16.10.11
12:29
Споделете малко опит как я ядете тази извара ? сурова или я запържвате с 2-3 яйца примерно.
Подходяща ли е за закуска, защото тези яйца започват да ми омръзват...
А и ако кажете някоя изпитана от вас марка извара сте златни :P
Аз изварата я ям в няколко комбинации:
1. Чисто само извара (някои извари са с гаден вкус и си е мъчение да се ядат така)
2. С яйца на тиган
3. В салата домати и краставици (вместо сирене)
4. В кисело мляко
Изпитани марки е трудно да се каже, но на мен най-вкусни са ми Олимпус (насипната в кауфланд) и Дядо Либен ( но тя излиза скъпичко)
16.10.11
12:44
#3
Забъркай си я с кисело мляко.Това е бавно удвоим протеин,препоръчвам ти да го хапваш преди лягане ,а и вкуса не е много приятен за ястие за през деня.Смеси го с кисело мляко , вземи 1 голяма лъжица , загреби 4-5 пъти ,прояви малко мазохизам - чиста работа и си лягаш.Без да си губиш времето ... шейкчета - мейкчета , защото вкуса не бил хубав бла бла.
За закуска не е задължително да са яйца.Можеш да си закупиш някъкво месо готово и да си направиж сандвич с кашкавал,сирене,зеленчуци - ей каде са ти въглехидратите,белтъците,мазнините.Може и да си харесаш някоя от рецептите в сайта.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 16.10.11 12:45.
16.10.11
12:53
#4
Изварата я ям направо от пакета.Става по следния начин: Купувам си кило извара,вземам 1 вилица и ям.
Иначе изварата можеш да си я приготвяш както каза NeDD или още 1 вариант със зехтин и орехи :)
Ще ви кажа аз как я ям и ако опитате повече никога няма да си бъркате изварата с яйца, кисело мляко или други неща. Слагам 500гр извара в блендера, допълвам с вода докато всичко стане около 1100-1200 мл зависи от изварата. Слагам 1 пакетче ягодов подсладител Танг или Болеро и разбивам няколко минути. Става на вкус като плодово мляко.
16.10.11
13:34
#8
Аз съм от странниците, които обичат извара.
Ето моите начини:
- с лъжица сусамов тахан и орехи (добре е вечер преди лягане белтъчини и полезни мазнини)
- в комбинация с кашкавал или пармезан (особено по-кремавата)
- с канела (тези без остър вкус и безсолни)
- в пълнени чушки на фурна
- с яйца на тефлонов тиган
- в гюведже с кашкавал, подправки, лук, гъби и т.н
А относно марките (започвам безплатната реклама) :
- Дядо Либен - тарелка - синя обикновена или лилава с добавен протеин (обезмаслени и безсолни и двете)
- Родопея на сипно - леко солен вкус, по-специфичен
- Олимпус на сипно - обезмаслена, леко солен вкус
- Мероне в така нареченото “черво” - обезмаслена
- Жоси на сипно - кашкавалена, по-кремава, не солена
- Жоси - черво - кремава, не солена
- Изварата на Фантастико - черво - подобна на Жоси - черво
- Маджаров - черво - кремава, по-остър вкус
Тези са изварите, които ми допадат. Откровено гадните за мен са:
- Жълтуша
- Пършевица
- Родопея - черво
Надявам се да съм помогнала.
мисс файт- Родопеята са боклук, нали живея до тях и им ям сиренето и изварите. Не стават за нищо ;)
Иначе аз ползвам на Кутела една в пакети по 1.70 500гр. С 50гр орехи или сирене става добре. Също с кашкавал и сирене на микровълнова. Или пълнена в чушки със сирене и подправки.
Ако едно нещо не ти е вкусно било то ,че знаеш ,че е полезно и е подходяща храна за фитнес ентусиастите просто не го яж.
Няма смисъл да се мъчиш да ядеш нещо,което не ти доставя удоволствие.
Все пак храната е едно от най-големите удоволствия в живота.
16.10.11
13:42
#11
Еми аз пък не съм мазохист като вас и си я шейквам :D
200гр Извара - 1 кофичка кисело мляко - 1 банан или 2 ако не ти харесва
Слагаш във VW Passatora бъркаш 2-3 минути и си готов :)
Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 16.10.11 13:43.
16.10.11
13:43
#12
Ramon Dekkers, не знам, на мен пакетираната Родопея ми е гадна, но тази на сипно ми харесва. Какво имаш предвид, че са боклук - начина на производство ли?
Иначе съм съгладна с brusakch - ако не ти харесва изварата, не я яж. Но бих ти препоръчала първо да опиташ от всички марки, които ти попаднат - аз така открих видове извара, които хапвам с голямо удоволствие и не само вечер - просто са много различни. А и това “проучване” не излиза никак скъпо - повечето вървят на под левче килото.
казано от Miss Fight на 16.10.11, 13:43:
Ramon Dekkers, не знам, на мен пакетираната Родопея ми е гадна, но тази на сипно ми харесва. Какво имаш предвид, че са боклук - начина на производство ли?
Определено. Сиренето им е от растителни мазнини. Изварата им е една мазна гадна, цялата бяла с незнайно съдържание ... А хубавата извара трябва да е на трохи :)
Отначалото я хапвам с едно кисело мляко и в миксера 200гр. извара и кофичка мляко.Сега свикнах и ям само извара с един домат и нямам никъкви проблеми.
и аз съм от тези, които обичат извара и я ям направо от пакета/кутията. тази на олимпус ми харесва и направо не я усещам как свършва - докато отворя кутията и я няма. по някога за обяд я мажа на пълнозърнеста филийка отгоре с малко лютеница.
На мен пък изварата мого ми харесва хапвам си я всякак с млеко,яйца,салата,в гювече,макарони просто ми харесва нз какво защо на много хора не им допада.А относно марките аз мисля ,че на Дядо Либен е най добрата ама нещо я спряха по магазините и на Мероне не е лоша .
Аз също много обичам извара. Взимам си на Маджаров, честно казано не съм и пробвала други, тази ми харесва. Най-често я ям на закуска с пълнозърнест хляб + филе/яйце.
В началото, когато започнах да я ям ми беше голямо мъчение, но сега вече не ми прави впечатление и даже ми е вкусна. Аз си взимам от тази на Олимпус (в кутия). Ям я с кисело мляко и ленено семе, със суджук или пък само с лъжица. :))
16.10.11
17:22
#19
И аз като фека на изварата ще споделя една рецепта..
най-вкусна ми е в гюведже...рецептата за сирене по шопски, но вместо сиренето слагам извара,
а също така с орехи, копър и малко краставичка !
А за марката...кефя се на Маджаров и Дядо Либен! :)
Може би на много хора ще им се стори неприятно , но от бързане някой път правя така :
200г извара или колкото съм преценил , че ми трябва + 200-300мл прясно мляко , слагам ги във съд и пасирвам - работа за около 1 минута и бързо консумиране на крак а и не ми прави впечатление вкуса :)
Аз българската извара не мога да я понсям,но cottage cheese e нещо доста добро на вкус и практично за носене.
Това ми е едно от любимите неща за сандвичи.
17.10.11
11:54
#22
А ако сложа в тостера един сандвич със свинска пържола и извара губят ли се някаква част от белтъчините? или си остават същите?
казано от rumen_pro на 18.10.11, 01:22:
Ramon, ти да не си от Смолян ве мой?
P.S. Cottage-to наистина е супер.
Близко , да :)
За котиджа- незнам ама пробвайте пасирана извара с малко захар и ванилия. Става супер!
казано от rumen_pro на 18.10.11, 01:22:
Ramon, ти да не си от Смолян ве мой?
Тц, от Смолянската провинция е :D
казано от Valdis на 18.10.11, 17:03:
казано от rumen_pro на 18.10.11, 01:22:
Ramon, ти да не си от Смолян ве мой?
Тц, от Смолянската провинция е :D
Дълбока :D
21.01.18
21:43
#29
Не съм чел всичко но ще кажа моя любим начин. Първо да кажа, от всички храни които въобще някога съм кусвал от както броя калории (вече 2 седмици) най, ама най-вкусно и вписващо се в бълк диетата ми е този шейк, ето рецептата която сам си измислих:
400 г банани
200 г извара
250 мл прясно мляко
От всичко писано, без да чета казвам че тва е най-вкусно. Направоо кърти. Добавям му и малко вода че иначе много гъсто, за след тренировка, мозък.