вакуумки - техника, приложение,...?

Прескочи до:

26.05.05
15:05

а дали е нормално това-когато си испусна въздуха чубствам една болка

махнах го :)

12.06.05
16:49

Да dontoni, упражнението става и ми се струва че е доста гот. Техниката предлагана от теб е по различна и по добра от тази на видеоклипчето. Упражнението се е чисто йога, ама ми се струва че ще има доста полза от него. Резултати веднага няма да има , но при редовна практика, сигурно ще дойдат.
На мен също не ми бе ясно :oops: , как се изпълнява, но днес сутринта като излизах изпод душа, застанах пред огледалото, позата - такава каквато я преполъчваш ти и Martin, изпускане на въздуха бавно и след това “гълтане” на корема. Стана - :D , но ми направи впечатление, че най долната част на корема остана да “виси” :x При следващото повторение обаче, може би със стягатне на дупето и тя “залепна” нагоре и навътре.  :D Въобще стана работата, и си е добро упражнението, както казвате  за гладен (изпразнен ) стомах. Прависе когато ти дойде на ума, стига на ти е празнен стомаха - нали :?:
Като начало мисля че времетраенето на “ваккума” не е от значение, времето ще си дойде след повече практика :idea:

13.06.05
18:31

ама начи аз се обърках, начи да кажа и аз какво съм разбрал.
Заставаме прави с ръце на кръста,една отпред една отзад.Дишваме няколко пъти за подготовка И вдишваме максимално, стягаме корема и задържаме максимум 20 секунди след което пускаме въздуха :?:
правилно ли сам разбрал :?:  :?:  :?: 
правим го сутрин обед вечер след изхождане или на гладен стомах.За серии и повторения само нищо не разбрах.
И един въпрос каква е разликата ако я направим вакумката след като сме издишали макс въздух от себе си :?:
това беше,което разбрах и което не  :lol:

13.06.05
22:21

:lol: roshko, аз просто “споделих”, че успях да се справя с вакуумката, която и на мен не ми беше ясна, особено когато отворих и четох за тази техника в линка посочен от marin_g_m
Струва ми се че има разлика, от тази и другата на видеоклипчето. Първата -когато си приведен, вакуума при мен е такъв че “сичкия джигер ахаааа да ми излезе”, усещам вакуум напрежението от каналите които свързат тестисите с коремната кухина, та чак до трахеята. :roll:
За ползата, кога да се изпълнява, по колко,... това не мога кажа :roll:

15.06.05
09:43

На празен стомах, по 2-3 серии (колкото ви е удобно). Когато се сетите, не може да се предозира. Задържайте колкото ви е приятно, с времето това ще е повече. За стотен път пиша тея изречения сигурно...

Айде успех на всички. :)

15.06.05
21:43

начи може ме помислите за малоумен , ама найстина хора не разбрах само едно да вдишаме макс или да издишаме макс, преди да стегнем корема.

16.06.05
13:41

Ти не го стягаш, просто издишаш напълно и той сам се прибира. В началото може и да го глътваш, после става от самосебеси.

16.06.05
14:31

това ще ми разшири ли  гръдния кош?
а на мен корема не ми е издут напред. това значи ли, че ще е вредно да го правя т.е. корема да ми стане много вдлъбнат?

16.06.05
14:35

Няма да ти разшири гръдния кош. И няма опсност за корема.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1