макс до 130-140 кг. Последния път това даде резултат и си качих тягата с 10 кг. Освен това гоня и преден клек от рода на 130-140 кг. Да видим.

05.10.11
10:47

Клийн пул-а на 140 кг. ще ти е някакъв минимален шръг...
Пула така трябва да си нагаласиш килата, за да има скорост и експлозия...ако имаш тяга 220-230 кг...140 са ОК...но за теб, по-скоро до 115-120(според мен)...
УСПЕХ!

Ами Слави, аз наблягам на факта че имам силен гръб и трапец и затова движението ще ми е по-лесно.

За днес имах много сила в краката:
A: Преден клек - 110кг - 5х3
Б: Clean Pull - 120кг - 5х5
В1: Трицепсово разгъване на скрипец - 70кг - 3х10
В2: Скотово с крив лост - 40кг - 3х8
Г: Напади - 70х6, 80х6, 70х6

Днес изцяло горна част със собствено тегло.

А: Muscle Ups на халки - 5х1
Б1: Набирания надхват - 10,10,8,10
Б2: Кофи на халки - 10,8,8,8
В1: Хоризонтални набирания на халки - 4х10
В2: HSPU - 10,6,6,6

Изненадващо стабилен на силовите възлизания на халки. Ще ги науча съвсем скоро. След това тренирах изцяло в суперсерии, като рамото ми се изтощи много бързо. Доволен съм, напфомпфих се :D

В момента сменям малко приоритети, ще оставя за известно време тежката мъртва тяга.. както вече споменах и ще наблегна на пуловете и обръщанията. Приоритетни упражнения ще са ми обръщанията и предния клек. За горна част искам да си върна силата на бутащите движения, като имам за цел да възстановя лежанката на 130 кг до месец.

8.10.2011

5x100 метра спринтове

Първите два на абсолютен макс, щяха да ми изкочат органите. За сметка на това имах чувството, че летя по пистата. Със сигурност съм станал още по-бърз. Днес си спестих тежка тренировка, за сметка на това утре тежки обръщания, клек и лежанка. А само как се изморих от пет спринта и сега ми се спи като на къпан :D

Колко ги бягаше преди?

На последния тест 100 метра - 13:33 , но при не най-добри условия.

Къв старт?

От стоеж.

09.10.11
02:02

А най-якото е, че “пистата”, на която е засичано, в края си е “изкачване” :D :D :D

За днес, ден за маскове! 4-ри упражнения , три рекорда и един изравнен :D

А: Power Clean - 90x1, 95x1, 95x1, 95x1, 95x1, 95x1, 100x1
Б: Преден клек - 110х3, 120х1, 130х1,  100х3, 100х3
В1: Набирания - +30кг х 1, +45кг х1, +60кгх1, +50кг х1
В1: Лежанка - 100х1, 110х1, 120х1, 135х1

Обръщанията бяха леки, има и клип. Предния клек го правих с колан, но е сравнително дълбок и на 130кг не ми помогнаха, въпреки, че момчето тръгна с ръцете. Лежанката беше много силна. Набирания на 50 и 60кг съм ги оцветил в червено, защото опита на 60кг не беше чист, носа ми стигна до лоста, а брадичката не го мина.

Прилагам и клипове!

Ето ги и тях. Внимание!!! Аз не съм дребен, просто онзи човек е гигант :D

Обръщания 100кг

Преден клек 120кг

Преден клек - 130кг

За днес:

А: Преден клек - 110х3, 110х3, 110х3, 100х3, 100х3
Б: Clean Pull - 120x5, 110x5, 110x5, 110x5, 110x5
В: Спринтови отсечки - 6х50-60 метра

Днес беше нещо като делоад тренировка. Тръгнах аз с големите тежести, но видях, че няма да го бъде. Нервната ми система още не се е възстановила от неделята. За сметка на това на спринтовете търчах отново като стрела. Утре лека тренировка за горна част, може би ще заложа на гимнастическите елементи и пуш-пресите. От студеното време ме заболя пак рамото, както се обаждат и коляно, глезен, кръст :D :D :D

Десита Хуанита, ти фоам роулинг правиш ли? Някакви активации?

13.10.11
08:25

казано от Десо на 13.10.11, 00:26:

От студеното време ме заболя пак рамото, както се обаждат и коляно, глезен, кръст :D :D :D

ДЯДКА :D:D:

13.10.11
08:58

казано от Десо на 09.10.11, 23:45:

...
Обръщания 100кг
...

Бързаш да сгъваш ръцете, без да си разгънал тялото - губиш от експлозивността. Добре поемаш горе.

Скъпа, foam roller нямам, но от време на време си правя масажи. Също така динамичния стречинг и ротациите са вече задължителни, особено с това кьораво рамо.

Ивчо, в днешно време бързо се остарява. Та затова си пия диклака и глюкозамина :D

Вик, това е едно от главните неща, които трябва да изчиствам, а именно помагането с ръцете. Затова започнах да правя и Clean Pull, затова ще разнообразявам и с hang clean от блокчета. Все още ми е трудно да изкарам обръщането изцяло на гръб, въпреки, че има голям напредък в минимизирането на употребата на ръцете. Всъщност като се замисля, само при обръщането с клек не сгъвам ръцете, та затова започвам и здраво клякане, да мога да обърна някой ден 120 кила :)

Вземи си една ПВЦ тръба - ще ти свърши работа. Аз значи откакто започнах да работя с Ефо не съм много фен на традиционния стречинг, а по-скоро на динамичния и активациите. Че трябва да потренираме заедно. :)

Чудесен уикенд , тежки тренировки и прекрасен сняг. Да видим какво се случи:

Първи ден:
Силов Блок:
Тръстъри 3-ки - прогресия 40х3, 60х3, 70х3, 80х3, след което направих 90х2 (невалиден опит), 85х3, 90х3 (краен резултат)
Дърпане на тиграта с въже - неизвестно разстояние - 12.15 сек (4-то време от всичките)

Комплекс 21-15-9
Бърпита
Toes to rings
- време 7 и нещо , не знам колко, със сигурност долната половина на 7-мата минута.
По принцип пръсти до лост и крака в халки не са ми любими и комплексът го доказа.

Втори ден:
Хвърляне на пудовка със суинг: мизерен резултат и никаква техника :D

Комплекс:
идеята беше 12 рунда от:
6 рунда
5 clean&jerk; с 16 пудовка
10 лицеви
15 клека на трупче
и
6 рунда
50kg Snatch
10 лицеви
15 клека на трупче
Като започнахме с и между всеки рунд имаше ходене, което беше разделено на три етапа - кенгурово, мечешко и патешко.

Но заради лошото време и силен сняг прекратихме комплекса, като аз бях с пет завършени рунда, един с изхвърляне и четири с обръщане и изтласкване на пудовката.

За днес тройки Изхвърляния на 50 и 60 кг
Единици тяга на 130, 160, 180, 170, 160. По няколко единици на тежест, като на 180 кг направих три единици.

Впечатления: Изхвърлянията бяха с видимо подобрена техника. 50 кг бяха много леки, на 60 трябваше да се съсредоточа върху техниката. Тягата днес ми тежеше, може би защото бях уморен от бууткемпа, може би защото и сначовете ме умориха. Макса на деня ми беше някъде около 185 или малко повече, затова реших да направя пет или седем единици на 180, но след третата единица усетих напрежение в кръста. Намалих тежеста и се съсредоточих върху техниката. Общо събрах някъде към 10 единици. Днес скромно и високоинтензивно, утре по-обемно.

Като правиш мощна тяга къде усещаш напрежението най-вече?

В задното бедро и гъзо по принцип, но почти винаги, когато съм уморен, напрежението е в кръста, защото очевидно го използвам повечко :)

18.10.11
16:36

А като правиш немощна тяга...:)
Остави тежките клийн пулове...
Обръщай от блокове тежко, за да не може да дърпаш на ръце и щеш, не щеш ще се научиш да теглиш с трапец...
Power clean-а го остави в диапазона 50-60 кила и мисли за техниката...

Пети-пръсти-пети...това постоянно да ти е в главата като тръгне тежестта...

На каква височина трябва да са блоковете?

19.10.11
13:29

Средата на бедрото...
Под “остави” тежките клийн пулове искам да кажа, да ги правиш и оставиш в тренировката си...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1