Мнение за сплит

Здравейте, искам да ви попитам какво мислите за този сплит:

Понеделник - Крака, Рамена
Вторник - Гръб
Сряда - Почивка
Четвъртък - Гърди
Петък - Ръце

Подредил съм ги така, защото искам да наблегна повече на рамената и гърба, отколкото на ръцете примерно :) Стажа ми е 8 месеца, с 2 месеца прекъсване и от 2 седмици вече пак трениране. 78 килограма съм, 1.83 висок и целта ми е ММ, ако има някакво значение :)
Мисълта ми е, има ли някакъв проблем мускулните групи да са в този ред ?

Темата беше редактирана от Красимир a.k.a JoKs на 21.10.11 12:55.

Сигурен ли си, че имаш нужда от сплит.

В смисъл да правя кръгови тренировки ли ?
П.П. не гледайте снимките, те са доста стари :)

Мнението беше редактирано от Красимир a.k.a JoKs на 21.10.11 13:04.

Трябва ни повече инфо, как си тренирал до сега, какво си постигнал как се храниш на каква възраст си и т.н.

Бях достигнал 80кг. , бицепс - 37 (други мерки не знам), когато започнах бях 69кг. За храненето - нямам възможност да спазвам диети, а честно казано ям от всичко по много :D

А какво налага промяната на тренировъчния ти режим, при положение, че вероятно си доволен от досегашния ти ?

Ами преди бях по друг сплит, но от 2 седмици като почнах да тренирам пак реших да подредя мускулите по важност за мен, така както съм написал, но не знам дали няма някакъв проблем в последователността.

21.10.11
13:23

Да оставим на страни другото.
Конкретно на питането ти - след като ще наблягаш на рамене и гръб, защо си сложил раменете след краката и то в един ден? И защо гърба е веднага на следващия ден? Задното рамо към коя група го броиш - раменете или гърба? А трапеца? Тяга и клек правиш ли и в кои тренировки? Щото ми се вижда трудно в първи ден като тренираш крака, да клякаш, а на следващия ден да правиш тяга. 

Ако ще наблягаш на рамене и гръб, всяка трябва да е в отделна тренировка и след почивен ден.

1. Рамене
2. крака
почивка
3. Гръб+бицепс
4. Гърди+трицепс

Мнението беше редактирано от Петко К на 21.10.11 13:24.

Гърба съм го сложил на следващия ден, защото някой в залата ми беше казал да сложа мускулите на които искам да наблегна в първите дни на седмицата, но явно ме е излъгал. Трапеца го правя с раменете, а по някога, когато нямам време да го направя с раменете го оставям заедно с гърба. Тяга не правя.Този сплит, който написа е добре и ще почна по него :) Благодаря!

казано от Петко К на 21.10.11, 13:23:

1. Рамене
2. крака
почивка
3. Гръб+бицепс
4. Гърди+трицепс

А мога ли да сменя бицепса и трицепса. Бицепса да остане за петък, защото той не ми толкова важен ? :)

21.10.11
14:13

Бицепса се товари в тренировката за гръб, а трицепса участва в упражненията за гърди. Ако ги размениш, ще трябва да тренираш  гърдите с изморен от предния ден трицепс. Ако това не те притеснява - може.

казано от Красимир a.k.a JoKs на 21.10.11, 13:35:

Гърба съм го сложил на следващия ден, защото някой в залата ми беше казал да сложа мускулите на които искам да наблегна в първите дни на седмицата, но явно ме е излъгал.

Да, но под началото се разбира и след почивния ден.

21.10.11
16:47

Упражненията , обема и интензитета също са фактор ! Предполам ти си знаеш за себе си,но няма да е зле да споделиш и на нас . :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1