Рамото ми куца

KA

15.06.05
12:27

З Д Р А В Е Й Т Е ! ! !  Искам съвет от вас! Тренирам от 4 месеца, навсякаде ка4вам, оба4е в рамото някакси немога. нито сила нито маса. Все си е сущото....скоро оба4е го кунтузих на лейанката..и аз не знам как стана...но след това трябваше да правя упражнения пак от лег с думбели и като хванах думбела щях да го изпусна!!! сега по4ивам 2 седмици и се надявам да ми мине, щото не мога да правя по4ти нищо.....френска преса, гърди, гръб(набирания), тесен хват на лежанката....по4ти нищо. Та мисълта ми беше след тези 2 седмици по4ивка смятам ако ми мине болката, да смена упражненията. Досега правех 3 упражнения: от полулег 80-85 градуса с лост нагоре над носа, повдигане с думбели пред о4и от стоеж и пак с думбели само 4е настрани.....ако може да ми кажете някакви други упражнения за рамо, щото......

15.06.05
12:48

Ами просто си претренираш рамото и то зверски. Намали упражненията за гърди, при които участва рамото.

15.06.05
16:11

Ооо, гадна работа пич...
Трябва за загряваш много добре за да не се получават такива проблеми.
Цел номер 1 ти е да си възстановиш добре работа, преди да правиш големи натоварвания.

Иначе майката му е възстановяването. Дори има доста хора, които не тренират специално рамо, но за гърди и гръб, си вкарват предно и задна рамо в упражненията и се развиват добре.

Прочети малко за упражненията и си прецени...

УСпех!

15.06.05
16:19

Познавам хора които правят лежанка с доста широк хват и всички имат подобен проблем.Така че хвата да е горе-долу малко по-широк от раменете.Може и в това да е проблема.Упражнение като преси зад врат за сега ти е -забранено.Загрявай наистина много добре

15.06.05
19:10

[quote author=“kakvo_stana…”]З Д Р А В Е Й Т Е ! ! !  Искам съвет от вас! Тренирам от 4 месеца, навсякаде ка4вам, оба4е в рамото някакси немога. нито сила нито маса. Все си е сущото....скоро оба4е го кунтузих на лейанката..и аз не знам как стана...но след това трябваше да правя упражнения пак от лег с думбели и като хванах думбела щях да го изпусна!!! сега по4ивам 2 седмици и се надявам да ми мине, щото не мога да правя по4ти нищо.....френска преса, гърди, гръб(набирания), тесен хват на лежанката....по4ти нищо. Та мисълта ми беше след тези 2 седмици по4ивка смятам ако ми мине болката, да смена упражненията. Досега правех 3 упражнения: от полулег 80-85 градуса с лост нагоре над носа, повдигане с думбели пред о4и от стоеж и пак с думбели само 4е настрани.....ако може да ми кажете някакви други упражнения за рамо, щото......

Ами значи проблема има само 1 решение - патерици :D :D :D !

KA

15.06.05
21:43

Мухаха много смешно БАБЧЕ... но се моли на тебе да не ти се слу4и, защото незнаеш какво е да не може да тренираш почти нищо....моли се само да не ти се слу4и.....много е лесно да се смееш на 4уждото нещастие....се си мисли че не разбирам от шега или нещо подобно....просто на мен ми е супер гадно са....

Ма не бе хора не сте ме разбрали правилно....и по-то4но модератора... аз не го претренирам! контузията се появи след лежанката..ина4е не съм усетил да претренирам рамото

15.06.05
22:52

ми виж в раздела упражнения на сайта това са всичките за които ще се сетиш.Прецени си кои да правиш.Може би ще е добре за сега да не правиш раменните преси защото при тях работната тежест е най-голяма респективно и риска от повторна контузия също

15.06.05
23:01

[quote author=“kakvo_stana…”]Ма не бе хора не сте ме разбрали правилно....и по-то4но модератора... аз не го претренирам! контузията се появи след лежанката..ина4е не съм усетил да претренирам рамото

Цаката е да се възстановиш и много да внимашва.

Аз не разбрах каква е ПРИЧИНАТА за контузията/причина, нали, не повод, то е ясно, че е при лежанка ама, това е повода, причините може да са доста: претренира, незагряване.... Помисли си за да не допускаш същата грешка.

Иначе травма-рамо си е баси ужаса според мене, нищо не става като хората тогава.

16.06.05
13:39

Еми пич, аз имах предвид като ти се оправи рамото и започнеш лекичко да го тренираш и се възстановиш (което сигурно ще направиш), да не го товариш толкова, щото зверски го претренираш. Аз така мисля просто, а ти постъпи както си прецениш. Други упражнения няма да ти помогнат.

Поздрави

16.06.05
14:09

Почивка да отшуми болката и после постепенни натоварвания с плавно увеличение на тежестите.Аз имах проблем с гърдите.Почивка,после умерено трениране с повече повторения.Даже почнах с лицеви първо.Търпение му е майката и повече загрявка !

KA

17.06.05
21:51

Мерси за съветите!!! Ще ви послушам за почивката....ще почивам още седмица, най-много 2 ...(ако издържа толкова време без железа :Д ) и ако след тая почивка пак имам болка ще трябва да ходя на лекар. Проблемът ми е, че не мога да разбера болката дали е в ставата, или в мускула... ако занете някакво лекарство, гел за такива контузии ще ви бъда благодарен да ми го напишете....щото ако ходя на лекар си мисля, че ще ми кажат: ” Не тренирай и няма да те боли и няма да има контузии...” а това не ме устройва......

17.06.05
22:05

С гел, нищо няма да се прромени.

Лекарите може да ти кажат, че е “от разтежа”, понякога са прави, понякога не...  /ако си в такава възраст де/

А относно развитието на масата на рамото не го мисли толковам ... При някои хора просто мудно се развива, докато при други точно обратното, даже и без да  го тренират.

KA

18.06.05
19:22

Ще използвам отворената тема за да ви питам още нещо....ако зане някой някакъв гел за нецепване...шото имам такова между рамото и гърдата...на мене ми казаха гел за бременни, ама незнам дали ще подейства...ако някой е имал такива нецепвания и знае как да ги махна, моля ви пишете!!!!

18.06.05
20:15

[quote author=“kakvo_stana…”]на мене ми казаха гел за бременни, ама незнам дали ще подейства...ако някой е имал такива нецепвания и знае как да ги махна, моля ви пишете!!!!

Е щом на бременните действа няма кво повече да искаш! Кремове с глицерин по принцип... а бе за стрий има много теми! Потърси ги ;)

20.06.05
15:12

Мога да ти кажа едно упражнение против подобни контузии, като гел е мазничко и действа :D Нарича се L-Fly (Ел-флай).
Изходно положение: страничен лег. Ъгълът в лакетната става е 90 градуса. Лакетът е прибран до тялото, ръката сочи напред (накъдето ти сочи носът :lol: ). Изпълнява се с МНОГО ЛЕКА ТЕЖЕСТ (около 1кг). По-натам може и до 2-3 да стигнат. Движението е по посока на ръката с дъмбела, без да отлепваш лакета или да променяш ъгъла на ставата. Амплитудата е около 5-10см. 2-3 серии веднъж седмично заздравяват много раменните връзки и сухожилия.
Успех

20.06.05
19:32

[quote author=“kakvo_stana…”] Досега правех 3 упражнения: от полулег 80-85 градуса с лост нагоре над носа, повдигане с думбели пред о4и от стоеж и пак с думбели само 4е настрани.....ако може да ми кажете някакви други упражнения за рамо, щото......

батка, та ти правиш двете най-кофти упражнения за рамо - това с полулег и вдигане пред очи. С тях рискът да се контузиш е 100 пъти по-голям от реалната полза. Съветвам те да вкараш почечко базови упражнения - вдигане над глава с щанга/дъмбел и др.

20.06.05
19:47

Първото си е добро - раменни преси от седеж с щанга. Аз поне така го разбрах. Само че е добре да се спуска не само до носа, ами до гърдите, и от там да се избутва нагоре. Може да се замести с преси с дъмбели.
А второто е излишно, предното рамо работи яко при раменните преси и лежанките, няма нужда от допълнителни упаржнения.

20.06.05
19:51

лично аз сам голям фен на раменните преси, много добро упражнение може да се каже любимото ми даже като се сетих са ми се доходи на фитнес :) добре е някои да те паза за да не си счупиш нещо. А за раменните преси с дъмбели много по неудобно е :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1