Проблем с тренировката на гръб и гърди

19.10.11
23:21

Имам проблем с тренировките на горепосочените мускулни групи, а bb-team винаги е било място, от което съм черпел информация, затова най-накрая се реших да пусна една тема. Тренирам от горе-долу 3-4 години (на 24 съм), но не много сериозно, общо взето тренирам по ~6 месеца и почивам ~3. Следователно нямам и някъкви добри резултати, но гърбът и гърдите ми са ми много проблемни. Бицепс, трицепс и рамо винаги са вървели добре, свиване за бицепс с крив лост (от седеж) го правя с 40 (без лоста), с рамото бутам 60-70 (без лоста) и тн. Гърдите обаче повече от 100 не съм минавал (изтласкване на щанга от лег с широк хват) и то със 100 дори не го правя чисто. Въпреки че имам адски мускулни трески в гърдите всеки път след тренировка, нито на външен вид, нито тренировъчно не растат. Гърбът ми е другия проблем... след тренировката ми за гръб бицепса ми е адски напомпан, в гърба не усещам абсолютно нищо (дори и по време на самото упражнение), не мога да се набирам, а мускулна треска в гърба си съм нямал, никога. Какви ли не упражнения съм пробвал за гръб, никое не го усещам там. Казва ли са ми “дърпай с гърба”, ма как да му кажа на тоя пуст гръб да дърпа :(

Та това са ми болежките. Като типове упражнения съм пробвал различни неща, но винаги съм се придържал към стандартното 4 серии по 6-8 повторения. Ако може да ми кажете дали да не пробвам нещо друго, например дроп серии, супер серии, онова-дето-правиш-упражнението-максимално-бавно и тн.

Като последно искам да добавя, че съм пробвал набирания за гръб (широк хват) докато някой ми е придържал краката. Дори и тогава не усещам пустото му упражнение в гърба, всичко го усещам в ръцете. Всяка помощ ще ми е от полза, мерси предварително :)

При всеки човек определени мускулни групи винаги са му вървяли най-много.Ето напримерно мен трицепса изобщо не ми върви- правя 5 серии по 20 кофи и на другия ден никаква мускулна,нищо. По темата: Гърба и Гърдите са големи мускулни групи и иска яко трениране за тях поне 16 серии за гърди и 16 серии за гръб,поне при мен има доста ефект. Ще ти дам примерна програма за гърди и гръб.
Гърди: Лежанка,Горна лежанка с дъмбели/лост,Кофички с тежест,Флайс
Гръб: Набирания,Мъртва тяга,Гребане с щанга/дъмбел,Мечка

20.10.11
20:56

Както казах, тренирам от доста време. Тези стандартни тренировки не ги усещам, изобщо.

20.10.11
21:50

Може храненето да не ти е както трябва,би трябвало да знаеш,че се нуждаеш от стабилно количество белтък,за да изградиш маса.Също така проблема може да се дължи на грешна техника,а и не можеш да получиш мускулна в гърба,той е много голям мускул и едва ли ще го претренираш..Относно набирания всеки ги усеща в ръцете,а не в гърба.И това,че не получаваш мускулна след тренировка не значи,че нямаш напредък,явно проблема ти се дължи някъде другаде.Виж си храненето и техниката и тогава пак ще се говорим. ;)

20.10.11
22:35

Време си трябва просто и аз съм като теб ръцете яко развити а гърба и гърдите все едно са изпуснали влака, бая време ми отне да ги накарам да растат. Опитай да определиш кои упражнения ти влизат най-добре в дадените мускулни групи например при мен кофите отиват изцяло в трицепса а набиранията грам не ги усещам в гърба докато ако правя горен скрипец веднага удря гърба. Върти упражненията експериментирай виш кое работи за тб.

20.10.11
22:35

казано от asd . на 20.10.11, 21:50:

Относно набирания всеки ги усеща в ръцете,а не в гърба.

Не всеки. Само тези, които нямат добра техника, не могат да активират гърба, т.е., не го ползват много и затова дърпат повече с бицепси. Въпрос на техника е и трябва да се упражнява.

20.10.11
22:37

Храненето не ми е от най-добрите, но винаги си приемам протеин преди и след тренировка. Не всеки ден докарвам 150-160 грама белтък, но под 100 не падам. За техниката на упражненията, имам чуство, че не “бутам” с правилната мускулна група като правя упражение, което не знам как да го коригирам.

20.10.11
23:01

Според мен ти куца техниката специално при тренировката а гръб. Пробвай като гребеш с дъмбел да ползваш фитили. Така по лесно се изолира бицепса, отпускаш ръката и се стремиш да дърпаш с гърба. Аз пък при набиране си усещам яко натоварване в перките и не толкова в бицепса. Хващам здраво лоста, увисвам и се стремя да се набирам без да стягам много бицепса.

21.10.11
10:59

Тея фитили така и не се научих да си ги слагам правилно :)

21.10.11
11:57

казано от Apostol Ivanov на 21.10.11, 10:59:

Тея фитили така и не се научих да си ги слагам правилно :)

Ползвай куки в такъв случай, спестяват доста време и са доста по удобни от фитилите в определени случаи, особено когато ползваш дъмбел с големи тежести и ограниченото място затруднява много работата с фитили.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1